Ноемврийски бебета 2025 - Тема 3

• 7 635
  • 329
  •   1
Отговори
# 315
  • Варна
От потенето е. На малкия нон стоп му е мокра главицата и бодитата на моменти. За калъфката да не говорим. Ами няма как да го преобличам на всеки час.

Ще видя дали има някакво мазило за тези капиляри. Иначе и една приятелка каза, че имала сед това. Нямам идея дали не се дължи и на естественото раждане и после на носенето. Той вече е 9 кг. На моменти имам някакво напрежение в прасците като че ли. Да идва сряда и да отивам при физиотерапевта.

# 316
Нашата Исабела направи 8 месеца.
И пътувахме в Нидерландия и каката и мъжа ми.Тук басейните са драстично по евтини хората си взимат храна вътре.Има страхотни аквапаркове за бебета и по малки деца подходящи.Утре ще ходим на лунапарк с каубой но ще оставим бебе в къщата.Иначе полета и пътя беше ок спа в самолета взех й против шув бебе слушалки.

# 317
Аз също имам спукани капилярчета и на двата крака. Отделно коремът ми все още не се е прибрал, имам и стрии около пъпа.
Като цяло не се чувствам добре като се погледна в огледалото😑

# 318
А пък аз съм като Плужек отпусната. 😬 Само ръцете ми са що-годе добре, ама то 10 килограма като се носят нормално. Краката ми и бедрата ми са леш тотален.

Купих си добавки наскоро и ги пия, започнах и да се храня по-адекватно за проблемите ми. Определено се чувствам по-добре.

Малкият е направил тен, много се разстроих. Хем го пазя супер много уж, а е почернял. Само крачетата де, сега го изкарвам с дълги панталони само и така. Почти не спах една вечер от мислене дали съм му навредила или не. 😬 Много се ядосах на себе си. Искам да вкарам пиперка в пюретата, но как да я приготвя? Вие как ги приготвяте? Давали ли ли сте попара вече?

# 319
Аз след раждането освен, че не свалих килограми, дори качих няколко отгоре, та се чувствам като слон. След 3 дена тръгваме за морето и само при мисълта, че хора ще ме виждат по бански още от сега ми е притеснено.

# 320
Капилярите при мен започнаха от бременността, но след раждането пък имам много синини по краката и е малко притеснително. Ще се ходи на съдов хирург.

Иначе не можах съвсем да прибера корема, но пък не съм се скъсала да тренирам 😅 Казала съм си, че до годинката ще си почина, защото и без това всички тези колики, зъби, безсънни нощи и какво ли още не направо ме разбиха. Зимата ще е по-голяма и ще удрят по едно рамо бабите или мъжът ми вечер да тренирам. Вкъщи само холът е опция и няма как.

Ние сме вече официално с втори пробил зъб и започна едно мъчене за изправяне. Научи се във ваната на морето, която й пълнехме по обяд и вечер. Скоро сваляме кошарата надолу, щом успее. Бяхме достигнали някакъв консенсус с нея 😂 да се вози в колата в столчето, но напоследък повече нервничи. При вас как е?

# 321
Ние даваме попара и даже е една от любимите "манджи" на малката. 😁
Правя я с 3 сухара, малко масло и малко обезсолено сирене, и заливам с гореща вода. Първите дни й беше доста странно, но сега си я хапва с кеф.

Ние имаме вече 6 зъба, и постоянно проблем с изхождането. Промениха се на консистенция, и повечето дни не излиза по много както преди, а са някак слепнали или на топчета. Вкарах и кайсии, и круши и сини сливи, но като че ли не работят толкова много вече. Ще пробвам с праскова както видях по-горе. Не ми харесва да трябва на няколко дни да правим клизма, но май само тогава успява да изпразни добре - ще видя да го обсъдим с педиатърката.

Днес мисля да дам риба за пръв път, малко ми е притеснено, но се надявам всичко да е наред.

Аз давам закуска от може би месец насам, понякога иска още мляко след нея, но не винаги.
Даже според беборан вече трябва и вечеря да се дава, но ми се струва малко рано.

