Ноемврийски бебета 2025 - Тема 3

• 9 818
  • 414
  •   1
Отговори
# 405
Мале не съм се включвала отдавна, много хубави теми сте започнали 🥹 Моята малка буба днес прави 9 месеца и сме в кюпа с вас.

За обувките - аз още изчаквам и сигурно ще й взема направо за есента, защото има още много малко време от лятото и почва променливото време. Като цяло ние “ходим” от около месец доста стабилно, разбира се с държане на ръце или обхващане на торса. Не е стабилна още сама и често нещо не й харесва и си се мята насам-натам. Босичка е, навън обаче не й давам да ходи, само съм я пускала с чорапи в мола да шляпа, че беше истерия. Иначе започна сама да се изправя и да стои, но все още не лази. Голямо желание има за движение и като сме плажа или се гъне като глист на пясъка, или обикаляме по мокрия пясък и плиткото.

Ние дойдохме за втори път до морето, че предният път си наложи много хубав режим. Похвалих се и ей го на, ужас 😅 На отиване отказа да спи и този път, заспива в Бургас. Започна да си ляга и става супер късно, съответно времето за плаж вече е горещо. Оправи го за няколко дни режима и от вчера е тоооолкова кисела, направо лошо ми стана. Ние сме на две дремки от юни месец, преходът беше около 2-3 седмици с редуване през ден. Вчера направи почти 6 ч буден прозорец между двете дремки и едвам заспа, вечерта беше киселяк, обаче си навих на пръста, че си имаме повод с мъжа ми и седнахме на ресторант. Има един царевичен като снакс на Гербер за бебета (Ок състав) и ни спасява, когато трябва да е мирна. Като цяло си чеше венците и съответно като омекне го плюе 🤣

Иначе също започна да отказа пюрета и каши, парченцата я дразнят и сега, като се върнем в София, ще започна по-настоятелно да давам, за да свиква. Дадох й разредена кокосова вода с нейната и беше страшен фен, но не я иска топла, трябва да е леко хладна 🤣 Понякога много се смеем какъв характер вади от малка. Докато бях бременна и лятото умирах за студени неща и в частност вода, направо ми се гадеше от тази на стайна температура. Явно детето си го е взело със себе си.

Иначе за обувките - миналата година подарих на К&К боси обувки по заявка на кръщелницата ми и бяха доволни. Проходи си с тях и не са имали проблеми. Тогава много харесах едни на Биомеханикс, обаче ги нямат като разцветка сега и ме е яд 🤣

# 406
Здравейте, и аз не съм се включвала от раждането, но ви следя активно.

По тема зъби ще ви споделя една снимка, която се надявам да ви развесели измежду бебешките истерии.🧛‍♀️🤣🤣

# 407
Проверяваха ли бцж?На нас да

# 408
Проверяваха ли бцж?На нас да
Да, на консултацията за 7м. Имаме белег и добре,че иначе в тази жега да търсим за манту часове щеле да е доста кофти,но ако се налага няма как.

# 409
Аз другата седмица ще водя моята девойка на проба манту, няма никакви следи от БЦЖ-то и с кака й беше така и после и повторно БЦЖ биха, а като знам как тежко приема ваксините, а и тази доста е неприятна, ама какво да се прави.
Нашата девойка също има периоди, в които само плаче и не знам какво да правя, много ми е тъжно. Например днес таткото заведе каката на градина и като излезнаха малката се разплака и плака доста време, накрая излезнахме навън и беше малко по-добре.
Днес стана доста рано към 6:40, особено като се има впредвид, че вчера май доста се превъзбуди и заспа към 21:20 и съответно вече спи за първа дрямка, дано все пак не е много кисела през деня, че имам планирани задачки.

п.с. в емаг има разни промоции и памперсите излизат изгодно.

Последна редакция: вт, 11 авг 2026, 10:27 от kinira

# 410
Нашата бебка имаше добри дни миналата седмица, но от днес отново почна да мрънка и плаче през целия ден. Накарах мъжа ми да излезе с нея за малко преди лягането, за да си отпочина. Отдавам го на разваления график на съня през уикенда. През уикенда имаме помощ от моята свекърва, която в голяма част от времето на всяко мое мнение има контра мнение. 😄 Въпреки, че много помага с гледането през уикенда не се опитва да спазва режима за сън и бебка както успяваше да прави 2 дрямки до петък уикенда пак започна да прави по 3. Както и да е, ще го нагласим и това, но определено от както взех да следя изкъсо съня през деня, дните и нощите ни станаха много по-спокойни.

Вие с какви пелени сте в момента? Ние бяхме на 3ти размер памперси, но от месец сме на гащички 4ти. Взимаме или Pufies или Babylino, но сега гледам, че в Емаг има оферта за Pampers Active Baby Pants. Честно казано от Active Baby памперсите не бяхме много доволни, та сега се чудя дали си струва да поръчам цял кашон.

