Ноемврийски бебета 2025 - Тема 3

• 7 086
  • 307
  •   2
Отговори
# 300
Ние бяхме на консултация днес, след два дена става на 8 месеца. Качила е 500гр, порастнала е с 1 см. 8300 кг, 70.5 см.
При нас така се получи, че прояде , но ако е домашно сготвено. За обяд може и 200 гр да изяде , като днес. Кашата по не и допада сега, но 160-170 гр изяжда. Тук ми идва проблема, че малко суче , особено следобед. Ако суче повече пъти нощем и предиобед не суче много. Честно казано нямах за цел да замествам две хранения, но така се получи от самосебе си. Суче между двете хранения за преспиване. Вероятно трябва и закуска да започна да давам, но ме е страх да не намалее кърмата много.
Иначе лази, изправя се навсякъде, почна и да пада. В събота заминаваме към Варна на море, от сега го мисля как ще е. Няма да е много почивка ама какво да се прави .

# 301
Като чета как всички вече лазят и са супер активи и започвам да се притеснявам за нашето момче. 😀 Почти на 8 месеца, а все така нито лази, нито пък се обръща от корем по гръб. Само се върти в кръг.
Показвах му различни техники и упражнения, но без успех. Явно си е по-мързелив.😀

Последна редакция: чт, 16 юли 2026, 20:02 от snowflake66

# 302
  • Варна
А, че то и нашият почна да се обръща преди около месец. От 2-3 дни се опитва да пълзи като изпъва краката и вдига дупето на едната страна. Доста е смешен.

Абе хора, тези каши с какво ги давате, че са мега безвкусни? Аз добавям плод, но нещо просото днес не му хареса и като дадох само пъпеш всичко изяде. Вчера и днес купените пюрета с треска и заешко не ги изяде, та дояждах. Те едно, че също са без грам сол, второ, че имат парчета и той само стиска очи и после уста и не иска и туй то. Вашите как свикнаха?

# 303
За акането. 😂 От както го захранвам са доста по-различни, твърдички, но не е запек. Не са кашави, както преди. Аз ако не ака повече от 48 часа започвам с масажи и компреси. Имам и Мелилакс за всеки случай. Той има две заместени хранения и честно казано още на първи ден, ако не е акала цял ден го мятам с масажи. 😂 Дано не се запича, че е много неприятно, само веднъж ми се случи, душата ми излезе.

За пълзене и обръщане според мен няма защо да се тревожиш. Има бебета, които не лазят, а директно прохождат по-късно. На приятелка момченцето първо проходи и мак след това пролази. Било е доста по-късно от осми месец със сигурност.

# 304
При нас също много се забави с въртенето, но като почна и за една седмица го усвои, а бързо след това и пълзенето (не отлепя коремчето и дупето) и сега щъка навсякъде.

От както заместихме две хранения 💩 са по два пъти на ден като и при нас консистенцията е доста по-твърда, което е нормално на този етап. Почнахме да даваме и закуска - кус-кус не хареса, но овесените ядки много й се осладиха (а няколко часа по-късно излязоха непокътнати от другия край).

Аз в кашите давам плод или авокадо, сега вече като сме въвели повече култури хапва една комбинирана каша на Хип с морков и тиква и нея си я хапва и чиста.

# 305
Тези които са с 5 хранения колко пэти давате мляко?АМ давам 2 пъти на ден  ми каза доктора

# 306
3 пъти АМ, 2 пъти твърда храна.
Чудя се как да вкарам закуската, той става към 06:30-07:00..

# 307
3 пъти АМ, 2 пъти твърда храна.
Чудя се как да вкарам закуската, той става към 06:30-07:00..
При събуждането си остава мляко, а закуската може да се вмъкне половин-един час преди първата дрямка. Поне аз процедирам така, нашата също става по това време и закуската й е в 8:30.

Общи условия

Активация на акаунт