Анална фисура

• 601 599
  • 967
  •   2
Отговори
# 300
Охх, simplyaven , не знам вече къде да го водя.
За съжаление, нямам възможност за сега да ходя до София.
Във Варна го водих при детски гастроенторолог д-р Геориева уж най добра била  Close, водих при хомеопат Желева, не смятам нашия педиатър  ooooh!
 Не искам да оплювам някого, но и двете пратиха детето на операция  Rolling Eyes  Да не говоря за прословута Георгиева , коята преглежда по 3 пациента не веднъж. Имам предвид 3 деца с родители = 6 човека в кабинета  ooooh! А що сиропи, хапчета и пробиотеци изпило детото ми, а тези диети  ooooh! , заради диета детето ми стана злоядо .
А и моите наблюдения, че доктори тук не възприемат запек, като  сериозно заболяване.

# 301
Виж сега, аз заради детето си и на Марс бих отишла, така че не знам защо никак да не е възможно да идете до София. Запекът има много усложнения или първопричини и не съм съгласна, че не го възприемат насериозно и в БГ, явно не си попаднала на лекар. Пусни тема - отделна тук в Здравен справочник и помоли майките да те насочат към добър ДЕТСКИ специалист в София и отидете. Все пак става дума за здравето на детето. Не искам да звуча зле, но наранен анус не е принципно много добър знак.  Peace И не на последно място, ти водила ли си детето на психолог, не физически лекар? Защото все пак хронични наранявания в тази област...  Rolling Eyes

# 302
Alyona, и аз като последната майка дето е писала. Аз държа на д-р Пенева от "Юнион клиник" - много спокойна, мила и способна жена, бих се консултирала с нея, пък тя, ако реши, да ме насочи към друг (детски). Не оставяй нещата така (дълго), не е шега работата!

# 303
  • където си пожелая...даааа...
Joy Искаш да кажеш, че не знаеш, че имаме пори или мислиш, че ако не влиза през устата значи си се самоизолирала от външния свят или...? Извинявай, обаче някои писаници са просто абсурдни. Все пак всички сме учили биология.  Laughing А особено ако имаш фисура, това е отворена рана, какво има да се разсъждава изобщо? Но и да я нямаш все пак си с човешка кожа, не с неопрен, макар че и той има пореста структура.  Laughing Твоя си работа, взимай каквото ти харесва. бебето си е твое.  Peace
А бе, жена, по-спокойно я карай Grinning, това тук е форум все пак и основната му идея е да си помагаме взаимно.....като ти чета постовете и ми се струва, че съм отново в училище , в часа на някоя  даскалка стара мома Wink. Естествено, че си е моя работа какво ще взимам, но ако си прочела внимателно - просто попитах как би могло да навреди листо от алое. Ако знаеш нещо по въпроса, просто го напиши, не да ми разтягаш лукуми за кожата и други подобни, дето на всеки са ясни Peace.

# 304
Свободна си да напуснеш часа, ако искаш. А ако не ти е голямо затруднение, можеш да идеш в Гугъл и да напишеш алое, все пак и учителките не са длъжни да ти копират вече съществуваща информация.

# 305
Виж сега, аз заради детето си и на Марс бих отишла, така че не знам защо никак да не е възможно да идете до София. Запекът има много усложнения или първопричини и не съм съгласна, че не го възприемат несериозно и в БГ, явно не си попаднала на лекар. Пусни тема - отделна тук в Здравен справочник и помоли майките да те насочат към добър ДЕТСКИ специалист в София и отидете. Все пак става дума за здравето на детето. Не искам да звуча зле, но наранен анус не е принципно много добър знак.  Peace И не на последно място, ти водила ли си детето на психолог, не физически лекар? Защото все пак хронични наранявания в тази област...  Rolling Eyes

И аз бих отишла на Марс , но да не изпадам в подробности и такива изказвания малко ме обиждат  Cry Като майка, опитвам се всичко възможно да направя, за да помогна на детето си, повярвай.
 Сега и аз не смятам , че запек е безобидно нещо, затова и написах че доктори не смятат така! И това е ужасно, че аз не попадам на лекар. Че това да не е лотария? Ужасно е и това , че трябва да уцеля и доктора. Споделих, че заведох на добър (уж) и известен гастроеторолог във Варна.
Добре, споделете тук,  кой доктор в София излекувал ви фисура? Питам, защото с когото и да съм консултирала, всичките ми казаха, че варианта е операция!
За психолога също се консултирах. Казаха ми, че след като детето си ходи по голяма нужда всеки ден, значи причина не психологическа. Той не се страхува да ака.

Свободна си да напуснеш часа, ако искаш. А ако не ти е голямо затруднение, можеш да идеш в Гугъл и да напишеш алое, все пак и учителките не са длъжни да ти копират вече съществуваща информация.