# 322
Манееее ние май сме най-назад със зъбите - имаме точно 0. Не показва да я боли, лиги на литър текат, хапе всичко, но не излизат. Педиатърката каза, че венеца се е подготвил, но не знае дали ще излезе след седмица или месец.

А за тялото- изобщо не го мисля. Малко слонче явно ще бъда. Сега съм на едни лекарства по други причини , но страничен ефект е отслабването, ама мен май няма да ме чуе хаха.

Иначе моята маймуна се изправя навсякъде- количката, кошарата, на земята ако има къде да си подпомогне, ужас е. Сигурно 10 бели косъма ми са излязли , добре че съм руса та не личат 🤣

# 323
И ние сме на 8 месеца с 0 зъби, не се тревожете. Има и други.

# 324
И при нас няма зъби, надявам се и скоро да не избиват, тъй като има нощно хранене все още .

# 325
Нашето момиче досега нямаше, но днес вече се видя да се белее първото зъбче 😍 Много беше ревлива последните дни и нощи, явно всеки момент ще пробие. Тази нощ се буди през 1-2 часа с плач. Последно време отказва гърда през нощта и само шишето я успокоява. Тази нощ изяде 3 шишета с изцедена кърма, добре, че имам запаси в хладилника.

Иначе от тази нощ имаме "свален нов ъпдейт" (така се шегуваме с таткото). Сутринта като я оставих на земята и се изстреля право към ъгъла на стаята, където стоят цветята. Досега не проявяваше интерес към тях, а днес сякаш си го беше наумила. Щеше да счупи една лампа и обърка една саксия на главата си, а вчера счупи една чаша... Започна се с "белите" 🤣 Всеки ден обезопасявам нови места и неща, за които не съм се сетила. Днес започна да бута и да отваря вратите, ако не са затворени с бравата. Досега ги оставях само притворени, за да мога да я чувам. Щеше да излезе на верандата, а там ме притеснява, че има бетонно стъпало и може да се охлузи. И без малко да се измъкне от столчето за хранене. Абе за един ден в чудо се видях колко подвижна е станала. 😄

При мен "тренировките" стигат до там да я вдигам и слагам на земята по 100 пъти, разходка по 1ч на ден и от време на време да вдигам и качвам количката в автобуса. Иначе имам 4кг отгоре спрямо теглото преди раждането. Разбира се никак не си харесвам корема сега, спрямо това което беше преди. Затова пък си купих цял бански, а не знам дали дори ще стигнем до морето 😄

За 💩 - преди 2 дни за първи път взехме Мелилакс клизма и я използвахме, защото не се беше изхождала 4 дни и последно време беше доста твърдо. След 1мин проработи. Беше с доста нормална консистенция - не знам дали от клизмата или просто не е имало нужда от нея. Като цяло и на мен ми се иска да ги избягвам и да свикне да си върши работата сама.

Последна редакция: вт, 21 юли 2026, 17:49 от piccione

# 326
за зъбите да се включа, че и нашата госпожица няма нощ, но успява много добре да ме хапе и без Grin Като се изправи на мен и сякаш, за да е по-стабилна ми захапва рамото. 

Ние бяхме на второ море с двете госпожици, но този път каката си имаше компания, та аз се занимавах главно с бебето, а бебето искаше да пълзи по пясъка и да яде миди. Там доста я държах седнала и тя се забавляваше с почти всичко наоколо, да бие като барабан по някоя кофичка, да гледа морето, да опитва да изяде някоя джапанка, да пълзи из палатката и т.н. Успяхме и двете деца да ги приспиваме на плажа и ни беше ок, че не трябва по няколко пъти на ден да носим дисагите насам натам. Храненето на морето ми беше най-сложно, но смятам, че не е останала гладна, там гледах ние като ядем да имам нещо и за нея. В момента хит в храненето е да облизва/огризва парче краставица, да понякога се случва да отхапе парче, дори и без зъби, но се справя успешно да го изплюе, ако е много голямо, та това ми е спасението, ако нямам нищо друго подходящо.

Аз бях споделила, че пълзи като ранен войник и така и не успях да се преборя с това и сега го мисля, оставих я известно време без да я мъча и сега, ако реша аз да й помагам да се придвижва с двете ръце вече ми се сърди, та съм решила да работя по това да започне да лази, да видим как ще потръгне това.

