Ергенът 🌹 сезон 5, тема #14: от вторник до четвъртък от 20:00 по bTV!

• 118 123
  • 2 397
  •   51
Отговори
# 2 220
Защо се коментира Стоян спрямо постъпките му като ученик. При нас много самовлюбени и "булита" сериозно израснаха още в университета. Станаха разумни, възпитани хора.

От всичко излъчено от предаването и по поведението му след него по някакъв начин личи ли, че този човек е пораснал? След като моето мнение се цитира като предубедено, то странични и напълно обективни хора също коментират, че държанието му е като на тийнейджър. Отново ще се повторя, че нищо в поведението му не ме изненадва, а по-скоро фактът, че все още ментално е застинал в тийн годините си. Лично аз виждам абсолютно същия човек като в гимназията и не забелязвам никаква качествена промяна оттогава.

# 2 221
Имала ли си възможност да си разговаряш с него в последните години? Тоест да си изградиш мнение за него от скорошен личен контакт?

# 2 222
Още преди да започне предаването от първия ми коментар по темата е уточнено, че познанството ми със Стоян е от ученическите години. В цитирания от вас коментар обаче 95% коментирам последните събития от предаването и ПО, на които всички станахме свидетели, а накрая, и то като послепис, включих две случки от гимназията чисто и просто като аргументи, тъй като има паралел със сходни ситуации от сега. Къде видяхте да коментирам само и единствено поведението му от преди години? И отново ще попитам, различава ли се то от видяното в момента, вече като на 30-годишен мъж?
И тъй като някои потребители проявяват загриженост, но смятам не за когото трябва, налага ли се да правя уточнение, че подиграваното тогава момиче беше на косъм от самоубийство вследствие на указания тормоз?

Последна редакция: вт, 02 юни 2026, 01:38 от caradelevingne

# 2 223
Да не забравяме колко всички плюехме и колко хейт се изля към Алек от 3ти сезон, а той и на един подкаст не отиде, скри се в миша дупка. Не виждам защо да ми е жал и да изпитвам съжаление към човек, който доброволно обикаля вече 4ти пореден подкаст, за да рекламира най-вече тъпите си тениски и да повтаря едно и също като развален грамофон. Според мен той се кефи на това внимание - дали положително или отрицателно, затова и влезе в Ергенът, за да се рекламира. Кой най-много монетизира в момента участието си в този сезон на Ергенът? Стоян.

# 2 224
Аз харесвам и Стоян, харесвам вече и Илияна. Много ми хареса надкаст с нея! Честна и готина.

# 2 225
Скрит текст:
Още преди да започне предаването от първия ми коментар по темата е уточнено, че познанството ми със Стоян е от ученическите години. В цитирания от вас коментар обаче 95% се коментират последните събития от предаването и ПО, на които всички станахме свидетели, а накрая, и то като послепис, са включени две случки от гимназията чисто и просто като аргументи, тъй като има паралел със сходни ситуации. Къде видяхте да коментирам само и единствено поведението му от преди години? И отново ще попитам, различава ли се то от видяното в момента, вече като на 30-годишен мъж?
И тъй като някои потребители проявяват загриженост, но смятам не за когото трябва, налага ли се да правя уточнение, че подиграваното тогава момиче беше на косъм от самоубийство вследствие на указания тормоз?
Видях ви всичките постове, в поста за това момиче пишете, че Стоян й е казал, че е много сдухана, че не крещи от 1 до 12, а тя била в депресия, защото точно била загубила единия си родител. Тоест е била на косъм от самоубийство в следствие на тормоза от коментара на Стоян, че е сдухана, а не че е била загубила родител?

Доста тенденциозно и недобронамерено към Стоян пишете. Това ли са му греховете в гимназията, първият че е казал на съученикът му с ръст до кръста му, че може да му го ;;;;;, а вторият, че е казал на тихо момиче, че е сдухана, понеже не крещяла от 1 до 12. Струва ми се нелепо. Дали изобщо сте били съученици, имате ли му негова снимка

Тези 2 ученически истории нищо не показват. Освен че Стоян е бил семпъл човек с тъпо чувство за хумор още от малък.

Последна редакция: вт, 02 юни 2026, 01:50 от FreesiaR

# 2 226
Да не адвокатствам на Стоян, но доста хора са говорили глупости и са били нетактични като ученици.
За мен той е суетен и повърхностен и вероятно труден за партньор. Не мисля обаче, че има психически проблеми (поне не повече от средния човек). Просто има още да съзрява, но сигурно пак ще си остане суетен и понякога повърхностен.