Това е много грубо. не мога да разбера защо се опитваш да обиждаш някой?

# 306
Аз пък не разбирам защо цитираш отговор към някой друг, който изобщо не касае твоя пост. И очевидно има причина, ако погледнеш малко по-нагоре.

Що се отнася до твоето дете, аз не съм в БГ и повече от това не мога да ти помогна, но отговор, че щом си ходи всеки ден значи е ОК поне тук би звучал абсурдно. Дано имаш възможност да отидете до София и някой ти отговори при кого да отидеш.

П.П. Понеже очевидно сте свръхчувствителни, в същото време и с проблем, защо просто не спрете да четете, който не ви е приятен или не вземете да попитате лекар - нещо, което беше повторено многократно вече. Не се учудвайте ако не се приема за нормално да давате на деца неща, които може и имат странични действия - примерно. Особено при наличие на толкова много информация и при очевидното наличие на Интернет в дома ви. А свръхчувствителните подскоци не са най-добрият съветник. По принцип.  Laughing

# 307
писах преди, моята д-р Пенева излекува с крема на Он клиник, когато работеше там, но моята беше по-скоро около ануса, не вътре, ставала ми е няколко пъти и все така съм лекувала... Успех и не се засягай, опитваме да помогнем!

# 308
Alyona, остави, не се занимавай с въпросната персона, докачлива е.....тя явно така си говори - назидателно и грубо.......кофтито е само, че темите във форума са пак казвам за взаимопомощ, а на мен в случая не ми помогна много, даже хич, а само си размаха пръста и нищо съществено не ми каза simplyaven Laughing.
Естествено, че това, което обсъждаме не може да отмени лекарска диагноза и лечение, но все пак изскачат различни идеи за лечение, които коментираме колко ефикасни, вредни или полезни са,  иначе ако всичко опираше само до докторите, то тогава се обезмисля и темата, и форума като идея  - всеки ще пише "Отиди на лекар" Wink.
Сори за спама, ама си е така Peace.

# 309
Ще оставя възпитанието ти настрана, защото слабо ме вълнува. Тук темата не се обезсмисля, защото до твоята поява беше полезна на много хора и защото само допреди няколко месеца в БГ имаше видове лечения на фисура, които още не се прилагаха. А когато става въпрос за ДЕЦА всеки здравомислещ човек би се въздържал да дава съвети, защото нещата, които ние можем да си плескаме по тялото и експериментите, които можем да изтърпим са меко казано неуместни по отношение на децата ни. Мисля има достатъчно теми във форума за деца пострадали не на шега от съвети дадени от възрастни. Дано сега ти е станало по-ясно и може да се върнеш да прочетеш назад, да видим дали всички имат твоето поведение. А щом ти е смешно, съвсем пък не си за тук. Тук сме все страдалци събрани.  bowuu И понеже нямаме какво друго да правим, си губим времето да си пишем тук, ей така, от скука.