# 327
  • Варна
И малкият няма още зъби. Само едно е в готовност и тези дни го чакаме, долу вдясно. Бърках му в устата и е почнало да избива, а днес става на 8 месеца с 9 дни.

За килограмите, оказа се, че може би от обездвижването зимата и кърменето съм качила 1.5 кг. И съм с 4 над килограмите отпреди да забременея. Или поне бях юни месец. Вкъщи кантарът нещо май се бъгна и не съм се теглила скоро, но ми се струва, че може и да съм свалила. При мен не е драма да си остана и 56 кг. на 172 см., но искам да си стегна коремът, а и цялото тяло. Днес съм при физиотерапевта и ще видим какво ще ми каже за ямр-то и какви упражнения трябва да правя.

# 328
И аз се включвам с капилярите - и аз имам доста. И не знам дали си внушавам, че и нови ми излизат, а според ChatGPT било нещо, което се случва по време на бременността и после отшумява.. не му вярвам така като се гледам.

И нашето акане доста се промени и влоши. В началото спирах пюретата и връщах цял ден кърма, но сега вече не мисля, че това е начина. Имали сме само един ден без съвсем нищо, но в последната седмица сме с много гъста консистенция 💩 и то само малко колкото джанка. Вчера видях семките от кивито, което бях дала три дни преди това, та не знам дали е моментът да започна да се притеснявам.
Вода не иска да пие изобщо, само си чеше венците с чашата. Напоследък давах киви, кайсии, сливи. Дано помага.

С килограмите съм малко нагоре - качих след раждането, но не го мисля, защото 1. за кърмата е хубаво да се храня нормално и да имам някоя друга мазнина; 2. нямам абсолютно никакво време, нито пък енергия за истински тренировки. Дори не си представям, че ще ми се освободи час-два и ще го използвам за спорт вместо да си почина малко.

Ние продължаваме да не спим добре. Събужда се минимум два пъти на вечер, често дълго не може да заспи. Аз докато го приспя в някои случаи, толкова съм се разсънила, че после пък аз не мога да заспя половин час. Веднъж се случи да се събуди, да се приспиваме един час и после аз да будувам 50-60 минути. Тъкмо бях заспала и той пак се събуди и от там нататък (към 5:30) не можах изобщо да спя. Та много умора ми се насъбира, дори не знам как функционирам все още.
В тази връзка гледам едни семейство педиатър и гинеколожка в YouTube и конкретно им гледах видеото за sleep training. Мисля си да пробваме. Вие имате ли някакви впечатления? Някой с опит?
Притеснява ме обаче да го оставяме сам, защото много си удря главичката в решетката на кошарата, а вчера за малко го бях оставила и той (за първи път) се беше изправил някак и ръцете и горната част на тялото му бяха над решетката. Трябва да пуснем кошарата вече на долното ниво, че колко му е да се прекатури.

# 329
Аз нямам капиляри повече, килограмите ми са точно същите от преди да забременея, но нямам време да се храня качествено, нито същото количество. Ям тестена закуска сутрин на крак със сутрешната ни разходка и вечер каквото сготви мъжа от кулинарния магазин. Не се чувствам добре и здрава изобщо, въпреки, че съм същите кг.
Ние се разболяхме и тримата с малкия от повръщане + температура. Дето толкова се притеснявах и затова няма да ходим на море, е то ни намери и вкъщи, без да ходим никъде. Единствено се моля той да пие мляко и да яде пюретата, че направо настръхвам, като на третата глътка блъсне шишето или стисне устата, а преди ревеше като свършат за още. Спряхме и сиропа за хемангиома, заради болестта.
По темата с 💩 и водата, нашият господин е по същия начин и с двете. Купила съм му всички възможни чаши за вода, които съществуват, неразливна, със сламка, с накрайник, нормално шише с биберон, от нашите малки кафени чашки го пробвах, не иска и тва е ... Може би и затова да се запича. Единствената вода, която приема е от адаптираното мляко.... Не знам какво да го правя...

Общи условия

Активация на акаунт