Мами вегетарианки, да се преброим и споделим.

• 44 249
  • 788
  •   1
Отговори
# 585
Аз съм на мнение, че не трябва да спазваме принципи при храненето, а да си ядем каквото ни се яде, щото тялото си знае по-добре от какво има нужда отколкото спецовете.
Ето това мисля и аз. Наистина има хора,които не могат без месо и не смятам,че всички трябва да ставаме вегетарианци,но мисля,че не е хубаво да се натриса месото.Особено на децата.
Иначе -браво на теб,защото аз не бих се справила с толкова месоядно дете.

# 586
Години наред се боря с вътрешния си порив - да НЕ ям месо. Години наред ми се повдигаше от него, обаче след като си докарах желязо-дефицитна анемия,  а особено, след като вече имам мъж , искам да имам дете - просто си наложих да проям. Разбира се, остана неприятното чувство - например, мога да ям само смляно месо - кайма , салами и други. Не мога да понеса върху езика си - кожа, сланина , тлъсто месо, не обичам и риба , обаче се мъча , какво да се прави, не е възможно да се набави желязо от друго място, а малолкръвието не шега работа.
Без месо - няма кръв , това е факт: месо-> желязо-> хемоглобин-> кислород-> кръв ->топлина->живот
А що се отнася до случаят с детето ти, мисля, че си много егоистична - остави детето ти, само да прецени и да реши един ден , дали иска да е вегетарианец, как така ти си решила ТОЙ ДА БЪДЕ ВЕГЕТААРИАНЕЦ ?!  baduu smile3527.... много се дразня на разни майки, които се вживяват в ролята на Господ.
Съвсем наскоро в един сериал, не знам, дали беше доктор хаус или някой друг, даваха за такъв случай ,като твоя и затова как реагира законодателството в САЩ - заплахата затвор е най-малката, следва принудително отнемане на детето и даването му за осиновяване.
 И мисля,че това е справедливо!
Вегетарианството е  естествено отвращение към употребата на месо, най-често се свързва с религиозни причини, или специално отношение към животните, това са и единствените му приемливи основания, всичко друго: заради диета, мода, желание за ексцентричност и т.н., а в твоя случай - налагане от страна на родител - та всичко друго е ИЗВРАЩЕНИЕ!

Последна редакция: вт, 10 юни 2008, 12:12 от Нежнолина

# 587
Години наред се боря с вътрешния си порив - да НЕ ям месо. Години наред ми се повдигаше от него, обаче след като си докарах желязо-дефицитна анемия,  а особено, след като вече имам мъж , искам да имам дете - просто си наложих да проям. Разбира се, остана неприятното чувство - например, мога да ям само смляно месо - кайма , салами и други. Не мога да понеса върху езика си - кожа, сланина , тлъсто месо, не обичам и риба , обаче се мъча , какво да се прави, не е възможно да се набави желязо от друго място, а малолкръвието не шега работа.
Без месо - няма кръв , това е факт: месо-> желязо-> хемоглобин-> кислород-> кръв ->топлина->живот
А що се отнася до случаят с детето ти, мисля, че си много егоистична - остави детето ти, само да прецени и да реши един ден , дали иска да е вегетарианец, как така ти си решила ТОЙ ДА БЪДЕ ВЕГЕТААРИАНЕЦ ?!  baduu smile3527.... много се дразня на разни майки, които се вживяват в ролята на Господ.
Съвсем наскоро в един сериал, не знам, дали беше доктор хаус или някой друг, даваха за такъв случай ,като твоя и затова как реагира законодателството в САЩ - заплахата затвор е най-малката, следва принудително отнемане на детето и даването му за осиновяване.
Вегетарианството е  естествено отвращение към употребата на месо, най-често се свързва с религиозни причини, или специално отношение към животните, това са и единствените му приемливи основания, всичко друго: заради диета, мода, желание за ексцентричност и т.н., а в твоя случай - налагане от страна на родител - та всичко друго е ИЗВРАЩЕНИЕ!
Ти в кой век живееш и кога последно си чела литература по въпроса newsm78
Вегетарианци сме всички вкъщи някои по желание, други по здравословни причини, е на всички хемоглобина ни е 128-130, на мъжа ми е още по-висок. Желязо има в зеленолистните зеленчуци, в ядките и може да се набавя от доста места... Желязодефицитната ти анемия може да е генетичен или някакъв друг проблем.
Много, ама много се дразня на квалифициращи изказвания ти си егоист, ти си такъв, ти си онакъв. Ти по-малко егоист ли си като караш детето ти да яде месо, ами ако то не е искало? Няма как да знаем нито дали искат, нито дали не искат, освен ако плюят и категорично отказват да го ядат. Родителите са тези, които взимат решенията за децата си и всеки прави това, което смята за най-правилно за тях. Някои дават шоколад, други не дават, да влязат ли в затвора? За едни това е правилно, за други не е и го смятат за вредно и с месото е същото. Причините на всички са различни и не е наша работа кой защо е станал вегетарианец. За едни месото е токсично, за други не могат да гледат как се убиват животни, за трети по религиозни причини, за 4ти е нещо друго. Една вегетарианска тема няма дето да не дойдат да поучават "ау колко сте лоши и как вредите на себе си и децата си" Tired аман

