Уреди за консервиране

• 237
  • 5
  •   1
Отговори
  • Sofia
Здравейте. Правя зимнина всяка година и тъй като сме в апартамент и ми е трудно да варя бурканчетата на малка тенджера проучвам въпроса със уредите за консервиране. Някой може ли да сподели дали сте доволни от тези уреди, успяват ли да достигнат температура необходима за консервиране (понеже не ми се хвърля храна при безумните цени на плодове и зеленчуци) и като цяло доволни ли сте? Ако можете да споделите мнение и за конкретен уред ще ми е от полза.

# 1
Уред за стерилизация се казва и е с таймер за градуси и време. Великолепен.Моят е на Адлер.

# 2
  • Велики Преслав
Старите хора си ползвал пералните Роса с нагревател на дъното. Аз още пазя една такава с тази цел, но понеже нагревателя и е 2000 вата и завира сравнително бавно е сложех от стерилизатор 3000 вата.

# 3
  • София
В Лидл и в Кауфланд пускат подобен уред през лятото. Мой братовчед си купи - доволен е, не се развалят бурканите. Но не е в постоянния асортимент, трябва да се следят брошурите.
Аз правя само смлени домати в малки бурканчета. Стерилизирам ги в голяма тенджера на котлона. Никога не са бомбирали.

# 4
  • Sofia
В Лидл и в Кауфланд пускат подобен уред през лятото. Мой братовчед си купи - доволен е, не се развалят бурканите. Но не е в постоянния асортимент, трябва да се следят брошурите.
Аз правя само смлени домати в малки бурканчета. Стерилизирам ги в голяма тенджера на котлона. Никога не са бомбирали.

Аз ги правя в тинджера на котлона, но събира малко бурканчета и то малки предимно - повече от 6-7 не мога да варя, та си налага на 2-3 пъти да ги варя и си отнема доста време. Тези от Лидл също чувам, че са добри, но последната година бяха само едни кашони облепени в тиксо и се чудих дали не са върнати продукти. Кларщайн погледнах, но има много оплаквания за липса на гаранция и уреди с повреда. Адлер споменат тек изглежда добре, на не го намирам наличен никъде.

# 5
Аз стерилизирам при домашни условия в 8 л. мултикукър. Кисели краставички правих последно. 3 винтови буркана с вместимост 580 мл за 5 минути високо налягане и естествено освобождаване на налягането на веднъж. Стават идеални.

Общи условия

Активация на акаунт