Причината да се съберем преди 3 месеца беше, че се обичаме, но и аз както и тя разбра, че основния проблем е в комуникацията между нас и нейните детски травми(винаги пренебрегвана от родителите си и винаги на второ място спрямо брат си). Та тя реши да започне да ходи на психолог и да се бори с травмите си с цел да подобри отношенията си с мен и комуникацията си с мен тъй като беше супер токсична, постоянно се сърди за елементарни неща, прави проблемк елементарни неща, а понякога дори прави такива действия хаотични, безотговорни и ненормални, че на мен ми идва направо да хвана гората, такъв е и случая последния 1 месец, както ѝ последните 2 г в които бяхме заедно. Тя има някакви периоди в които се оправя и след това пак ѝ гърми бушона, но този месец буквално се оправя са часове/ден и тъкмо се отпуснеш успокоиш се и пак създавам проблем, просто вече не издържам.
Пресен пример от сега:
Имам тежко болен роднина, имам си и доста мои разходи, въпреки това организирахме почивка в Италия за 3 дни за рождения ѝ ден тоя месец - тя много искаше. Та резервирахме самолетни билети до Рим за 150€. Аз бях доста зает предната седмица когато тя разглеждаше нощувки и просто нямаше как да отделя време и за това, поради което тя се разсърди, че аз не съм гледал с нея нощувки. Казах ѝ, че съм бил зает, обясних ѝ съвсем нормално с какво и тя го знае, но не се прие и реши да се тръшне и да каже "Няма да ходим никъде" и спря да гледа нощувки. В крайна сметка след няколко дни като се освободих малко, седнах, намерих и резервирах(все още не са платени). След което тя ми казва защо съм резервирал като няма да ходим...след няколко дни пак се навива, че ще ходим, резервацията си стои, междувременно билетите за забележителностите вече са разпродадени, заради нейните "номера". И вчера ми излезе с тезата, че няма да ходим, защото тя не се разбирала добре с мен и я било страх да ходела с мен на почивки, защото не можела да се отпусне, да не станело скандал там. В същото време аз съм МНОГО против скандали и такива номерца и проблеми за глупости. Аз отивам с нагласата да си почина, но тя явно не. Накара ме да си пусна 16 дни летни отпуски за следващите 3 месеца и сега ми сервира, че няма да ходела с мен никъде, защото не можела да се отпусне да си почива.
Твърди, че аз не съм в разбирал и усещал. Как да разбера човек, който хвърля пари в коша с нелогичните си действия, който се подиграва с мен нон-стоп с действията си, които са адски несериозни, целият ми екип с моят отпуск се съобрази, сега се оказва, че дни имам но планове нямам...Когато казах, че съм бил зает и беше така защото се занимавам с доста неща и не съм имал време да гледам нощувки, тя твърди, че не ми е била приоритет. Приоритет ми били работа, бизнеса, парите. Далеч не твърдя, че съм перфектен, но съм един нормален човек, с нормални навици, нормално поведение, нито съм агресивен, нито съм проблемна личност, гледам винаги да ѝ помогна с квото мога и както мога, за да е доволна, но тя никога не е.
Обвинява ме мен, че вината била в мен, защото аз не съм я разбирал и усещал, бил съм егоист и съм бил сляп, не съм виждал голямата картина.
Какво е вашето мнение, аз вече почти не издържам на това напрежение вкъщи, тези глупави действия, които прави и постоянно мисля че сгреших, че се събрах с това момиче отново, няма как да "разбера и усетя" толкова нелогичен, хаотичен и объркан човек.
Постоянно изтъква че тя ходела на психолог, а аз не ходя, съответно нашите отношения не са ми приоритет. Само, че аз нямам нужда все още от психолог, но имам чувството, че ако се задържа още с нея може или със здравето да го закъсам или да стигна до психиатър. Всеки ден живея на нерви и стрес, мразя дните си, всеки е сив, а реално живота ми е много добър, просто тя ми го трови емоционално.