💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 9 💛

• 5 060
  • 246
  •   1
Отговори
# 225
Моето момиченце е 94см, 14½кг, обувки... не зная точно 24-25. Винаги взимам мааалко по-големички, ако може с ½, ако не, просто следващият размер. Никога точни, не изкарват до края на сезона и започват да стискат. Ако е затворена обувка, ще има чорапче, ако е отворена да не й стяга, но не плавник, да се спъва 🤭

# 226
Не съм влизала отдавна. Днес средното имаше рожден ден, цели 6г. Най-трудното и болезнено раждане ми е той, 4кг бебе . Ех, лети времето.
Емил е 11кг с напикани гащи (батко му беше 11кг на 5месеца 😂) . Не знам колко е висок. 24/25 номер обувки. Дрехите каквото хвана и намеря. Не съм му купувала дреха от бебе, така е с батко. Много е див, малък моторист е, вече ходи и по събори. 😄 Има си моторче (за бутане с крака) , толкова бързо се изстрелва, че не можем да го стигнем.
Има шанс да започна работа и ще трябва скорострелно да отиде на градина. Тук директно отиват за цял ден.

# 227
ioni честито да ти е детенцето, със закъснение! Споделя рожден ден с мъжа ми. Grinning
Ванина и тя не е дребна девойка. 13,8кг я мерих онзи ден, със сигурност е над 90см, но нямам идея колко ако трябва да сме честни. За дрехите си взимам твърдо 98, някои даже са и 104, и обувките от пролетта още варира 24-25. Ама то и ние с мъжа ми нито сме дребни, нито слаби. Laughing
Вчера точно пак уточнявах, че е на 2г., защото и нея често я бъркат за поне 3 годишна.

# 228
Ние сме 15кг от поне 3-4 месеца. Вече е 92-93см, но като беше 86-87см на 15кг си беше пухкавичък. Сега е много готин добре сложен мъж 😅  ние с баща му нито сме едри, нито дребни, но той си се роди над 4кг и така си се движи все по-едър от останалите. Обувките са ни 24 номер, но изкара есента, зимата и пролетта на 22. После за седмица-две прескочи 23-ти номер, даже не разбрах как успя. Гледам го с чисто новите му обувки, които бяха абсолютно същите като старите и първите дни му бяха удобни, започна да пада на всеки 5 крачки и се чудех какво се случва 🫣 сега даже с този странен темп на растеж на крачето се чудя какви есенни обувки да купувам…

Ние с разнообразното хранене сме много зле, надявам се да е от децата, които правят фасони вкъщи, но ядат всичко в яслата. Предстои ни началото на октомври да започваме и ми е свито сърцето.

# 229
Върнахте ли се на работа ?
8 години майчинство 🫣😵‍💫
От тази седмица съм на работа, в детска градина 😄
Голямо разнообразие ми е, дори за 4часа, само да изчезне притеснението от ново и непознато място.
Малкият и той ще тръгне скоро, но в друга градина, още се чудя да го изместя ли при мен или да ходи с батко си

# 230
8 години 😳 Ти си герой.
Върнах се май месец. Много ми е добре 😃

# 231
Олеее 8 години Simple Smile ... Звучи безкрайно, макар че с моите деца с 10 години разлика и моето се усеща безкрайно вече... Аз работя от вкъщи по няколко часа .. ако свикне и ходи на ясла ще увелича часовете. Но тя е много мама мама, не знам как ще стане, кошмарна е тази привързаност... Безнадеждна е ...

# 232
3 деца едно след друго. След второ започнах работа, но не се вписа в ежедневието ни и напуснах. После дойде и третото дете..

# 233
Е, да. Ясно как се е получило. Аз даже майка с 3 деца не знам как може изобщо да работи. Работата вкъщи край няма.

# 234
Момичета, а аз да казвам ли? 🥲
От Октомври 2014, със слизането от борда на кораба, на който последно работех, не съм работила. През Януари 2015 се запознах със съпругът ми, малко преди датата ми на заминаване. От тогава работя съпруга, домакиня и майка. 🫠 всъщност, майка станах през Август 2016г. Тази година миличкият ми беше юбиляр. 🤗
Понякога ми идва да избягам 🥲 обаче няма къде! 😅 дори при майка ми да отида, съседите имат деца! 😂
Да са ни живи и здрави децата, пък каквото сабя покаже. 🙂🤷🏻‍♀️

Днес имам рожден ден! Ставам на 18€ 😎
Черпя ви с тортичка и коктейлче! 🎂🍸🥳

# 235
Аз още не съм се върнала на работа, даже ако ме питате, хич и не бих... но няма начин.
Чувствам се добре по майчинство.
В момента съм в неплатен, защото кандидатствах по програмата родители в заетост. Имам одобрение и предстои да пускам платен отпуск. Планирам да се върна на работа Януари.. кой се връща лятото?
 😆😆😆

# 236
Кремона, жива и здрава да си!

Върнах се на работа от 01.09 Weary

# 237
Да си жива и здрава, Кремона.

За привързаността към мама. Нормално е за всички деца. Моето без проблем ходи на ясла, не реве, не ме търси, но като ме види и много се радва. Снощи, например, аз бях в банята. Тя ядеше някакви плодове с баща си на дивана. Като влезнах в стаята веднага почна да го бута да става и аз да седна там. Като съм наоколо съм номер 1 за нея, но като ме няма може и без мен 😃

# 238
Преди няколко вечери се сетих че съм забравила поръчка в кутии и щяха да я върнат, сложих си една рокля и и обясних, че мама ей сега идва, татко ще я облече и после ще съм там за приказката, така започна да плаче "нани с мама, нани с мама", че не излязох... Не знам как ще я оставя в някаква стая с непознати, то няма да е рев, няма да е чудо... Вчера бях на родителска среща, ами въобще не ми допадна персонала, момичетата, които са пуснали по-рано децата си обясняваха, че всичко е страхотно и са много доволни... Тръпки ме побиват... Имаме и вариант за частна ясла, но ще е изключително финансово неизгодно, тъй като аз съм фрилансер, докато набера клиенти и детето свикне, ще са минали месеци. Това че яслата е частна, не дава гаранция че ще се боледува по-малко. Чувствам се тъпа и замислена, я сега накъде ... Мъжът ми се смее и вика да си пусна трета година майчинство, само дето ей сега почват и осигуровките, а и на мен ми се работи...

# 239
Със сигурност в частната няма да боледува по-малко. Евентуално като е платено, уж грижите са по-добри, но и за това няма гаранция. Аз съм доволна от нашата частна. По принцип искам да ни приемат в държавна, но и да не е, май по-добре. Тя е много дива и непослушна, та не знам в държавната на какви криви лелички ще попадне. Дано за градина малко “улегне”, защото мисля, че вече тогава ще ни приемат в държавна.

Общи условия

Активация на акаунт