# 588
Момичета,моля ви,само за кожи и сланина не пишете... Sick
Тая тема не бива да е гнусна.Моля ви.
bilyanam ,ми айде да обсъдим вегетарианските ресторанти?Аз от много години не ходя по ресторанти,защото именно 2-3 салати в менюто не ме устройват.Иначе навремето имаше едно малко капанче на Парчевич,но напомняше по-скоро къща Тропс за вегетарианци (а може и вегани,не знам) и не съм влизала да хапвам там.Иначе мога да похваля Мачу Пикчу (уж мексиканска кухня),където вегетарианските ястия са НАИСТИНА вкусни.Но от години не излизам да хапвам навън,а и сега с детето-гледам да се правя на домакиня колкото мога.

# 589
Като поръчваме храна избираме и салати с месо като просто им казваме да не слагат месото или рибата  Peace

# 590

Ь? Cry...xa, xa, xa Crazy... прощавайте ме, ама това е наистина много смешно... че чак смятам да го препратя на моите бивши професори по право в САЩ... за тези то наистина се питат, няма такова нещо.

# 591
  • София
Като поръчваме храна избираме и салати с месо като просто им казваме да не слагат месото или рибата  Peace
Да, ама цената си остава същата.... А и ако е "овкусено" с бульонче....Или пък отделят големите парчета месо,а после аз намирам вътре по-мъничките...
Специално в кит ресторанти винаги е с месо и МНГ(глутаматче)

ЗА ВЕГ РЕСТОРАНТИ
това което знам към момента ЗА СОФИЯ е:
1. на Алабин (близо до Витошка) работят с пълна сила. В неделя от 12 до 16 ч има "шведска" маса- с куверт 7лв ядеш на корем. Винаги има 1 супа, няколко салати, основни и  десерт.
В събота и неделя НЕ СЕ ПУШИ
 В събота има био-манджи...

2. на ул Врабча, отляво на Музикалния театър има относително нов  р-т, но е в ремонт в момента

3 . на Патриарх Евтимий вече не съществува, преместиха се на Княз Борис I , ъгъла с  Гладстоун. Чисто нов, с пекарна за био хляб. Отваря тези дни...

