Някой знае ли нещо за автоимунния тиреоидит на Хашимото

• 135 527
  • 467
  •   1
Отговори
# 375
    Здравейте,

Аз  май питах  в началото на темата за храните, които не са препоръчителни за нас, но  не получих отговор.Все още се чудя.Да ви кажа , забелязах, че откакто ми удвоиха дозата  EUTIROX  на 50 започнах да пълнея.Тая зима сложих 5 кг почти.Все съм качвала до 2, ама 5 за 2-ва месеца.Аз си хапвам сладичко Embarassed, никога не съм се ограничавала и никога не ми се е лепяло.А сега изведнъж - бум Confused Но ако го спра, да не си ми насреща.Много се нервя.А  по принцип съм много спокоен човек и сега  ми е така дискомфортно, сякаш  живея чужд живот.Такива дреболии ме вадят от строя понякога.
Ще ви призная , че заради тези нерви и да не го отнася детето, милото,  от  няколко дена пия по 3-ри  валериана/от билковите/ на ден.Нито ми се спи от тях , а направо  ми светва и  в работата  съм по-добра , а и самочувствието ми сякаш се връща.Боже, незнам, дали е възможно  валериана да ми помага така, но наистина се чувствам ок.Само че не ми е ясно мога ли да го пия така дълго време.Нали е билка, не би трябвало да вреди...или???

# 376
    Здравейте,

Аз  май питах  в началото на темата за храните, които не са препоръчителни за нас, но  не получих отговор.Все още се чудя.Да ви кажа , забелязах, че откакто ми удвоиха дозата  EUTIROX  на 50 започнах да пълнея.Тая зима сложих 5 кг почти.Все съм качвала до 2, ама 5 за 2-ва месеца.Аз си хапвам сладичко Embarassed, никога не съм се ограничавала и никога не ми се е лепяло.А сега изведнъж - бум Confused Но ако го спра, да не си ми насреща.Много се нервя.А  по принцип съм много спокоен човек и сега  ми е така дискомфортно, сякаш  живея чужд живот.Такива дреболии ме вадят от строя понякога.
Ще ви призная , че заради тези нерви и да не го отнася детето, милото,  от  няколко дена пия по 3-ри  валериана/от билковите/ на ден.Нито ми се спи от тях , а направо  ми светва и  в работата  съм по-добра , а и самочувствието ми сякаш се връща.Боже, незнам, дали е възможно  валериана да ми помага така, но наистина се чувствам ок.Само че не ми е ясно мога ли да го пия така дълго време.Нали е билка, не би трябвало да вреди...или???
относно валериана-не знам дали е вредно,и аз го пия всеки ден по 2-3,че и повече при нужда,но на мен сякаш вече не ми действа успокояващо  Cry

# 377
Zdraveite,kazvam se Ani Dokova i ot 4 godini az i dezata mi izpolzvame produktite na coral-club.Az imah problem sas shtitovidnata jleza,s kostnata sistema/noseh ortopedichna iaka zaradi bolki vav shiini preshleni/,dashteria mi imashe problem s zikala-boleznen,prodaljitelen i obilen.Neshtata se normaliziraha.mislia,che na 25.02 shte ima lekzia na tazi tema v Plovdiv.Ako proiaviavate interes moga da vi dam poveche informazia.A na 19.02 shte ima lekzia v Sofia vav Voennia klub ot 18.45.Temata shte e "Diabet i zaoliavania na shtitovidnata jleza".

# 378
  • Sofia, BG
whisper799, абсолютно си права. Щитовидната жлеза е във тясна връзка с много органи и системи, затова нарушената и функция води до доста други смущения, направо до дисбаланс на целия организъм. Затова добрият ендокринолог трябва да взема предвид доста показатели, не само стойностите на ТСХ.

Gerik, самолечението никак не е препоръчително. Четох някъде, че при около 10% от пациентите има обратен ефект еутирокса- т.е. напълняват. Задължително се консултирай с лекар за тази нервност.

