Анална фисура

• 594 616
  • 967
  •   1
Отговори
# 75
Получих анална фисура след класическа операция за хемороиди. Пробвах всичко по аптеките и разни народни рецепти, но нищо не ставаше. В Юнион клиник ми предложиха операция в Пирогов??!! за 1400 лева, но аз повече за операции не исках и да чуя. Тогава посетих он клиник /д-р Христозов/. Проведох неоперативно лечение с техните кремове и капки - вълшебни са - след 3 дни нямах болка и кръв, а след 3 седмици фисурата се беше затворила. Тогава в он клиник ми премахнаха също неоперативно и 4 вътрешни хемороида - оказа се, че от операцията в държавна болница  ефектът е кофти и за мен са останали само нечовешките мъки след нея. Доктора ме инструктира да поддържам винаги нормално изхождане, за да не се появат нови проблеми. Сега вече над половин година нямам грижи, но се старая много с препоръчания ми хранителен режим. Преди имах постоянни запичания и страдах много.
Прочетох доста мнения и според мен неуспехите на неизлекуваните се дължи или на грешно лечние, или на неправилно изхождане по време или след лечение.
Трябва голяма хранителна култура и дисциплина - такава в Бг няма и никой досега не ми беше говорил за нея.
Успех на всички!

# 76
  • София
Кажи нещо за хранителната култура и дисциплина, че се заинтригувах, моля!

# 77
Едно време от Он клиник раздаваха брошурки с какво да правиш, съотв. - ядеш, и какво - не. Мисля, че в Бг ВЕЧЕ има обща култура по отн. на храненето и хигиената, и то не е от скоро. Аз лично поне се интересувам от тия неща (здравословното хранене най-вече и като цяло - здравословния начин на живот) от около 11-12 години, спомням си първите книги по темата ("Сила за живот" например и др. де) даже. Основното е да се консумират плодове и зеленчуци, течности, пълнозърнести храни - те "отпичат", а както е известно - именно запекът е най-често причина за застойни процеси по червата и оттам - проблеми като хемороиди и фисури. А относно хигиената - едно елементарно правило (което би трябвало и хората без подобни здр. проблеми да спазват, лично мое мнение): измиване с вода и сапун след изхождане!

# 78
Pacienta,би ли разказал малко по-подробно за хранителния ти режим?Голям проблем ми е храната,тъй като не обичам много плодове и зеленчуци.В менюто ми са основно млечните и месните храни.Хлябът веднага го смених с пълнозърнест.Ям много ядки,но не усещам да има много ефект от тях,въпреки че съдържат фибри.Ям и много овесени ядки.

# 79
(измиване с вода и сапун след изхождане!)- Супер Грешно е измиването със сапун понеже във всички сапуни имало една съставка (забравих и мето), която пречи на лигавицата, това ми го каза специалист хирург, така че измиването става само с Вода.

# 80
Е как само вода??? Поне и някакви по-меки измиващи средства - да речем като тези интимните гелове и течни сапуни?!?

# 81
аз ползвам сребърна вода

# 82
Zdraveite!
Dylgo vreme se borih s fisurata i vsi4ki bolki i neudobstva ot tova.Razgledaite profila mi i 6te vidite,4e stradaniqta mi datirat ot godini.Prodyljavam da se interesuvam ot temata.No samata az otkrih lek pri edin doktor,koito lekuva s injekcii.Toi precenq kolko pyti e nujno.Ne e operaciq.Minala sym i prez operaciq i znaq mn dobre kak boli sled tova.Za sebe si sym dovolna
i poneje ne 4eta nqkoi drug da e probval tozi doktor,re6ih,4e sym zadyljena pone s informaciq da pomogna na drugite hora.Mn dylgo vreme tyrseh doktori,prirodni mazila ,izob6to izhod.
Ako se inretesuvate ot posrobnosti za moeto le4enie,6te vi  kaja.Malko e neudobno da napi6a dannite na doktora v Int,zatova mi pi6ete ako se interesuvate.
Djein

# 83
.............
Доктора ме инструктира да поддържам винаги нормално изхождане, за да не се появат нови проблеми. Сега вече над половин година нямам грижи, но се старая много с препоръчания ми хранителен режим. Преди имах постоянни запичания и страдах много.
Трябва голяма хранителна култура и дисциплина - такава в Бг няма и никой досега не ми беше говорил за нея.
Успех на всички!
А как се прави "правилно изхождане" на порцеланов трон, който е създаден да вреди? В България трябва не само култура на храненето, но и култура на... всъщност прочети сама: http://squat.beinsa.info

# 84
Здравейте!
И аз се включвам в темичката,защото ме интерисува живо.
Вчера бях на преглед във Варна при проф.Темелков.Той ми откри фисура и ми назначи час за оперция.Обясни ми че е с епид упойка и трае 10 мин.Просто "се правили няколко шевчета",но упойката траела 6 часа. Rolling Eyes
Няма да крия,страх ме е.Но пък ми се иска да чуя мнения на хора които са правили тази манипулация-операция при него.
О,щях да забравя!Използвам от няколко дена чай против хемороиди от билкова аптека,който значително намали болките ми(това само за 3 дена,а трябва да го пия месец).
Той обаче явно изрази скептичното си отношение.

# 85
Здравейте!
И аз се включвам в темичката,защото ме интерисува живо.
Вчера бях на преглед във Варна при проф.Темелков.Той ми откри фисура и ми назначи час за оперция.Обясни ми че е с епид упойка и трае 10 мин.Просто "се правили няколко шевчета",но упойката траела 6 часа. Rolling Eyes
Няма да крия,страх ме е.Но пък ми се иска да чуя мнения на хора които са правили тази манипулация-операция при него.
О,щях да забравя!Използвам от няколко дена чай против хемороиди от билкова аптека,който значително намали болките ми(това само за 3 дена,а трябва да го пия месец).
Той обаче явно изрази скептичното си отношение.

Той хубаво ще шие, а някой досега казал ли ти от какво се получава това? И защо, например, животните в гората не страдат от хемороиди?

# 86
Моля човешки за мнения на хора,които са претърпели този род операция.
Колкото до това дали ми е казал-Да.
Освен това като жена на средна възраст и с добро образование имам необходимата представа,а не само бегли и плахи предположения.
Благодаря на онези,които разбират.

# 87
Людмил-е, човече, разбрахме ти мнението за тоалетните, но така или иначе вече си го имаме това или се опитай да помогнеш или въобще недей пиши вече тук, а като си махна 'порцелановият трон', лично на теб ще го дам, ще ти се обадя да дойдеш да го вземеш. Rolling Eyes  От понеделник са разрешени плановите операции, само да събера малко смелост и отивам.. Simple Smile

# 88
Papi76,аз си направих операция преди 5 дена,не при този лекар.Ако мога с нещо да ти помогна или теб те интересува този конкретен лекар?

# 89
Би ли споделила при кой лекар и какво точно ти прави, аз също се интересувам от това.. Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт