Какво НЕ ви е харесало на нечия сватба?

• 11 489
  • 330
  •   2
Отговори
# 285
Ох, обувките...Аз след моята сватба дни наред не си усещах ходилата. Така изтръпнали бяха от неудобните токчета. И не е като да не бях помислила за резервни обувки - просто и те бяха толкова неудобни, колкото и официалните.

# 286
  • Beyond the stars
Никога не съм се замисляла, че на някой някъде (извън английския кралски двор) би му запукало за обувките или липсата на такива на булката Grinning
На нашата сватба всички бяха боси по едно време, включително баба Bowtie

# 287
Речите..  когато са много лични или твърде дълги са ми неуместни.

Че от сватба по-личен повод има ли? Според мен е правилно обръщението на родителите или на кумовете да е лично, а не шаблон от chatGPT.  Ако на Вас като гост Ви е доскучало, то за младоженците със сигурност е много сантиментално и ценно. Сигурно ще връщат видеозаписа после, за да си го чуят пак след години.

За дължината съм съгласна, че трябва да е оптимизирано

# 288
За този, който произнася речта, също е много вълнуващо. Аз съм ЗА това да има речи от близки хора (несравнимо по-хубаво е от това да слушаме саво водещия и длъжностното лице). На моята сватба съжалявам, че не се обърнахме към родителите си да им благодарим.

Празникът е и на родителите и за това мисля, че е много уважително към тях и те да приемат поздравления от гостите след подписването. Сега, ако подписването е било в друг ден, може би не е удачно да се наредят в ресторанта, когато се приемат подаръците. Но понеже ние ги съчетахме дрете неща, на мен ми хареса и родителите ми да приемат поздравления.

# 289
Понеже стана дума за различни локации, простете тъпия въпрос - в България може ли длъжностното лице да дойде на място или винаги трябва да се ходи при него?  Последната сватба на която бях преди 3 години (В Канада), длъжностното лице дойде на морския бряг пред ресторанта и официалната церемония и подписването стана там, след което влязохме в ресторанта.

# 290
Идва , да. При нас си дойде на локацията жената от общината и беше много добре облечена и представителна. Изобщо, удоволствие им са сватбите според мен и е доста тържествено. Нейната реч ме разплака , примерно.

# 291
Ау сетих се как бях на една сватба след кума, майката на кума държа реч, в която обясняваше да си простят ако си изневерят, че се случва.

# 292
  • София
Понеже стана дума за различни локации, простете тъпия въпрос - в България може ли длъжностното лице да дойде на място или винаги трябва да се ходи при него?  Последната сватба на която бях преди 3 години (В Канада), длъжностното лице дойде на морския бряг пред ресторанта и официалната церемония и подписването стана там, след което влязохме в ресторанта.

Зависи от общината - в някои е възможно, в други - не.

# 293
Ау сетих се как бях на една сватба след кума, майката на кума държа реч, в която обясняваше да си простят ако си изневерят, че се случва.

Оляла  се е!
Речите на роднини не са скучни ако са искрени и непосредствени. Ако са театрални и с тъпи смешки - кофти.

# 294

Ужас! Тази жена знае нещо, което поне единият от двамата младоженци още не е научил Satisfied

# 295
Ох на една приятелка свекърът говори 20 минути и им изреди цялата биография по години
2014...
2016...
2017 Х се премести в Х град и нямаше много кариерни възможности (за приятелката ми) 🤣🤣🤣🤣🤣

Последна редакция: ср, 01 юли 2026, 14:47 от LemonFantastic

# 296
  • Beyond the stars

Ужас! Тази жена знае нещо, което поне единият от двамата младоженци още не е научил Satisfied

Рязко се сетих за едно бракоразводно дело с подадена молба в първия работен ден след сватбата, защото младоженецът разбрал, че булката изневерила с кума.
Дали е било едно и също събитието мога само да гадая Bowtie

# 297
Чувала съм само за София-град, че не може да дойде длъжностното лице. За другите градове идват на място и съответно това се заплаща.

# 298
Явно е до гледна точка.
За мен сватбите не са празник на родителите.

Ако имаш да кажеш нещо лично, ми кажи го лично..за останалите гости няма да има кой знае каква стойност.

# 299
Ами за моите родители беше празник. Бяха с братята си и техните семейства (братовчедите ми). И имаха възможност да видят родата на мм, колегите ни, приятелите ни. Да видят, че приятелите и колегите ни ни ценят и уважават. Няма как това да не ги развълнува и докосне.

Затова хората се събират по такива хубави поводи, не ли? Да покажат уважението си и обичта си и да видят, че близките им са обичани и ценени хора. Горе-долу това си представям да се говори и в речите - благодарност, че познаваме тез хубави хора младоженците, радваме се, че са щастливи заедно... не вижадм лошо да се сподели кратка лична история в този дискурс. На мен би ми било любопитно Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт