Ноемврийски бебета 2025 - Тема 3

• 7 671
  • 331
  •   1
Отговори
# 330
И ние сме така с водата. Много се надявах сега поне в жегата да пропие, но не би.

Не знам на кой друг да се похваля, който ще оцени: преди няколко дни излезе ваканция от яслата. Та му дадоха един доклад, в който пишеше, че можел сам да си държи шишето. Брей, викам си, объркали са детето, защото нашето не си прави въобще труда да държи шишето. Вечерта обаче беше много изморен и  реших да го оставя в леглото с шишето докато оправя банята. Човекът не само си хванал шишето, изпил си го, намерил си биберона и заспал. Това е бебе, което досега приспивахме по 45мин - час - час и половина, на ръце, на крака, в нашето легло, и тн. Баща му си помисли, че съм забравила нещо в хола като се появих след няма и 5мин. Вчера пак си заспа сам. Въобще не съм вярвала, че дори и инцидентно 1-2 пъти е възможно. Много се зарадвах! И ест не си правя илюзии, че винаги ще е така. Но се радвам, че поне може.

И при нас се появи дългоочакваното първо зъбче на … почти 9месеца! Поне от април мислим, че “почти излязло” 🙈😂

За кг - и тази бременност както и предната, най-много качих след като родих. Докато кърмих се бях стопила, но откакто спрях + жестоката умора … добре съм наддала. Но и аз като една мама преди мен, преди 1година няма да си давам зор. Да мине този тежък период, пък после ще търчим след колела, тротинетки, и други.

Друго при нас - миналата седмица изкара 4 дни при баба си. Много сме благодарни, защото наистина сме преуморени. Тази седмица имахме 2 различни детегледачки и сме доволни и от двете (едната е последна година учи акушерство, другата е току що завършила психология с опит с други деца). Засега малкия няма проблеми с непознати. Дано да се задържи така ❤

# 331
  • Варна
Относно пиенето на вода да кажа при нас какво помогна. Понеже в началото на лятото не искаше да пие почти, реших да му давам с лъжица. Давах 2-3 дни така, после и от шише и започна така да пие. Някой беше писал за чашки за шотове, пробвах и така, но се оливаше.Трябва пак да го пробвам скоро, че вече с шишето няма никакви проблеми. Даже сам си го хваща и си пие. Първото зъбче е пробило с върха, но още не се е показало изцяло.

Аз вече вчера ходих при физиотерапевта да ми види ямр, не съм със сериозен проблем, но трябва да ходя да ми снимат краката да се види дали са еднакво дълги. Имам леко изкривяване в лявата част на гръбнака и таза. Та ще отида и после вее почвам при него с масажите и упражненията вкъщи. Тези упражнения ги чакам от януари месец, че искам най-накрая да започна да тренирам редовно, че през годините съм само на приказки и периоди. Сега вече няма закога да отлагам.

Общи условия

Активация на акаунт