На разходка без количка ходи вече ЯНУАРСКОТО човече

• 12 457
  • 293
  •   1
Отговори
# 255
  • Madrid
Здравейте и от мен!Отдавна не сьм писала,но все още кирилицата ми не работи  в интернет.За целта пиша първо в Skypi програмата,след което копирам и прехвърлям тък във форума. CrazyБавно става,но пък е единствен вариант.
Чета ви редовно с удоволствие и ми липсва вашата компания!
За хапването-нямам оплаквания,яде всички полезни "вкусотии",които му предлагам. Mr. GreenОще го кърмя сутрин,но предстои отбиване.Поздрави на всички мами,като свикна с тази процедура ,ще се включвам за по-дълго! Hug

# 256
  • там където ме зове сърцето!!!
Илиндичка, и на нас ни липсваш !Щях да те питам защо не пишеш  защото те засякох , но ти ме изпревари  Hug!

Neda, посмях се на разказа ти , но това :
-играта му навън е носене и хвърляне на камъни и пръчки и опитване на същите/как да е друго яче като го кръстихме с това паважно име-Камен/
rotfImbo rotfImbo Joy Joy
Честит ви прием в група "калинка"(предполагам това е ясленска група)! Hug
Калоян също тръгва с всеки , който е в неговата посока и  дори да се обърне и да види , че ме няма си продължава!

БОДЛИВКА, наистина отдавна не сте се вясвали !Много си права за инатлъците на козирога-надявам се обаче голямото вече да спре да ги предава , щото от двамата май ми идват в повече!  Mr. Green

Laughing Знаеш ли какво си представих веднага? Събираме ги двамата, Стефан подава нещо на Вяра и й казва "Ляяяяя", а тя взема нещото и отвръща: "Сииии!"  hahaha

Joy Hug Joy
Виброцил , Олинт (след консулт с лекар) също има на спрей!

DIVA_ORHIDEQ, явно много обича бонбони щом 20 мин. е стояла милата на гърнето само да ги получи! Joy

Дес , вече не може да пропускаш "Мерси" , следят те зорко и ще ти напомнят  Joy!

petenceto, браво на Калоян ! Hug

... Но нашия никакво внимание не обръща на каки под тинейджърска възраст, та не знам какъв ефект ще има. 
Joy
Нашата кака е точно в такава възраст , та ако искаш да ти я пратя! Wink

Снощи като къпех Калоян , човека реши , че не го правя добре и взе инициативата в свои ръце -сам си търка насапунисаната главичка и после с едната ръка сапунисва другата и после по ред както аз го правя!Оставих го сам -добре се справи като за начало(най смешно си търкаше стомахчето  Joy) ! Joy

Последна редакция: пт, 08 юни 2007, 14:09 от VIVKA

# 257
Илинди4ка, много сложна система имаш за писане! ooooh! Мен лично няма да ме дразни, ако си пишеш на латиница, и без това ще ти е по-лесно!
Бодливка, аз пък все се надявам това за козирожкия инат да са само измислици, макар да знам, че всичко е надежди - говежди, както се казва, защото милата ми сестрица е Козирог и знам за какво става въпрос. така че като майки трябва да си носим кръста. Mr. Green
VIVKA, и Стефан много обича да се мие сам в банята - най-вече стомаха, но понякога и косата (ако не реве в тоя момент). Иначе веднъж ме беше зяпнал как се подготвям да влизам в банята и аз му обяснявам: Мама ще се чипа. И той веднага почна да си търка шкембето и косата. Laughing
Абе умни са ни децата и стават все по-забавни, така че ще има да си пишем случки тука... Mr. Green

# 258
  • Варна
А у нас има детко-фамилен проблем "Миене на глава". Светлин не понася, продължава да пищи, макар и в зряла възраст. Малкият само като разбере, че ще го къпим (чува как баща му пълни водоема в банята) започва с хленчене, преминава към рев и накрая неистово блъска и рита като му мия главата.  ooooh! А подвижния душ е най-страшния звяр!!! Няма как.  Rolling Eyes

# 259
Честит Рожден Ден, Laleva80! Пожелавам ти много любов, много щастие и мнооого усмивки!

# 260
Ей, момичета, голяма веселба е да чета какви щуротии правят вашите дечица  Joy Растат малките ни съкровища и все измислят нови и нови лудории  Heart Eyes

И Али ги прави разни - безобразни  Joy Например пълни си шепите с нещо - солети или др. и почва да гони гълъбите и да им вика "Ам Ам". Или като стане от сън и вика "Мамоууу, да!" (мамо, вода!)  Joy Като чуе Нели Фуртадо започва да вика "Ситиииии" ( City TV ) и да танцува бясно Joy И такива разни маймуници по цял ден и цяла нощ.От всичко най-много обича да пее, танцува и да играе с децата  Joy А най-много мрази да яде и да спи  Joy

