Ноемврийски бебета 2025 - Тема 3

• 7 572
  • 327
  •   2
Отговори
# 315
  • Варна
От потенето е. На малкия нон стоп му е мокра главицата и бодитата на моменти. За калъфката да не говорим. Ами няма как да го преобличам на всеки час.

Ще видя дали има някакво мазило за тези капиляри. Иначе и една приятелка каза, че имала сед това. Нямам идея дали не се дължи и на естественото раждане и после на носенето. Той вече е 9 кг. На моменти имам някакво напрежение в прасците като че ли. Да идва сряда и да отивам при физиотерапевта.

# 316
Нашата Исабела направи 8 месеца.
И пътувахме в Нидерландия и каката и мъжа ми.Тук басейните са драстично по евтини хората си взимат храна вътре.Има страхотни аквапаркове за бебета и по малки деца подходящи.Утре ще ходим на лунапарк с каубой но ще оставим бебе в къщата.Иначе полета и пътя беше ок спа в самолета взех й против шув бебе слушалки.

# 317
Аз също имам спукани капилярчета и на двата крака. Отделно коремът ми все още не се е прибрал, имам и стрии около пъпа.
Като цяло не се чувствам добре като се погледна в огледалото😑

# 318
А пък аз съм като Плужек отпусната. 😬 Само ръцете ми са що-годе добре, ама то 10 килограма като се носят нормално. Краката ми и бедрата ми са леш тотален.

Купих си добавки наскоро и ги пия, започнах и да се храня по-адекватно за проблемите ми. Определено се чувствам по-добре.

Малкият е направил тен, много се разстроих. Хем го пазя супер много уж, а е почернял. Само крачетата де, сега го изкарвам с дълги панталони само и така. Почти не спах една вечер от мислене дали съм му навредила или не. 😬 Много се ядосах на себе си. Искам да вкарам пиперка в пюретата, но как да я приготвя? Вие как ги приготвяте? Давали ли ли сте попара вече?

# 319
Аз след раждането освен, че не свалих килограми, дори качих няколко отгоре, та се чувствам като слон. След 3 дена тръгваме за морето и само при мисълта, че хора ще ме виждат по бански още от сега ми е притеснено.

# 320
Капилярите при мен започнаха от бременността, но след раждането пък имам много синини по краката и е малко притеснително. Ще се ходи на съдов хирург.

Иначе не можах съвсем да прибера корема, но пък не съм се скъсала да тренирам 😅 Казала съм си, че до годинката ще си почина, защото и без това всички тези колики, зъби, безсънни нощи и какво ли още не направо ме разбиха. Зимата ще е по-голяма и ще удрят по едно рамо бабите или мъжът ми вечер да тренирам. Вкъщи само холът е опция и няма как.

Ние сме вече официално с втори пробил зъб и започна едно мъчене за изправяне. Научи се във ваната на морето, която й пълнехме по обяд и вечер. Скоро сваляме кошарата надолу, щом успее. Бяхме достигнали някакъв консенсус с нея 😂 да се вози в колата в столчето, но напоследък повече нервничи. При вас как е?

# 321
Ние даваме попара и даже е една от любимите "манджи" на малката. 😁
Правя я с 3 сухара, малко масло и малко обезсолено сирене, и заливам с гореща вода. Първите дни й беше доста странно, но сега си я хапва с кеф.

Ние имаме вече 6 зъба, и постоянно проблем с изхождането. Промениха се на консистенция, и повечето дни не излиза по много както преди, а са някак слепнали или на топчета. Вкарах и кайсии, и круши и сини сливи, но като че ли не работят толкова много вече. Ще пробвам с праскова както видях по-горе. Не ми харесва да трябва на няколко дни да правим клизма, но май само тогава успява да изпразни добре - ще видя да го обсъдим с педиатърката.

Днес мисля да дам риба за пръв път, малко ми е притеснено, но се надявам всичко да е наред.

Аз давам закуска от може би месец насам, понякога иска още мляко след нея, но не винаги.
Даже според беборан вече трябва и вечеря да се дава, но ми се струва малко рано.

# 322
Манееее ние май сме най-назад със зъбите - имаме точно 0. Не показва да я боли, лиги на литър текат, хапе всичко, но не излизат. Педиатърката каза, че венеца се е подготвил, но не знае дали ще излезе след седмица или месец.

А за тялото- изобщо не го мисля. Малко слонче явно ще бъда. Сега съм на едни лекарства по други причини , но страничен ефект е отслабването, ама мен май няма да ме чуе хаха.