# 2 227
Видях ви всичките постове, в поста за това момиче пишете, че Стоян й е казал, че е много сдухана, че не крещи от 1 до 12, а тя била в депресия, защото точно била загубила единия си родител. Тоест е била на косъм от самоубийство в следствие на коментара на Стоян, а не че е била загубила родител?

Доста тенденциозно и недобронамерено към Стоян пишете. Това ли са му греховете в гимназията, първият че е казал на съученикът му с ръст до кръста му, че може да му го ;;;;;, а вторият, че е казал на тихо момиче, че е сдухана, понеже не крещяла от 1 до 12. Струва ми се нелепо. Дали изобщо сте били съученици, имате ли му негова снимка

Тези 2 ученически истории нищо не показват. Освен че Стоян е бил по-семпъл човек още от малък.

Въпросната случка е спомената като аргумент тъкмо във връзка с неговото твърдение, че трябвало да подходят с разбиране при неговата измислена почивка, а той в сходна ситуация проявил ли е изобщо разбиране към човек, очевидно борещ се с депресия? И замислил ли се е, че само един-единствен коментар в такова деликатно състояние може да е последният пирон в ковчега? Не, по-важно му е било да се прави на готин и отворен пред другите. И не, то да бяха само това изцепките, тези ми дойдоха на прима виста, докато пишех коментара относно - отново уточнявам - последните събития. След като сте прочели мненията, значи сте видели и приложени снимки от онзи период. Мисля, че преди мен никой не се е включвал със снимка за връзката му с Николчето примерно. И за да са в такъв дух твърденията на човек, който го познава, замислете се дали няма реална причина за това.

# 2 228
Ами той Стоян не е обиждан само заради собственото си поведение по принцип. Голямата вълна на хейт към него сякаш започна след като Илияна излезе с "шокиращите си разкрития", в които нямаше нищо кой знае какво. Но то след такъв еднообразен сезон, масово хората имат нужда нещо да се случи. И тя го случи нещото. Реално то си личеше, че тя е по-гаден човек от него. Той не говори за нея кой знае колко и като цяло не е казал нещо супер кофти. Аз виждам в нея доста по-лоши неща отколкото той си е позволил да каже. Ако трябва да съм честна много хора се хванаха за неговата майка, обаче не знам дали на някой му направи впечатление сестрата на Илияна с някои нейни изказвания. Останах с впечатление, че май в тяхното семейство никога не виждат проблем в себе си и Илияна така е научена. Когато Стоян остана сам да си говори със сестрата и й каза, че имат проблеми в комуникацията и че Илияна не говорела с него понякога и тн още някакви в този дух, сестра й му вика "ами като я познавам, е имало причина"... Тоест той е виновен, че сестра й не може да си изразява мнението и емоциите явно. Обаче тя и с Гатев не се разбра, не само със Стоян. И подозирам, че и с Марин, и с Крис, ако бяха проявили някакъв интерес към нея, нямаше да се разбере. Заключението е, че Стоян определено не е сам в проблемите си с комуникацията и емоционалната интелигентност, Илияна му прави компания в това. Реално никой от другите трима нямаше да я изтърпи дори наполовина колкото него, бих залагала, въпреки че не съм хазартен тип. И в предишни сезони не виждам кой щеше да я изтърпи с тези настроения. Виктор 1 и Евгени - абсурд. Алек - може би от любезност за кратко... все пак той Виктория и Теа изтрая. Мартин - абсолютно не, освен ако не иска да спи с нея. Ама не е негов тип май. Виктор 2 - той имаше повече колебания и от нея - нямаше да им стигне времето и за двамата. Васил - като Алек, от любезност за малко.

# 2 229
  • Be realistic - plan for a miracle.
Скрит текст:
Реших да се заровя малко в темата за нарцистичното разстройство и попаднах на признаците на хистрионното такова.  Стоян май демонстрира доста от признаците - липса на граници, неуместна прелъстителност (това, което правеше със Симона и Пламена), често променящи се емоции и драматизиране, свръхсуетност, лесно повлияване от околните или от обстоятелства, непреодолим копнеж за внимание. "Самата дума "хистрионен" означава „актьорски“ или „театрален“. Тези хора възприемат живота като сцена, а себе си – като актьори в главната роля. Хистрионните личности могат да вярват, че са родени за сцената, игнорирайки липсата на реална подготовка, техника или обективна оценка на способностите им." Та се позамисих, че е възможно неадекватното поведение на Стоян да се дължи на някакъв психологичен проблем.