Това е от нас! Гушки на всички!  Hug

# 261
А у нас има детко-фамилен проблем "Миене на глава". Светлин не понася, продължава да пищи, макар и в зряла възраст. Малкият само като разбере, че ще го къпим (чува как баща му пълни водоема в банята) започва с хленчене, преминава към рев и накрая неистово блъска и рита като му мия главата.  ooooh! А подвижния душ е най-страшния звяр!!! Няма как.  Rolling Eyes
Те тва се случва и У нашто село Mr. Green Тъкмо се наслаждавах на поста на ВИВКА как обича да се къпе КАлоян и даже главата и прочетох това - до болка познато ooooh! Иначе тя много обича да се къпе,но без главата.Още не съм сложила шампоанчето и почва да реве от някоя капчица която и се стича по очичките.Бърша,пазя ама не, тя си реве и се гърчи #Crazy Направо в чудо съм се видяла.Освен този имаме и друг проблем.При опит да я вкарам в банята настава някакъв ужас,истеричен рев,впиване в мен и ако не я изкарам ще посинее от плач.Къпя я все още в коритцето на стойка в стаята,както когато си беше бебе.Понякога искам да не мъкна корита и т.н. а само в легена да и измия дупето (досега сме се къпали всяка вечер ,без изключение в коритото),щом види легена почва да пищи докато не го махна ooooh! И така незнам докога и как ще се продължава така Rolling Eyes

Неда,много свеежо разказче Wink
БОДЛИВКА,много ти е пробивна щерката,на теб ще да се е метнала Hug И ние хапваме черешки,пъпеш не съм и давала още,мисля си че не им все още сезона newsm78 Кисело мляко яде наъурално и много обича таратор,но посладено или с плод и бисквита вътре не вкусва Sick  bouquet
И Али ги прави разни - безобразни  Joy Например пълни си шепите с нещо - солети или др. и почва да гони гълъбите и да им вика "Ам Ам". Или като стане от сън и вика "Мамоууу, да!" (мамо, вода!)  Joy Като чуе Нели Фуртадо започва да вика "Ситиииии" ( City TV ) и да танцува бясно Joy И такива разни маймуници по цял ден и цяла нощ.От всичко най-много обича да пее, танцува и да играе с децата  Joy А най-много мрази да яде и да спи  Joy
Еееее ми тя е купонджийка бе Вили,няма само ти по купони да ходиш.То от сън и ядене спомени няма newsm62

# 262
LALEVA80Желая ти букет от рози и сбъдване на всичките мечти.
Животът ти да бъде пълен радост,да бъде свидна твоята мечта.Желая типрекрасна младост от името на любовта.
Очите ти от щастие да греят,в сърцето ти любов да ти трепти
и всички птички на света да пеят,защото днес празнуваш ти.
Букет от  нежни пожелания-дарила бих ти с 2 ръце,щастие и радост от все сърце.
Живот и здраве,любов и дълги дни и нека с рози окичен е живота ти до старини.
Грижи и неволи ЗАБРАВИ .Празника с усмивка посрешни.Дните да минават но да не тежът.
ГОДИНИ ДА СЕ ТРУПАТ НО ДА НЕ ЛИЧЪТ

# 263
  • там където ме зове сърцето!!!

Честит Рожден Ден,
 Laleva80!
Весел празник!

# 264
Еееее ми тя е купонджийка бе Вили,няма само ти по купони да ходиш.То от сън и ядене спомени няма newsm62

Хихихихи, нали !? И аз така знам  Joy Joy Joy

# 265
Все по-рядко ми остава време эа компа,но какво да се прави!!
Честито християнче на Вивка!Нека малкият Калоянчо стане голям калпаэанчо!!! Laughing

Честит рожден ден на Лалева.Много любов и щастие!!!

# 266
Хелоу Simple Smile
Да се сетя да драсна някой ред и аз най-после!
Не съм спирала изобщо да ви чета, но нещо нямах настроение за писане. Мисля, че нещата сега са по-добре Simple Smile
Вече най-после се преместихме в новото жилище и сме заедно с таткото. Wink
Напоследък ми е много интересно да чета за пакостите на малките ни януарчета. Толкова е интересно как се развиват, проговарят и научават разни неща. Hug
Иначе Симона е добре, дивее по цял ден, много е палава и буйна.  Mr. Green Много обича да играе с каките и батковците с топка и постоянно ми повтаря кака, бати гоооол. Също като ме види гола и вика : мама гола Simple Smile Научава тези дни нови думички, но репертоарът и на говорене не е особено богат.
За къпането Обича да се къпе много. Взима две канички с които я полива и може да стои изключително дълго време поливайки върху себе си, извън легена или една в друга Simple Smile
Обича и плодове и зеленчуци (давам и парчета в ръка и те си ги яде). Черешите доста и харесаха, ягодите също, но избягвам да давам. Вечер започна да ми отказва АМ и давам с лъжичка кисело преди къпането. Също яде от нашето ядене или взимам две групи от кухнята, за да има за вечерта.
Вече сме без памперс в къщи. Слагам го на разходка и вечер. За акането си казва. Отива до гърнето или идва при мен и казва ъъ-ъъ. За пишането казва мнооого рядко. Аз я слагам периодично, понякога се напишва в гащите Simple Smile
И ние обичаме много да пеем и танцуваме и да гледаме Ситиии тв Simple Smile
Това от което не съм доволна е, че е ужасно привързана към мен и все мама мама, не признава особено други хора. Обича много и баба си и това  Grinning
Ами хайде да спирам и аз да пиша, че май стана дълго...
Лека нощ Wink