Последна редакция: ср, 12 авг 2026, 07:33 от Vertex

# 411
Здравейте.И ние в клуба на мрънкащите.Има вече 4 зъба.С яденето също е борба голяма.Буквално на маймуна се правя за да яде.От около 3 седмици мина на 4 хранения през деня.3 са заместени и вечер преди лягане пие мляко.По колко хранения имат вашите бебоци?През деня има две дремки с обща продължителност 2:30 - 3:00 часа.Въпреки това има нощи в които се носим по 100 пъти.От както се е родил няма нощ, в която да е спал без да се буди.На двете дремки през деня заспива ба ръце и докато спи търси и гърда.През ноща търси гърда по 100 пъти.Като изобщо не я ползва, за да се наяде, по-скоро е залъгалка...

# 412
Здравейте!
Ние се върнахме от първото ни пътуване с бебето извън града - ходихме за 4 дни в Банско за джаз феста. Със смесени чувства съм дали искам пак да ходя на ваканция с бебе 😄 Опищя и орева всяко едно заведение, на което сядахме да пием кафе или да хапваме. Чак ми ставаше неудобно, макар че навсякъде беше пълно с други бебета, и постоянно ставах да я разхождам или приспивам. В количката се изнервя, в раницата също (нея най-много я ползвах заради паветата и камъните), слагах я седнала по диванчета, но много бързо й омръзва всичко. Нямаше много къде да пълзи, понеже в апартамента, в който бяхме отседнали, не исках да я пускам на земята. Само на спалнята не й беше достатъчно. Не че като се прибрахме вкъщи не плаче постоянно да я вдигна от земята 😄 Иначе успяхме горе-долу да задържим режима и там. Единствен проблем беше, че си лягаше по-късно, което автоматично значи по-ранно ставане.
Като цяло е все така кисела. Днес ужасно я мъчеха зъбите - хапе всичко настървено, текат лиги и плаче. Ухапа ме докато я кърмех и честно казано ме хвана страх като излязат и горните и вече има захапка 😬

# 413
Ние две още не сме ходили на почивка с бебето, която да включва и приспиване. Ходили сме само за през деня на планина и на море, и всеки път е голямо приключение. Бебка не само не иска да седи в количката, а повече пъти иска да е на земята. Вече имахме няколко инцидента, в които слага неща в устата и добре, че я виждаме навреме. На този етап завиждам на приятелките ми с по-спокойни бебета.

За спането през ноща от втория месец не сме имали проблеми. Но малко по-малко я привикнахме да спи отделно и след това да заспива сама в креватчето. Понякога я гушкам да се успокои и след това и давам да си държи играчка или малко бебешко одеяло. Естествено не заспива веднага, а понякога седя и до 30 минути да я пазя, за да не се върти и разсънва в леглото.

Аз също се чудя кога да започнем с 4 храненя. За сега яде каша или попара 2 пъти в деня и на обяд яде "основно" каквото има. От книгата Гурме за бебето още нищо не съм сготвила, но пък и повече рецепти не са нищо особено. Има рецепта за бебешки бисквити с две съставки - овесени ядки и банан. 😄

# 414
Ние сме с 4 хранения на ден, като поръчвам детска кухня от Ян Бибиян. Имат меню захранване, което е напълно подходящо за възрастта на нашите бебета. От месец поръчвам и съм много доволна, по-вкусни са от моите манджички, единствено спаначените дни пропускаме понеже тя твърдо отказва спанака. 😵‍💫
Това ми е стратегията, докато можем да започнем държавна кухня, за да може тя да се храни разнообразно, а аз да не откачам в кухнята докато тя крещи и реве.

Кърменето вече е предимно за успокояване при нея и заместих 4тото хранене, понеже се будеше през 1 час през нощта гладна и сучеше по половин час.

Тя е на 8 месеца и 3 седмици и е 10.5 кг, и ще ви опиша какво хапва през деня, като всяка порция е от около 200 грама.

Сутрин яде чиста каша (овес, пшеница) с плодово пюре, което аз добавям. На ДМ са хубави с изчистен състав.

За обяд и вечеря и давам сготвеното от кухнята, плюс за десерт парченца плод или бананов кекс, които си хапва сама с ръчичка.

След обяд винаги яде козе кисело мляко и много го обича, понякога и го подслаждам с малко плодово пюре.

Кърмя я вечер преди лягане и през нощта до сутринта още 2 пъти.

Тя е голям фен на храната, но напоследък е много любопитна и активна и виждам, че понякога и доскучава да яде. Храненето с пръстчета и е доста по-приятно, та може да опитате. Имайте предвид, че първите няколко пъти е много неуспешно, но с времето става по-добре и виждате как стават все по координирани.

Общи условия

Активация на акаунт