Консултация с логопед - 2 тема

• 91 985
  • 308
  •   1
Отговори
# 135
Здравейте!

Дъщеря ми почти на говори - "мама", "да", "не", разни срички като "го-го" и "ме-ме", а е на 2 год. и 2 мес почти. Беше на 9 мес. когато съвсем целенасочено посягайки към баща си каза "та-та", после "баба", "дядя", доста по-късно, след годинката "мама" и спря, сега сме само на изброените в началото и посочване. Иначе е много артистична, използа жестове и мимики за да изрази желанията си. Бих искала да се консултираме с психолог и логопед. От други теми открих телефона, на "Център " Май", където разбрах, че има такива специалисти, но не успявам да се свържа.
Моля, ако разполагате с актуалните координати на детски психолог и/или логопед в Бургас, пишети ми (може и на лични).
Благодаря!

Последна редакция: ср, 16 яну 2008, 20:24 от Diana A

# 136
Здравейте!

Благодаря!
0888 423 609 Дафинка Видева
До пикадили е кадинета,тя ще ти обясни по-точно.

# 137
# 138
Диана   писах ви на лични за  координатите на   логопед  Янка Матева    bouquet

# 139
  • Пловдив

Чудесно е, че сте се ориентирали към подпомагане на детето от психолог. Може би обаче е време да включите и работа с логопед.
[/quote]
Нашия психолог е с две специалности - психология и логопедия. Незнам дали логопедичните задачи са толкова застъпени в работото с малкия, но е факт, че стана по-общителен и повече ме гледа в очите като ми говори нещо.

# 140
  • София
Здравейте,
Дъщеря ми април месец ще стане на 3г, а още не говори. Отдавна усещам че назрява проблем и трябва да се обърнем към специалист, но изчаквах да видя дали няма да непредне и така се изниза времето.
Нейния речник се състои от тридесетина думички, повечето доста закодирани, така че само аз и баща и я разбираме. Не иска/или не може/ да каже повече от 2 (вярни) думички една след друга. Ако я помоля да каже "дядо дай колата", казва или само "дядо дай" или само "дай кола" или "дядо кола". В повечето случаи проявява зверски инат ако и кажа да повтори нещо мълчи и се прави че не чува. Досега не съм я чула сама да прави опити да повтаря.
Иначе много "приказва" отдавна на някакъв измислен неин език (който доскоро ни забавляваше, но вече ми се реве като я чуя), в съчетание с невероятна интонация и красноречиво изражение и жестикулиране ако се налага.
Тя си мисли че говори и на нейния си език се опитва да комуникира с децата в парка, но повечето вече директно я отсвирват като не могат да се разберат с нея.
Не ходи на ясла, на градина ще я записвам сега. Имаме си и малко бебе на 3м и покрай него се притеснявам съвсем да не изтърва положението.
Ориентирах се от темата към  логоп.к-т Пумпелина, но  бих искала ако някой има инфо да сподели за специалисти от район Оборище,/ Парк Заимов, Подуене/. Това е поради невъзможността ми да се отделя задълго от бебето и изобщо ще ми е по-удобно.
Всякакви мнения, съвети и препоръки ще са ми от полза.

# 141
Здравейте!

Дъщеря ми почти на говори .....

Моля, ако разполагате с актуалните координати на детски психолог и/или логопед в Бургас, пишете ми (може и на лични).
Благодаря!

Благодаря на всички, които ми писаха!
Бяхме на консултация при Дафинка Видева и ни каза, че няма повод за безпокойство. По думите й дребчо си е "дете с характер" - разбира като й говорят (което и аз си го знаех де Wink), но не говори защото не иска.
Подобно беше всъщност положението и когато прохождаше - докато сама не реши не стана, независимо от моите усилия да я поощрявам по всякакъв начин.
Тя ни каза, че няма да ускорим нещата изисквайки непременно да повтаря  или настоявайки непрекъснато"Кажи!", затова да й дадем време. Препоръча да се обадим пак през май, и да я търсим по телефона, ако имаме въпроси.
По-спокойна съм още повече, че в последните дни малчо се пробва все по-усилено и май истинското проговаряне ще е скоро Simple Smile

