За хората, които нямат срам

• 6 027
  • 82
  •   1
Отговори
# 75
  • Пловдив
Стряскам се от това, че хората приписват лошите неща, които се случват на тях или на другите, на лоша карма, грехове и пр. "заслужени" неща.
Особено ако е на другите. За себе си всеки може да мисли каквото реши.

# 76
За мен по-стряскащо е човек да живее с усещането, че всичко е случайност и че изборите, които прави, нямат никакво значение за бъдещето. Имат и то не само за другите. Имат за всеки.
Аз например все плювах по някои домакински неумения на свекърва ми. Години по-късно правя същите неща. Къде от умора, къде от понатрупана ленност с годините.
Мой близък цял един живот плюеше пълни жени. Тази дебела, онази дебела. Дъщеричката му след пубертета така напълня, че вечно е на диети, след които всичко връща.
И това са само дреболии. Злите неща, за които човек не се е разкаял поне пред себе си - още по-лошо. Както казват хората "Господ бави, но не забравя".

# 77
По принцип вярвам в кармата, но чак толкова ми е малко в повече. Много добри избори се връщат като лоши последствия и много лоши остават без последствия.

# 78
Аз също вярвам в кармата, но мисля, че малко знаем за нея. Мисля също, че понякога сме склонни да нагласяваме и свързваме събигия, които нямат връзка.

# 79
Една позната има четири кучета в дома си. Живее с майка си, баба и детето си.
Грижи се и за бездомни животни. Давала съм на нея пари за кастрация и храна за животни.
Участва в благотворителни кампании. Във фейса благодарности.
Домашните кучета ги разхожда като ги пуща от входа без каишка. Кучетата са дребна порода. Отпред има градинка и започват да тичат. Само едно от тях е любопитно и тича и към тротоара.Идвало е към мен и съм го галила.
Един ден пред мен върви с две патерици възрастна жена, кученцето се затича към нея. Тя се изплаши, че ще падне, защото подскачаше по краката и каза, че трябва да го води на каишка. Тогава собственичката се разкрещя. Хвана я за ръката и с коляното си я удари. Отидох до тях, жената не разбрала, че я удари.
Стана ми противна. Какъв измислен образ има за пред хората. 
Досетих се за един Атанас, който много се подиграваше на един познат, че имал три дъщери. От сутиени им нямало да има място на простора за неговите гащи.
Сега Танасчо също има три дъщери.

# 80
Забелязвала съм доста хора, които се вманиачават по животните и не можеш да се разбереш с тях. Аз също обичам животни, но смятам, че има правила за отглеждането им и не може да тормозиш останалите с криворазбраната си любов към живлтните.
Да не говорим, че да отглеждаш 4 кучета в апартамент е мъчение и за животните и за хората. Но това е лично мое мнение.

# 81
Според мен вманиачаването по животните е просто израз на някакъв друг проблем - например човека има нужда да се чувства добър, необходим, обичан и т.н, а не че чак толкова много обича животните. Ако обичаш едно куче, ще му осигуриш място, обучение, безопасност, изобщо оптимални условия за физическо и психическо развитие, не просто да го затвориш между 4 стени и да му даваш ядене 1-2 пъти на ден + 5 минути разходка ако си в апартамент. Да не говорим, че понякога спасяването е само в главата на човека. Знам за не един и два случая в които кучета, свикнали на свобода навън, биват прибирани и в момента в който се понахранят почват да търсят дупка в оградата да избягат пак навън, просто защото са свикнали да си шарят навсякъде.

# 82
Има хора , за които другите са просто нещо като пешки. Всички , което ги интересува е кой какво може да им свърши, койт какво ще свърши , кой за какво става или не . Когато някой се дръпне все е непризнателен, лош, не иска да им помага ...
При всичките им добри намерения (на думи в които те са напълно убедени), човек може да говори и обяснява че е човек, че може или не може, че има нужди, че и за него трябва помощ ... глас в пустиня на някакъв лигльо. Защото не иска да се грижи и да свърши нищо.
Какви са тези хора и от марс ли падат или от къде падат ?

Общи условия

Активация на акаунт