Анална фисура

• 594 616
  • 967
  •   1
Отговори
# 60
Zdraveite!
Dylgo vreme se borih s fisurata i vsi4ki bolki i neudobstva ot tova.Razgledaite profila mi i 6te vidite,4e stradaniqta mi datirat ot godini.Prodyljavam da se interesuvam ot temata.No samata az otkrih lek pri edin doktor,koito lekuva s injekcii.Toi precenq kolko pyti e nujno.Ne e operaciq.Minala sym i prez operaciq i znaq mn dobre kak boli sled tova.Za sebe si sym dovolna
i poneje ne 4eta nqkoi drug da e probval tozi doktor,re6ih,4e sym zadyljena pone s informaciq da pomogna na drugite hora.Mn dylgo vreme tyrseh doktori,prirodni mazila ,izob6to izhod.
Ako se inretesuvate ot posrobnosti za moeto le4enie,6te vi  kaja.Malko e neudobno da napi6a dannite na doktora v Int,zatova mi pi6ete ako se interesuvate.
Djein

# 61
Zdraveite!
Dylgo vreme se borih s fisurata i vsi4ki bolki i neudobstva ot tova.Razgledaite profila mi i 6te vidite,4e stradaniqta mi datirat ot godini.Prodyljavam da se interesuvam ot temata.No samata az otkrih lek pri edin doktor,koito lekuva s injekcii.Toi precenq kolko pyti e nujno.Ne e operaciq.Minala sym i prez operaciq i znaq mn dobre kak boli sled tova.Za sebe si sym dovolna
i poneje ne 4eta nqkoi drug da e probval tozi doktor,re6ih,4e sym zadyljena pone s informaciq da pomogna na drugite hora.Mn dylgo vreme tyrseh doktori,prirodni mazila ,izob6to izhod.
Ako se inretesuvate ot posrobnosti za moeto le4enie,6te vi  kaja.Malko e neudobno da napi6a dannite na doktora v Int,zatova mi pi6ete ako se interesuvate.
Djein

# 62
Ne moga da ne reagiram po temata...
Moje i da pomogna na niakogo s toia post...
Minalata godina za pruv put mi se poiavi fisura. Spored men osnovnoto beshe zasednal nachin na jivot...Esenta i zimata v ofisa prez denia i pred televizora vecher, opredeleno si okazaha svoeto vuzdeistvie. Bolka strashna celi dva meseca, po edno vreme mai se poiavi i vtora fisura...Edin den spodelih s lelia mi, koiato beshe doshla na gosti ot Russia i tia mi dade slednata ideia - da nalagam s med. Suvsem prosto - slagam niakolko kapchici med na parchence salfetka/toaletna hartia i nalagam na fisurata. Malko shtipe pruvonachalno, no ne e neprijatno i burzo se svikva. Praveh go 2-3 puti na den i sled 10 tina dni fisurite izcheznaha. Prosto kato s magicheska pruchka...Predi niakolko dni pak se poiavi fisurka, pak shte ja lekuvam s med.
Ne znam dali shte pomogne na vsichki, ne znam dali shte pomogne na niakogo, no ne prechi da se opita...
Kusmet s ozdraviavaneto!
Vili

# 63
искам да кажа на всички страдащи от анална фисура,хора има лек,сама го открих когато ми се появи дълго време търпях,четох много по въпроса и отчаянието ми нарастваше,като разбрах че дори и след операция пак се появява,та хрумна ми да си я намажа с вазелин за силно напукани пети,много е ефикасен за 2 дни помогна на мъжа ми ,та намазах се точно 2 пъти,и ми мина фисурата,страданията свършиха,не се колебайте пробвайте,този крем стружа 3,6 лв садържа билки,меден клей и други,истината е че ми помогна дадох си сметка че няма да ми навреди и пробвах,успех Hug

# 64
Моля,момичето,което ми се обади,пак да эвъни,за да и продиктувам номера на доктора.
Джейн

# 65
  • София
Може ли boevanina да сподели точно името на вазелина за напукани пети. Благодаря предварително!

# 66
В Он Клиник никой да не ходи... Аз лично от година си имам фисура, ходих няколко пъти при Христозов, оставих 1500 лв. за отстраняване на 4 вътрешни хемороида и фисурата. Всъщност за хемороидите изобщо и не подозирах, щото вътрешните не болят. Тях уж ги отстрани, но аз не за това отидох, а за фисурата. Та той фисури не знае как да лекува. Дава ти тва кремче, дето не знаеш какво има в него, и уж го внасяли от Израел и му плащали мита и прочие. Иначе изглежда пич, и те инструктира правилно каква диета да спазваш, ама за тази цена не очаквах рецидив веднага след като свърши крема (2-3 месеца след началото на лечението).