# 379
Похвалих ви се преди време, че килата почнаха да се топят бавно и славно. Свалих 20 кг, но ми остават още 30. Обаче от известно време зациклих и край! Нито лекарствата помагат, нито нищо! Много ме задушава! Понякога имам желанието да си изтръгна гръкляна, с жлезата и всичко там, за да си поема глътка въздух. Косата ми изгуби блясък и стана още по-тънка и се накъсва. Явно трябва корекция на хормона ... Иначе в доста аспекти има положителна промяна, което много ме радва! Само новите симптоми доста ме притесняват!
Оплаках ви се, това е Simple Smile

# 380
  • София и там където не се пуши
Да питам, аз от години имам гадна кашлица, като приказвам повечко, при някоя от вас има ли го това.

# 381
  • Пловдив
Мен лекарите вече съвсем са ме отписали. От каквото и да се оплача, все ми е от Хашимотото. Няма да се оплаквам вече! Та нищо чудно и твоето оплакване да е "нормално".

# 382
 Joy Joy Joy Joy

# 383
Л-тироксина сам по себе си не може да доведе до качване на килограми. Напротив, ако е точно дозиран, трябва да има редукция на теглото, защото се нормализира обмяната. Ако си пиеш редовно лекарството и продължаваш да качваш, значи или дозата е недостатъчна, или има вече и други проблеми - напр. инсулинова резистентност.

За кашлицата - не знам. Нищо чудно обаче да е така, нали един от признаците на увредена жлеза е ниският и дрезгав глас. Ако е увеличена жлезата, тя притиска останалите органи в гърлото.

За храните - да, има известни ограничения. Трябва да се внимава с йода - както да се избягват храните, съдържащи много йод, така и пречещите на усвояването му в нормални количества. Имаше една тема за отслабване при здравословен проблем в Диети. Там сме обсъждали подробно. Може и тук някъде на първите страници да намериш нещо.

# 384
na men puk mi postaviha diagnoza hashimoto prez noemvri 2007 s TSH 3,9. Predi sedmiza napravih kontrolno novo izsledvane - daje napravo dve nezavisimi izsledvania na TSH - laboratoria i bolnitza - edno sled drugo, v ramkite na 2 chasa. Izsledvaniata pokaza 3,4 TSH na ednoto miasto i 2,6 na drugoto miasto.  newsm78 goliam kupon!...sega sum se zapatila kum treto miasto - toku vij dali neshto sredno  aritmetichno  Joy

# 385
  • Sofia, BG
PurporAnka, диагноза 'Хашимото' се поставя въз основа на резултатите на ТАТ и МАТ - това са антителата. Иначе и аз съм чувала за Хашимото при нормални стойности на ТСХ, но задължително завишени ТАТ и МАТ. Какви са твоите стойности на антителата?

# 386
Кашлицата също е един от симптомите. При мен го има от години, както го описваш, dorothy , освен това ако мълча, за да кажа нещо, първо трябва да се изкашлям - много е тъпо и неприятно. Понякога прави впечатление на околоните и си мислят че си придавам важност.

# 387
Кашлицата също е един от симптомите. При мен го има от години, както го описваш, dorothy , освен това ако мълча, за да кажа нещо, първо трябва да се изкашлям - много е тъпо и неприятно. Понякога прави впечатление на околоните и си мислят че си придавам важност.

А в грипен период вечно бягат от мен.

# 388
  • У дома
Момичета, а кафе пиете ли? Аз по навик си правя по  1 чаша на ден, но май не ми е добре от него. Опитвам се да го спра, но пък ми светва от него сутрин и не знам... Аз иначе увеличих дозата и ми е по-добре сякаш. Косата ми е много зле, но свалих 1 кг миналата седмица, което е добре.

# 389
Аз си пия кафе сутрин - не мога без него, ако не пия, ме заболява главата.

Общи условия

Активация на акаунт