Ноемврийски бебета 2025 - Тема 3

• 7 989
  • 347
  •   2
Отговори
# 345
Ние сме със столче Joie - I-Spin, 360°, IsoFix, i-Size, 40-105 cm и сме доволни, има ADAC сертификат и беше на достъпна цена спрямо това.

При нас също се налага да го храним нощем. Няма друг начин да заспи. Ако някой лекар все пак смята, че не е добре може да заповяда и да го успокои 😀.

Относно храненето, след редица опити с домашно пюре и откази, започна да отказва и купените и поръчах кухня от Вълшебник (все още не съм въвела глутена) и се хареса. За държавна нямаме шанс да се доредим, защото сме в някакъв безумно дълъг списък с чакащи деца от миналата година, та ще разчитам на частни кухни (най-добри отзиви от мои приятелки имат Юначе и Хер бебе) и надеждата скоро да прояде моите пюрета. 😀

# 346
piccione, нашата педиатърка в началото ми даваше съвсем базови насоки за захранването, а сега пък на последния преглед дори нищо не ми каза по темата. Аз попитах само за киселото мляко и това беше. Като цяло си карам нещата по мой начин, комбинирайки прочетено из схеми за захранване, форуми. Въведох си жълтъка и месата без тя да ми е казала. После като разбра ми се скара. А пък ако разбере, че съм въвела и рибата вече...🫢😅 Ако си по-смела според мен опитвай да въвеждаш полека различни храни.

Нашето момиче в последната седмица хапва малко повече от преди, даже вече си отваря и устата за лъжицата. Вдигнала съм порциите до 150 гр. Днес обаче дадох пюре на Гербер с пуешко и домати и не го хареса, изяде не повече от 90 гр. Омазахме се целите, защото ми буташе с ръка лъжицата. Червеният цвят на домата цапал още повече от моркова и тиквата😁. И киселото мляко не го харесва засега, прави смешни намръщени физиономии и след няколко изядени лъжички почва да се сърди и да се опитва да плаче. Опитах един ден да сложа бисквитка на Biskids с банан - пак не искаше. Трябва да опитам с друга марка мляко, сигурно ѝ идва е по-кисел вкусът и затова не иска да яде. Пробвала съм засега Верея и Вердаре.

Тези от вас, които не захранват по ЗВБ, а я карат на пюрета - давате ли вече някакви храни с частички? Аз се притеснявам, че не  такива храни.

Относно водата - в последните дни успява да пие по 100 мл. на ден. Малко е, но е напредък. При вас какви са количествата?

Последна редакция: пт, 24 юли 2026, 18:07 от *Панда*

# 347
Здравейте момичета.
За захранването чак не смея да се похваля , че ще урочасам нещата, но от както въведох масло и част от млечните потръгнаха нещата. Вече има 3 хранения , като днес изяде цели 200 гр на закуска и обяд.

Относно педиатрите- при нас в бургас да намериш педиатър който е и л.л  е по-трудно от колкото да намериш еднорог. Затова я записах при моя л.л и взимам направление всеки месец за педиатър. Доста насоки ми дава педиатърката, отговаря на тъпите ми въпроси и има дни в които работи само със здрави бебета , та съм доволна. Това което мен ме дразни е ,че сестрата при моя л.л е много една..... отивам за направление за очен , защото на последният очен секрет излязоха 2 бактерии, тя ми вика иди на педиатър , той ще ти даде. Питам за Манту как се процедира - педиатърката ще ти каже... а не искам да я занимавам за такива неща... не знам.

И да сменя темата, аз като лудите, тъй като излизам в отпуск от работа сега цял месец (на лекции ще бъда ппц, но това не е от значение), се заех да поръчам коледните подаръци, че после да ми е спокойно. Така добре се почувствах, сякаш камък ми падна от плещите. Остана да организирам р.д на малката и краааййй .

Също скоро ще сме поканени на сватба и на юбилей , та ще видим и това как ще мине.

И последен въпрос- някой да е проучвал темата с пробиването на уши? Не знам къде се ходи , дали в някой кабинет или в студио специално, в нета не откривам нищо. Някой да е минавал през това/да знае къде се ходи? Иска ми се октомври да го свърша и това.

Общи условия

Активация на акаунт