# 67
Здравейте!Нека да споделя нещо с вас. На майка ми и откриха анална фисура миналата година. Обиколи всички познати клиники и доктори, но не се осмели на операция.След осем месечни адски болки и какви ли не мазила и процедури най- после болката леко утихна и стана по-поносима, но не изчезна напълно.От време на време се засилваше за два - три дни и пак затихваше докато преди около два месеца отново се появи.Не знам как се чувства, но по вида и съдя, че болката е непоносима. И от нищо ни се облекчава. Изпетва ужас да отиде в тоалетна, често не може да отиде на работа, нито да легне, нито да седне, нищо не помага. Но вчера я видяла една приятелка и и дала кремче, което сама изработва.Майка ми твърди, че е получила облекчение почти веднага, а днес вече се чувства така, сякаш никога не е имала такъв проблем.Не знам дали е наистина ефикасно, или е някаква случайност, но ми е много интересно да разбера. Затова ще помоля участниците в чата, ако има някой, чийто страдания са големи и е готов да опита да ми пише на minav75@mail.bg за да му изпратя една опаковка от крема за да пробва и да сподели резултата, за да можем да помогнем и на други хора с този проблем. Искам да ви уверя, че крема е само от билки и в никакъв случай не може да навреди. Използвала го е също за лечение и на тежки изгаряния. Съдържа много съставки, но не бих могла да ги изброя, защото и аз не ги знам. Не знам дали жената го продава и ако го продава на каква цена е. Ще го изпратя на първия, който ми пише на мейла, разбира се безплатно. И ако ефекта е така поразителен, както при майка ми, тогава мога да попитам дали се продава и на каква цена. Дано да мога да помогна на някого с този коментар.

# 68
здравейте. ще споделя с вас опита в семейството ми с фисурите
жена ми страдаше от силни болки по време на изхождане по голяма нужда и понякога още няколко часа след това. тя е много срамежлива и се притесняваше да отиде на лекар. чете по форумите разни теми за подобни проблеми и реши, че има фисура. за наше щастие точно навреме се престрашихме да отидем в юнион клиник при д-р пенева, която потвърди диагнозата. с две думи тази цепка в ануса се получва най-често от запек и боли много. ако обаче се потърси помощ навреме може да се излекува без операция (зашиване). с дуфалак и масту S се надяваме всичко да се оправи.
самия преглед не е бил чак толкова страшен - лягаш наляво с гръб към лекаря със свалено бельо и гледаш на екрана къде ти е проблема. 5 минути дискомфорт, но след това знаеш какво се случва с теб. жена ми много се успокои като разбра, че няма рак на дебелото черво, че няма вътрешни хемороиди, че лигавиците й са добре и че скоро мъките й би трябвало да свършат.
имам един съвет към всички - пресрамете се и отидете на лекар възможно най-скоро. това е най-доброто решение

# 69
Аз имах в продължение на няколко години фисури - излизаха и се затваряха през 1-2-3 месеца, мажех се с един крем (правен, с лого на клиниката върху кутийката) от Онклиник (първият път ме прегледа д-р Пенева, още работеше там, сега е в Юнион, много мила жена, а и кадърна лекарка се оказа), после съм си го взимала крема сама, без д-рско предписание, но всеки път помагаше (поне 20 дни се маже де, 3 пъти на ден мисля). Та от 1-2 г. нямам фисури, явно са били малки, а и като се регулира стомаха (плодове, движение...), явно не се създават предпоставки за ставане на такива фисури (анални). На мен ми ставаха от лошо хранене - нездравословно, а и прекалено. Не знам сега кое да ви препоръчам - он клиник ли (понеже Пенева вече не е там, а аз само нея познавам като д-р), а пък в Юнион клиник съм ходила 1 път профилактично при нея, но пък кремове не съм взимала - не се наложи - и затова не знам дали са ефикасни. При всички случаи обаче трябва преглед и д-р да каже - малки или големи са, ако е второто - чак тогава операция!