# 142
Здравейте,
аз съм Деяна от Ямбол. Имам син - Лъчезар на 3г 4м. Той не говори. Понякога се опитва да повтаря някои думи, но не се получава. Чувала съм го няколко пъти да произнася "мама", "тати", но не ги използва за да общува с нас. Когато иска нещо го посочва и казва "ааааа". Понякога повтаря някои думи, но неправилно - напр. аз му посочвам и казвам "котенце" а той повтаря "покети" . Много е музикален - мелодиите ги възпроизвежда много правилно, също и ТВ рекламите. Не обръща внимание, когато се опитвам да му чета приказки. Освен това психоложката го определи като хиперактивен. Много е палав и буен. Ако му се скарам - отвръща с агресия - скуби, драска, тръшка всичко което му е под ръка. Понякога е много любвеобвилен. Ако види, че с баща му се прегръщаме - веднага идва между нас и ни придърпва заедно да се гушкаме. Ходи на градина и много е привързан към едната си учителка. Другата често се оплаква, че не слуша. Не се включва към общите занимания на децата, но на пързалката винаги търси компанията на други деца. Когато сме на обществени места  и нещо му се откаже .... става страшно - тръшкане и рев. Преди около 2 мес. го заведох на логопедката в неговата градина и тя ме успокои, че не мисли че има някакъв проблем и след нова година ще започне занятия с него. Моля за вашето мнение и съвет. Благодаря предварително.
Поздрави,
Деяна

# 143
  • София
Здравейте,
аз съм Деяна от Ямбол. Имам син - Лъчезар на 3г 4м.
Здравейте Деяна-непременно настоявайте да се започне логопедична терапия с детето ви.Според мен симптомите са налице и съвсем не са леки-определено имате проблеми в езиковата сфера.Все още не сте закъснели и би трябвало детето ви да успее да навакса изоставането в един сравнително разумен период.
Опитайте да заведете  Лъчезар и при друг логопед за консултация и/или терапия-щом за този "колега" в градината тези маркери, които описвате не са достатъчен повод за реакция.

# 144
.

Последна редакция: пт, 25 яну 2008, 22:53 от miravmbd

# 145
здравейте мили хора,имам дъщеря на 3г която не говори,казва :да,не,аде(айде),мама  това са думите които използва  всеки ден.казва и др.баба деде тате кака бебе лела(леля)но когато тя иска  .роди се с 49 000 левкоцити  има а типичен дерматит  оголемена 3та сливица  като малка много се задавяше  проходи на 1и 7  трудно и се хваща вниманието непрекаснато прави нещо обича да разглежда книги учевници и пр   април миналата година лежахме в детската педиатрия в софия тогава беше на 2и4 не беше стабилна в ходенето  и не говореше почти ништо правиха и ЕЕГ ЕМГ чернодробни иследвания  на сърцето съшто и ништо неоткриха  иначе ме разбира, с голямо желание ми помага в къщната  работа.моля ви за вашето мнение и съвети.                                благодаря за вниманието

# 146
  • Бу-у-урга-а-ас
kameliq, в детската клиника не ви ли дадоха дата за реоценка на развитието? В детската психиатрична клиника "Св. Никола" ли бяхте?
 Аз бих ви посъветвала да направите консултация с логопед и детски психолог.

# 147
не сам сигурна как се казва но се намира до военна болница.миналата седмица ходихме при невролога, който тогава ни прие -каза че е по стабилна но не говори затова ни насочи към логопед.имаме записан час за другата седмица но дотогава......     много съм притеснена, не мога да стоя и чакам .МОЛЯ ВИ кажете как да си помогна на детенцето ,как да я стимулирам да говори.            Благодаря ви за вниманието !

# 148
здравейте, имам син на 3г. и 2м. иизползва само "мама", "тати", "баба", и то когато той си иска, непрекъснато е в движение и не се задържа много да играе, обича да реди кубчета и мозайка, но за кратно и започва всичко да хвърля и като се ядоса пощипва всички подред. Много обича да гледа реклами и да чете книжки, рекламни брошури.Направихме му два пъти ЕЕГ, като отклонение има в дясното полукълбо, пие Конвулекс и Нутропила го заменихме с Енцефабол. Роден е с оплетена пъпна връв около врата, но не е бил в кувиоз. Съветват ни да направиме консултация в "Св.Никола" за цялостното му поведение, а логопедката ще се занимава индивудуално с него, ама не той не си задържа вниманието за миг. Моля посъветвайте ме

# 149
не сам сигурна как се казва но се намира до военна болница.миналата седмица ходихме при невролога, който тогава ни прие -каза че е по стабилна но не говори затова ни насочи към логопед.имаме записан час за другата седмица но дотогава......     много съм притеснена, не мога да стоя и чакам .МОЛЯ ВИ кажете как да си помогна на детенцето ,как да я стимулирам да говори.            Благодаря за вниманието

Общи условия

Активация на акаунт