Както по-нагоре някой беше споменал, останах изненадан като ми спомена, че е разбрала, че има проблем със себе си и това ѝ пречи и е потърсила помощ. Очаквах нещата да се попроменят малко, аз единственото, което искам от нея е да няма такива изцепки...да има поне малко лекота и спокойствие
Ти хубаво искаш и хубаво се "обичате", но как се получават нещата с човек, който не е добре психически?
Не можем да поставяме диагнози просто така, но трябва да знаеш, че ходенето на психолог не може да даде резултат, преди да са изминали поне 2, даже и 3 години, и то при голяма мотивация и готовност на пациента да се променя. После този човек - тя - трябва реано да интегрира промяната в живота си. Това се случва с под 10% от пациентите. И после - няма да е мед и масло, може да е по-въздържана, по обрана, но отново ще има внезапни "номера", може да са по-рядко, но може да са за всякакви неща - не дай си Боже за дете, за имоти и т.н.
От описаното, закачил си се на емоционалната въртележка "близко - далече", "топло - студено", драма, която създава буквално пристрастяване. Хубаво е да се измъкнеш от него. Нямаш никакви сериозни обвързаности с този човек. Повярвай ми, разбирам те за "обичаме се", но това е илюзия на пристрастения мозък. Най-малкото, което можеш да направиш, е да се отделиш надалеч, при роднини, приятели, да си гледаш твоята работа и да прекратиш всякакъв контакт с това момиче (блокираш). Не веднага, но след няколко месеца мозъкът ти ще започне да се избистря и ще започне да излиза от пристрастяването.
Млад си, ще срещнеш други момичета. Не се заробвай в една въртележка към ада... Ако искаш, плати и психолога за 2 години и и кажи сбогом. Само тя може да си помогне сама на себе си и реално.