# 70
   Много смешно беше всичко прочетено до тук от мен, явно от скука и тъпотия по цял ден съвсем сте се изумили, самолекуване ,мазила и т.н.т, ами то тогава защо да има медицина, отваряш форума и си готов.. Laughing Еййй, я се вземете в ръце, деца трябва да гледате, аз ако съм на мъжете ви ще ви тегля първо един як бой, а после със шутове и към доктора.,и тази клиника, тя е за богатите и наивни Софиянци, кви цени, ужас, щото на мен ми излезе всичко 30 лв. не ходете там. #2gunfire #2gunfire
 Направиха ми операцията на 16-ти този месец, фисурата била на 3 см. навътре в дупето ми ,днес е 22-ри и вече излизах от нас, а за болката-да има я, но само като се изхождам, а през останалото време почти не го усещам  newsm78, освен това че е намазано с Прокто-Гливенол.
 гр.Варна

# 71
Ами аз не съм писала от доста време в тази тема. Та, по въпроса за аналната фисура, носих такава близо 2 години. Ходих при д- р Пенева в Юнион клиник 2 пъти, ходих при един добър хирург във Военномедицинска академия, ходих при местни хирурзи и дори при гастроентеролог. Всички казваха, че само операцията е спасение и че нищо друго няма да ми помогне. И аз тъкмо вече примирила се, че трябва да се оперирам отидох до една не толкова и всъщност въобще известна хируг жена в гр. Враца. Жената ми изписа един мехлем, а аз вече безкрайно изтощена и изтормозена от купуването и мазането с какво ли не, не повярвах, но го купих. Кремът се прави в аптека. Мина ми за 7 дена. Ако щете вярвайте. И аз не повярвах, но е факт, че вече може би година нямам такова чудо. Така че не винаги операцията е решение. И аз не вярвам, но съм жив пример за това.

# 72
  Много смешно беше всичко прочетено до тук от мен, явно от скука и тъпотия по цял ден съвсем сте се изумили, самолекуване ,мазила и т.н.т, ами то тогава защо да има медицина, отваряш форума и си готов.. Laughing Еййй, я се вземете в ръце, деца трябва да гледате, аз ако съм на мъжете ви ще ви тегля първо един як бой, а после със шутове и към доктора.,и тази клиника, тя е за богатите и наивни Софиянци, кви цени, ужас, щото на мен ми излезе всичко 30 лв. не ходете там. #2gunfire #2gunfire
 Направиха ми операцията на 16-ти този месец, фисурата била на 3 см. навътре в дупето ми ,днес е 22-ри и вече излизах от нас, а за болката-да има я, но само като се изхождам, а през останалото време почти не го усещам  newsm78, освен това че е намазано с Прокто-Гливенол.
 гр.Варна

На мен пък твоето мнение ми е траги-комично... Все тоя нашенски скептицизъм бреей! Не знам какво лошо има да проучваш чужди мнения и опит, според мен, ако си имаш акъл, не можеш лесно да се подведеш от тях, а само да са ти от помощ!!! Освен това - относно клиниката, която имаш предвид - ако е една от споменатите 2 по-горе - има разлика между реклама и личен опит!!!

# 73
   Сияние, миличка това че при теб е станало така си е жив късмет, само може да се радваш и да запалиш една свещичка за здраве в някоя църква, но това не значи че на други ще помогне. Вероятноста да се оправиш с мазила е по малко от 10 %, а що се отнася до операцията, кога друг път ще ти се наложи да гледаш лампите отгоре, белите стени с бял фаянс, че ако се изпръскат с кръвта ти да могат лесно да ги измият и да се сещаш по филмите как умират (лично аз се сетих за дефибрилатор, това е като ти спре сърцето ти пускат ток пак да тръгне) #Crazy   Спирам до тук с описанието. Ходенето на лекар е задължително, не се самолекувайте и не четете простотиите по интернет, само защото имате свободно време, по-добре нагответе нещо на мъжът си, който цял ден се блъска за да изкара пари в тази криза.. Rolling Eyes

# 74
Здравейте,преди 4-ри месеца ми се появи фисура,точно след като родих.На втората седмица отидох на лекар,тъй като болките бяха непоносими,с часове,не можех да сядам,лягам и едва кърмих дъщеря си.Лекарят ме прегледа и ми продаде едно мехлемче,което се прави в аптека.То отпуска ануса и така раничката се отваря и се самолекува.Каза ми да пия дуфалак и нищо друго.1 седмица се мазах,но нищо не стана.Тогава почнах да чета в интернет и попаднах на този форум.Специални благодарности на Nikka!Тя ми каза какво да правя,Почнах 2 пъти дневно да правя седящи вани по 20 мин с тетра и др.Мазах се и с витамин А.При всяко ходене почиствах с памуче.Пиех и чай Сена.От скоро си започнах диета (ям много овесени ядки,бадеми и др храни,които съдържат фибри) и спрях разхлабителните.Болките ми продължават и за това отидох на лекар този понеделник.Оказа се ,че раничка вече няма,но са останали малки наранявания,които ще се затворят с времето,но операция няма да има.Знам,че това е една неудобна тема и трудно човек се решава да отиде на лекар,но това е задължително!Просто трябва и сам да си помогнеш паралелно с препоръките на лекаря.Прегледът е много бърза процедура,не е болезнена.

Общи условия

Активация на акаунт