Изпуснах датата Бюрото по труда

• 1 090
  • 13
  •   1
Отговори
Здравейте, мами. Да кажа какво направих днес осъзнавам,че трябваше да имам среща този месец в бюрото по труда и гледам била на 12ти. Някой бил ли е в подобна ситуация моля за помощ

# 1
  • София
Вземете бележка от ЛЛ, не толерират много.

# 2
Вземете бележка от ЛЛ, не толерират много.
Каква бележка трябва да е?

# 3
Ако взимаш обезщетения, вече няма да взимаш.
И за доста дълго време ще си наказана и няма да можеш да се възползваш от услугите на бюрото.
Има си последствия.
Лично съм го преживяла.

Днес е 21, а 12-ти кога беше?
Сега се сетила. Болничен няма да помогне.

# 4
  • София
Че сте болна, под катантина. Утре се обадете да се молите

# 5
Здравейте, мами. Да кажа какво направих днес осъзнавам,че трябваше да имам среща този месец в бюрото по труда и гледам била на 12ти. Някой бил ли е в подобна ситуация моля за помощ

Бюрото по труда служебно прекратява регистрацията ти .
Спира обезщетението ти , плащането на здравните осигуровки , и в период от 6 месеца нямаш право на нова регистрация .

Срока от 3 работни дни за реакция  - поправка си го изпуснала ( например бележка от личен доктор ) .

Но най добре е утре сутрин да отидеш на място да провериш дали е издадено решение за прекратяване .

Съвет: Не пропускай да отидеш още утре. Дори Бюрото по труда да не възстанови правата , ще имаш яснота кога точно спират плащанията, за да избегнеш натрупването на лихви и глоби към НОИ или НАП.

# 6
Била е информационна среща? Има ли някакво значение

# 7
Била е информационна среща? Има ли някакво значение
Не , няма,
законът третира пропускането на информационна среща по абсолютно същия начин, както и пропускането на ежемесечния „подпис“ за регистрация .

# 8
Само болничен ще ви спаси. Утре при ЛЛ.

# 9
Болничен с 10+ дни назад не се издава.
Ще си понесеш санкциите.

# 10
Споделям развръзката,за да мога да бъда полезна. Значи отива се при личен лекар и се взима една извинителна бележка( обикновените за отсъствия в училище).. Може да бъде за теб,че си бил болен или за детето.. И срока да го занесеш е 7 работни дни след отпадане на причината 🙂

# 11
Да, то болничен няма кой да ти плати като си безработна.
Но нямаше ли срок да си информираш БТ, че си възпрепятстван и не можеш да се явиш на датата?

# 12
Да, то болничен няма кой да ти плати като си безработна.
Но нямаше ли срок да си информираш БТ, че си възпрепятстван и не можеш да се явиш на датата?
Да има срок от 7 дни, от датата на  ОТПАДАНЕ НА ПРИЧИНАТА. Аз бях за 12ти и си взех 10дни извинителна бележка и се брои един вид от 22.05 7 дни 🙂

# 13
Друго питам.
Има ли срок да уведомиш БТ, не да представиш бележката?
Защото моят работодател има изискване да уведомя на същия ден, до 4 часа след започване на работното ми време, че съм в болничен.
Самия болничен мога да го занеса след като се върна на работа.

Общи условия

Активация на акаунт