Иначе моята маймуна се изправя навсякъде- количката, кошарата, на земята ако има къде да си подпомогне, ужас е. Сигурно 10 бели косъма ми са излязли , добре че съм руса та не личат 🤣

# 323
И ние сме на 8 месеца с 0 зъби, не се тревожете. Има и други.

# 324
И при нас няма зъби, надявам се и скоро да не избиват, тъй като има нощно хранене все още .

# 325
Нашето момиче досега нямаше, но днес вече се видя да се белее първото зъбче 😍 Много беше ревлива последните дни и нощи, явно всеки момент ще пробие. Тази нощ се буди през 1-2 часа с плач. Последно време отказва гърда през нощта и само шишето я успокоява. Тази нощ изяде 3 шишета с изцедена кърма, добре, че имам запаси в хладилника.

Иначе от тази нощ имаме "свален нов ъпдейт" (така се шегуваме с таткото). Сутринта като я оставих на земята и се изстреля право към ъгъла на стаята, където стоят цветята. Досега не проявяваше интерес към тях, а днес сякаш си го беше наумила. Щеше да счупи една лампа и обърка една саксия на главата си, а вчера счупи една чаша... Започна се с "белите" 🤣 Всеки ден обезопасявам нови места и неща, за които не съм се сетила. Днес започна да бута и да отваря вратите, ако не са затворени с бравата. Досега ги оставях само притворени, за да мога да я чувам. Щеше да излезе на верандата, а там ме притеснява, че има бетонно стъпало и може да се охлузи. И без малко да се измъкне от столчето за хранене. Абе за един ден в чудо се видях колко подвижна е станала. 😄

При мен "тренировките" стигат до там да я вдигам и слагам на земята по 100 пъти, разходка по 1ч на ден и от време на време да вдигам и качвам количката в автобуса. Иначе имам 4кг отгоре спрямо теглото преди раждането. Разбира се никак не си харесвам корема сега, спрямо това което беше преди. Затова пък си купих цял бански, а не знам дали дори ще стигнем до морето 😄

За 💩 - преди 2 дни за първи път взехме Мелилакс клизма и я използвахме, защото не се беше изхождала 4 дни и последно време беше доста твърдо. След 1мин проработи. Беше с доста нормална консистенция - не знам дали от клизмата или просто не е имало нужда от нея. Като цяло и на мен ми се иска да ги избягвам и да свикне да си върши работата сама.

Последна редакция: вт, 21 юли 2026, 17:49 от piccione

# 326
за зъбите да се включа, че и нашата госпожица няма нощ, но успява много добре да ме хапе и без Grin Като се изправи на мен и сякаш, за да е по-стабилна ми захапва рамото. 

Ние бяхме на второ море с двете госпожици, но този път каката си имаше компания, та аз се занимавах главно с бебето, а бебето искаше да пълзи по пясъка и да яде миди. Там доста я държах седнала и тя се забавляваше с почти всичко наоколо, да бие като барабан по някоя кофичка, да гледа морето, да опитва да изяде някоя джапанка, да пълзи из палатката и т.н. Успяхме и двете деца да ги приспиваме на плажа и ни беше ок, че не трябва по няколко пъти на ден да носим дисагите насам натам. Храненето на морето ми беше най-сложно, но смятам, че не е останала гладна, там гледах ние като ядем да имам нещо и за нея. В момента хит в храненето е да облизва/огризва парче краставица, да понякога се случва да отхапе парче, дори и без зъби, но се справя успешно да го изплюе, ако е много голямо, та това ми е спасението, ако нямам нищо друго подходящо.

Аз бях споделила, че пълзи като ранен войник и така и не успях да се преборя с това и сега го мисля, оставих я известно време без да я мъча и сега, ако реша аз да й помагам да се придвижва с двете ръце вече ми се сърди, та съм решила да работя по това да започне да лази, да видим как ще потръгне това.

# 327
  • Варна
И малкият няма още зъби. Само едно е в готовност и тези дни го чакаме, долу вдясно. Бърках му в устата и е почнало да избива, а днес става на 8 месеца с 9 дни.

За килограмите, оказа се, че може би от обездвижването зимата и кърменето съм качила 1.5 кг. И съм с 4 над килограмите отпреди да забременея. Или поне бях юни месец. Вкъщи кантарът нещо май се бъгна и не съм се теглила скоро, но ми се струва, че може и да съм свалила. При мен не е драма да си остана и 56 кг. на 172 см., но искам да си стегна коремът, а и цялото тяло. Днес съм при физиотерапевта и ще видим какво ще ми каже за ямр-то и какви упражнения трябва да правя.

Общи условия

Активация на акаунт