4. на Парчевич закусвалнята май не съществува  вече...
5. в Белите брези има някъде, но не съм го посещавала
6. Кибеа - здравословен, супер скъп, май не е вег, но става

# 592
лято в този век живея, но ти в кой е  трудно да се каже, не стига де, че си заблудена, ами си и агресивна

# 593
лято в този век живея, но ти в кой е  трудно да се каже, не стига де, че си заблудена, ами си и агресивна
Просто не е лесно да си различен.Аз я разбирам.Свикнала съм винаги да се защитавам,защото всичко,което мисля не е като другите,тоест не е както "трябва".Виж,теб не те разбирам добре,защото аз не бих се борила с вътрешното си убеждение в името на комфорта и разбиранията на другите.И все пак,въпреки че не те разбирам,те приветствам с добре дошла и се радвам ако ние ти помогнем да намериш себе си и да вярваш,че си права.Нали за това има подобни общества-за да оцеляваме в свят на хищници. Grinning

Не че е за тук,но любимата ми поговорка е как Ноевия ковчег е строен от аматьори,а Титаник от професионалисти. Wink

А за ресторантите- много благодаря.Може дори да ги сложим на първа страница.Щото сега съм заета,ма тоя с биохляба ще го посетя със сигурност някоя събота или неделя.
Сетих се,че съм виждала едно магазинче на площад Журналист с биохрани,където продават и книгата на Василена Доткова (Близо до бебето),но сигурно сте го обсъждали и дори знаете чие е.

# 594
  • София
ЗА ВЕГ РЕСТОРАНТИ
това което знам към момента ЗА СОФИЯ е:
1. на Алабин (близо до Витошка) работят с пълна сила. В неделя от 12 до 16 ч има "шведска" маса- с куверт 7лв ядеш на корем. Винаги има 1 супа, няколко салати, основни и  десерт.
В събота и неделя НЕ СЕ ПУШИ
 В събота има био-манджи...

2. на ул Врабча, отляво на Музикалния театър има относително нов  р-т, но е в ремонт в момента

3 . на Патриарх Евтимий вече не съществува, преместиха се на Княз Борис I , ъгъла с  Гладстоун. Чисто нов, с пекарна за био хляб. Отваря тези дни...

4. на Парчевич закусвалнята май не съществува  вече...
5. в Белите брези има някъде, но не съм го посещавала
6. Кибеа - здравословен, супер скъп, май не е вег, но става

ДОПЪЛВАМ:
1. Био магазин на пл Журналист, има и месо, но се чувствах така, все едно няма... скъпичко, но какво да се прави....
2. Магазин за здравословни храни "Здравец" на Милин камък, близо до реката, след училището(като се върви от реката нагоре- вдясно). Собственичката е вег. и може да се разпитва разни неща.

# 595
И на Плиска има магазин за здравословни храни.До спирката на 72 в посока Зала Фестивална.В едни стълбички надолу и май и собственичката може да се разпитва.Има жестоки соеви кълнове.

# 596
Ееех софиянки,вие имате по- голям избор Hug

В нашия град няма такива ресторанти,а само 2-3 магазина за здравословни храни,единия даже не съм го посещавала още,но много ми похвалиха собственика-всичко обяснява,много любезен и най-важното наистина е на "ти" с тези неща,защото такъв е начина му на живот.
Като гледам обаче нямам съгражданки в темата Crazy

Иначе нашия веге подфорум...май няма да стане Sad

# 597
EASpirit, а в Сливен в момента и 1 магазин няма или поне аз не съм открила такъв  Sad За ресторанти пък какво да говорим  Confused

# 598
На Плиска има един ресторант, макар ресторант да е твърде силна дума за мястото. Намира се обаче на доста забутано място. По-късно ще ви го покажа на картата... Мисля, че преди беше някакъв център на кришнарите, но храната им е вкусна (в повечето случаи).

# 599
О, американците в някои отношения са напълно видиотени, нямаш избор за куп неща, децата им са тъпи и дебели, ходят до училище с памперси, пият успокоителни от първи клас, ако лекарят прецени, че са много буйни, ей такива неща.
На параза при румънското посолство имаше едно магазинче за екологично чисти зеленчуци, където могат да ти измерят и съдържанието на нитрати в даден продукт. Но не знам дали още си е там, от 2 години не съм минавала оттам.

Общи условия

Активация на акаунт