Не давам диагнози, но да. Ако отворим списък с 20 признака за такова разстройство, той ще отговаря на 18 примерно.
Бях постнала брилянтен анализ на една мацка в Youtube, която обяснява как майка му го е направила такъв какъвто е, анализирайки интеракциите им и много други неща, но много подразних някой и го изтриха. Тази е велика, тия дни й изгледах почти всички видеа (анализира и предишни сезони).
Та ако трябва да направя обосновано непрофесионално предположение, психиката на Стоян е смляна на ситна кайма още от малък от скъпата му маминка. Страшно манипулативна и вкопчена в него жена, цялата динамика в семейството е да са сляти, без граници - и която и жена да застане до Стоян, от нея ще се очаква първо, да се слее също с останалите без здравословни граници и второ, да стане втора майка на Стоян - безусловна любов такъв какъвто е, забравяне за себе си в уравнението, “както и да се държи ти трябва да го разбираш” и тн. и тн.

# 2 230
Искам виртуално да стисна ръката на всеки, който си е причинил да изгледа Стоян и в Надкаст, и в Чакалкаст, и при Кукушев.
Аз не мога да си представя и една секунда от времето си да му отделя на този. Вие, хора, сте родени за герои. Как се търпи това - да продължаваш да го гледаш това нещо още, и още, и пак?

Някаква потребителка обясняваше назад по страниците, че Илияна била лъгала и клеветяла хората и била им вредяла със садистично удоволствие. Къде излъга Илияна? Кого е клеветила? Очаква се, че думите се използват според точния ми смисъл, все пак.... Потребителката знае ли какво означава "клевета"? Едно име изрече Илияна - това на Симона. Не е излъгала - и Стоян е признал пред нея, че е имало птички и пчелички между двамата, и Румяна почти потвърди. Т.е. - няма лъжа. Клевета е "разгласяване на позорно обстоятелство за другиго". Да не би потребителката да има предвид, че да се прави с**с със Стоян е позорно обстоятелство? Добре е да изясни какво има предвид.
Пък Илияна била изпитвала даже и садистично удоволствие. SatisfiedSatisfiedSatisfied Мабошке бе!!! Илияна иронизира всичко, което преживя в това предаване. Най-вече себе си и залитането си по онази откачалка.

Няма клевета. Клевета е набедяване накого че е извършил престъпление по НК.
И обида по НК не е.
Твърдящите че И.е клеветяла да се образоват.

# 2 231
Preggo, не се хаби. Всеки, който някога в живота си е имал досег с хора с нарцистични черти, веднага разпозна Стоян. Няма нужда да уточняваме диагнози. 
Много се надявам някой да каже най-сетне на Илияна, че подобрен тип хора ги мори само едно - пълен игнор и безразличие.
Моята прогноза е, че след като Стоян обиколи всички подкасти и предавания, ще изпадне в забрава и състоянието му ще се влоши.

# 2 232
Та ако трябва да направя обосновано непрофесионално предположение, психиката на Стоян е смляна на ситна кайма още от малък от скъпата му маминка.
Това го написах много отдавна, но никой не обърна внимание... Докато всички се възхищаваха на майка му, аз написах, че тя е причината той да е такъв. И да, тези майки са точно такива за хората, които не съзират същността им - те изглеждат мили, добрички, грижовни, широкоскроени, та чак някои хора казват "иска ми се да имам такава майка". Пази Боже, обаче! Същността им е на усмихнато мило чудовище.

# 2 233
На мен лично друго ми е чудно - какъв тип са хората, които го защитават толкова време и оправдават поведението му, че даже смятат, че най-тегавите му черти са положителни.
Дали са същите като него или са тежки емпати.

# 2 234
  • София
Ами той Стоян не е обиждан само заради собственото си поведение по принцип. Голямата вълна на хейт към него сякаш започна след като Илияна излезе с "шокиращите си разкрития", в които нямаше нищо кой знае какво.

Това изобщо не е вярно. Стоян масово го подиграват още началото на сезона. И зрителите, и момичетата. Затова му се наложи да ходи да си почива - защото реалността го блъсна като товарен влак и не можа да я понесе.

Общи условия

Активация на акаунт