# 310
Za6to ne ostavite glupostite nali za tova e foruma da spodeliame opiti i ne samo da kritikuvame ostanalite.Spodelih za aloeto za6toto mi pomogna mnogo.Da viarno e 4e ne se prepora4va na bremenni no za piene za6toto predizvikva aborti ,no da si pravi6 kompresi niama absolutno nikakav problem.6tom se prepora4va za lekuvane na papa na bebeto ne znam za6to maika mu da ne moge da si go slogi na d-to.I na sam saglasna 4e ne lekuva fisuri 6tom lekuva uspe6no vsiakavi rani i dori ne ostavat belezi.Prevedoh 4ast ot statiata avtomati4no sigurno ima gre6ki no se razbira za kakvo stava vapros.(izvinizvam se 4e ne pi6a na kiriliza,no :crazyeyes:mnogo vreme mi otnema)Ako vi interesuva moga da preveda i ostanaloto kogato imam pove4e vreme.I SAMO ISKAM DA POMOGNA i da spodelia infirmazia koiato v Balgaria ne e mnogo dostapna  bouquetМедицински цели Алое е невероятна антитоксично и антимикробно. Това е тръпчив, аналгетични и антикоагулант. Е силен стимулатор на растежа на клетките. В тинктура или сок, разреден с вода в равни части, които се използват няколко пъти като гаргара за 3-4 минути, действа ефективно срещу зъбобол и венците, невралгия, язви, ларингит, ангина, пресипналост, болки в гърлото, плочи и всяка устен или фаринкса участие.Некротизиращ лекува рани като изгаряния, белези и регенерират, възстановени в своето време чувствителност на засегнатия район. Облекчава болката от ударите, навяхвания, изкълчвания, мускулни болки, артритни и ревматични болки, уморени крака, лекува рани остър, херпес, херпес зостер, трихофития и стафилокок инфекции и други бактериални инфекции на вътрешните и гастроентерит, колит, ентероколит, вагинит, цервицит, скорбут, холера, дизентерия, гонорея, сифилис и други венерически болести.Лекува малки рани еруптивни заболявания на децата, като например морбили, варицела, скарлатина и др. Тъй като противовъзпалителни свойства намаляване на сърбеж и предпазва децата от надраскване на блистери. С алое вера може да се лекува брадавици, измръзване, екзема, псориазис, себореен дерматит, еризипел, микоза, мазоли и "жокей келът", която е гъбична инфекция, от вътрешната страна горната част на бедрата, хапещи насекоми, паяци, скорпиони, змии, отровни медузи и растения. корема зарастване на рани бебето бутона(iskat da kagat papa no..) и обрязване. Премахване на болката от никнене на млечни зъби.Намаляване на последиците от алергии, стомашно разстройство, киселини в стомаха, гастрит, язва на стомаха и дванадесетопръстника, очни язви, хемороиди, болести на храносмилателната система, облекчаване на стомаха, тънките черва, черния дроб, бъбреците и панкреаса.Баланс кръвно налягане и сърдечни аритмии избягва намаляването на риска от инсулт. Това е добре за подагра, главоболие и мигрена, лош дъх, безсъние, диети за отслабване в предоставянето на витамини и минерали, без добавяне на захар и калории или регулира менструацията. Елиминира чревни паразити. Тя тонизира тялото и апетита. Облекчава остеопороза и антидиабетни.Облекчава болката от разширени вени и усъвършенстване. Това напълно елиминира рак на кожата чрез прилагане на сок от алое 2-4 пъти на ден толкова дълго, колкото е необходимо, да бъде от съществено значение да бъдат последователни. В откровен, trichomes и други вагинални инфекции или раздразнения изчезват с алое. Няколко капки сок от маса в ушите болки веднага успокои състояние. Когато те са уморени или зачервени очи, отпуснете се веднага с няколко капки от алое, като същевременно се подобри катаракта и други очни заболявания.Не се изключва използването лекарско наблюдение, който се препоръчва във всеки случай. Особено вземат предвид всички допълнителни препоръки за хранене и лична хигиена, както и физическите упражнения. Болестите са специфични прояви при всяко същество, неговите многобройни причини трябва да се намери в подробния анализ на ситуацията и начина на живот на лицето, което страда и не може да се предположи, че самото използване на алое, без промени в начина, na живот na pazienta moge da dovede do maximalni резултати.

Последна редакция: сб, 04 дек 2010, 01:02 от GIGITEN

# 311
  • Варна
Alyona, аз на твое място вече щях да обмислям и оперативно решение на проблема.Просто много време вече се мъчи детето.Нали затова е хирургията де, в краен случай, разбира се.Самата операция е лека,въпросът е ,че все пак е операция,има упояване и т.н. Ако се решите на такава стъпка, трябва непременно да е премахната причината за фисурите,за да не се появят пак.
Другият вариант е консултиране с лекари и прилагане на лечения с надеждата да помогнат.
Ако решиш да се консултираш с моя хирург във Варна,пиши.
Каквото и да решиш, стискам палци детето да се оправи скоро.  bouquet

# 312
Aloyona, д-р Желязков от София е с много опит при хемороиди и фисури. Напоследък се наложи да заведа племеника ми при него. Каза ни, че фисурата не е за операция и да опитаме  с Хемоклин - да слагаме от гела 3-4 пъти на ден. Гелът му помагаше да ходи то тоалетната лесно, без разраняване. За 1 седмица до 10 дни се оправи. Сега слага профилактично сутрин и вечер. Докторът, обаче каза, че при някои фисури лечението е много трудно. Защо не го попиташ по мейл (има в сайта му) за твоя случай.

# 313
pharm74 благодаря ти , ще се опитам да се свържа с него.

kikaha1 , не искам да оперирам детето по няколко причини. Първо, след опаративен период е също много болезнен и много сложен. Това разказваха и тук момичета, не виждам как може да издържи това малко детенце.  Друг е най основен проблем е запек, първо трябва да преборим запека, защото и да направим операция, запека си остава и после ще е по зле.
за сега наблягам на лечение на запек. Преборим ли него, ще се справим и с фисури.

# 314
GIGITEN, само да споделя, че от вчера пробвах това с листото от алое /само че не 4- годишно растение Blush/ и определено има положителен резултат - до момента нямам оплаквания bowuu. Благодаря ти още веднъж, че сподели тук с нас  bouquet

Общи условия

Активация на акаунт