Анална фисура

• 594 677
  • 967
  •   1
Отговори
# 90
С каква упойка ти я прави ,боли ли след това ,има ли шевове и колко дни стоя в болницата или те изписаха веднага за дом. лечение ?

# 91
не се зашива,с локална упойка в манипулационна,не в болница.Може да се направи и с епидурална упойка в болница.Самата операция е много бърза.Боли ,когато ти поставят упойката,но се изтърпява.После обаче аз имах много силни болки около 2 часа.Пих аулин и ме отпусна.

# 92
majata, опитвам се да ти отговоря на ЛС-то, но ти е пълна кутията  Wink

# 93
Благодаря,че ми каза Нати. Simple Smile Готово Simple Smile

# 94
ама защо така ,само на лична си пишете.., не е ли малко егоистично ,и други искат да знаят подробности, нали затова е тука тази тема... Sad newsm78

# 95
е,ти пък...Не беше толкова важно Simple Smile Питах за хигиената след операцията.Дали има нещо по различно.

# 96
Хигиената след операцията е много ваЖна за правилното заздравяване на раната, след всяко изхождане задължително измиване с хладка вода (забравете за тоалетната хартия), сутрин и вечер бани с калиев перманганат (бледо-розов цвят на водата, тоест слагат се 2-3 зрънца) 10 мин. след което се намазва с дефламол и гентамицин.  Rolling Eyes

Последна редакция: вт, 01 дек 2009, 15:26 от Симона Б.

# 97
на мен лекарят ми каза да се плискам с разтвор от тетра или калиев пермаганат,без седящи бани.За почистването е ясно.И мазане с някакъв крем,който ми изписа.Разнообразно меню,повече зеленчуци.Дуфалак 1-2 седмици.Чудя се обаче за колко време наистина се възстановява човек.И тези срокове 3-10 дена не важат явно при мен.Има дискомфорт Sad Някой дали има представа?

# 98
  • Пловдив
Здравейте,
много съм притеснена. Преди 21 дни родих със секцио. Всичко беше наред, но няколко дена след като се прибрахме започнах да усещам болка в областта на ануса. Мъжът ми каза, че няма зачервяване, но мен продължаваше да ме боли. Днес се чух с гинеколога ми, питах го дали не е нещо следродилно. В крайна сметка следобед ще се видя с него, но след разговора ни се самопрегледах и установих, че в началото на ануса имам раничка. Не искам да ви казвам, че изпаднах в ужас. Той вероятно ще ме насочи към хирург.
Не знам от къде се стовари това. А синът ми има нужда от мен денонощно.

# 99
веднага отивай на лекар,за да установи какво е  и да ти даде кремчета,че дано се оправиш с тях

# 100
аз също се оказах с фисура след раждането и преди няколко дни посетих д-р Пенева в Юнион клиник. Понеже кърмя, каза да мажа вит. А - течен с малкото пръстче, 3 пъти на ден. Помага!!!

# 101
  • Пловдив
Гинекологът ми ме насочи към хирург проктолог.
Млад лекар, който ме увери че процедурата е кратка (операцията), но се прави с упойка. Успокои ме че минава за около 10 дена и трябва да се набляга на храни богати на целулоза.
Страшно съм притеснена. Всички около мен ме успокояват, защото се тревожат да не ми спре кърмата.

# 102
и аз след раждането получих фисурата,но мисля,че ако вземеш мерки навреме може да се отървеш без операция.При мен не се получи.Спрях да кърмя 3 дена,заради операцията.Пиех някакви хапчета предварително,но защото съм алергична.И на другия ден след операцията започнах да кърмя.преди това беше ад.Болешеме с часове,а трябваше да кърмя.Не можех нито да седя седнала,нито легнала.Само права.Не ме питай как кърмих.Надявам се тази болка повече да не се повтори.

# 103
Опитай ако иска6 първо с диета,те4ности,разнообразна храна-НО не само зелен4уци /за6тото и това е другата крайност/лесносмилаеми храни,(по едно време ядях по4ти само пурета.....картофено и тиква) и 30 -тина дена дуфалак.И  зарастна.Но специално мен пица и суха храна ме доведе до това положение.Аз пиех магнезий от време на време през  бремеността и той спасява6е май положенито.        Аз 6тях да правя лазерна операция,но за 6тастие по този на4ин се отървах.

# 104
Интересно,и при мен,в дните,когато нямах болка на два пъти си позволих да изям по парче пица и на другия ден фиурата се отваряше.Няма да ям пица никога повече  Laughing За успокоение на всички като си хапвах големи,тлъсти пържоли те не повлияваха на фисурата  Laughing Ама повече сурови зеленчуци

Общи условия

Активация на акаунт