# 267
  • София
Здравейте и от нас.
И аз отдавна не съм се отчитала, но чета редовно. Страхотни са вече мъниците, пращам целувки на всички, много са сладки!
 За говоренето: Мъри все още не повтаря след нас думите, ами бръщолеви разни небивалици, а някои на предмети направо им измисля нови думи, например вода е "Аа"/ударението на второто а/, топка е "дее", дупка е "бъъба", хвърляне на камък в дупката е "вий", бати е "баа" и никой не може да го накара да каже бати, както казва тати и пати. Иначе си мърмори по цял ден нещо от рода на "буде, баде, кеге, геке". По цял ден върви след мен, не се отделя за секунда и "мамоо, мамоо, мамоо", иначе със звуци и знаци се разбираме много добре. Знае всеки предмет на кого е и например сочи блузата на Здравчето и казва "тати"/значи, че е на тати/, сочи чехлите ми, казва "мама"/значи са на мама/. Последно го научих да казва как се казва. Аз му викам Мъри, но го карам да каже, че е Мими /стори ми се, че ще му е по-лесно като за начало/, а той - "Мъму!"
От известно влеме насам като гледаме прогнозата за времето по Нова тв и Мъри като види русичката синоптичка се вълнува много, сочи я и вика "-Мама, мама!". И на няколко пъти по тротоарите като види някое русо маце, сичи я и вика с цяло гърло "-Мама, мама!"Викам му, -Ми, аз коя съм? Той "-Мама!", но със смръщени вежди и немноговярващ поглед, ту мене, ту нея, накрая решава, че наистина аз съм мамата.
Вече знае няколко приказки и денем като го попитам как лисицата захапала петлето и той си захапва ръчичката, как го изплюла, той плюе /както като си мие зъбите/. А като разгреждаме книжката и казва/показва какво ще стане на следващата страница.
За къпането: Също много обича да се къпе. Едвам го измъквам от коритото. Вътре си играе със сапунерката или разни играчки, рита във водата и оплисква цялата баня, включително и мене, интересно му е как тече водата от чешмата и най редовно се навежда напред и си сръбва от мръсната вода.
Като си бяхме на село няколко дни го къпах със слънчева вода, оставях го да изсъхне и да се разхожда из двора бос и гол, много му хареса.

Пробвах, оставих го цяла седмица без памперс денем, но видях, че не разбира, че трябва да каже преди пишането. Нашия като клекне и с такъв интерес гледаше струйката, сякаш вижда чудо...Иначе като го питаш къде се ака и пиша показва тоалетната и те води за ръка там и казва -"Мама, тати" т.е. все му обяснявам, че всички пишат там и мама, и тати ,и Мъри трябва там, но той май не е съгласен...Ще пробвам пак след месец-два...

Леле, аз като държана на въже...Малко се поолях...

Сега последно което ме тревожи е това, че не обича да играе с връстниците си. Те си играят едно с друго, а той все отделно, не се омесва с тях, ам настрани малко...И някое ако изкрещи по-яко и Мъри ревва...Не дай си, Боже, някое да му дръпне играчка от ръката...
И долните му зъбки ме тревожат, изникнаха накриво по диагонал, образуват прав ъгъл обърнат навътре, дано от натиска на езика да се изправят като се подадат целите.

Ами стига толкова за сега, поздрави, целувки, чао!

# 268
За къпането и ние сме от плачещите.само когато бати влезне с нас да играят не плаче.Но доидели момента да се мие косата е ад. #Crazy #Crazy.За Зеленчуците нещо не иска.За сметка на това яде всички плодове,пие вода и сокове.Много почна да изхвърля и изсипва  чипсовете,солетите ,зрънчото.Хапне по 2-3 хапки и другото вънка.Голяма кафеджийка се извъди щом ме види с кафе  и почва да пищииииииии че иска и тяя #Cussing out #Cussing out.Не търпи о баче други да я гушкат и пипат. Peace

Последна редакция: сб, 09 юни 2007, 22:30 от DIVA_ORHIDEQ

# 269
  • София
здравейте  Sunglasses
аз да се включа тази вечер за малко, че утре ще стягаме катуна  Laughing за морето и незнам дали ще имам време.
Радвам се, че има нови писания от стари съфорумки  Hug
ludmilana, а Вики като я питаме как се казва отговаря съвсем уверено и нахилено 'Диди', от днес е с една буква по-напред - казва 'Дики'  Laughing
За инатлъците на козирога незнам, ама и водолеите не падат по-долу ... ама и до ген ще да си е Thinking не се е метнало на мен детето - кротка и позлушна  Laughing Wink Mr. Green
БОДЛИВКА, и Вики обикаля всеки, който яде нещо и все се тъпче (макар че у дома колкото мога гледам да ограничавам бисквитите за сметка на някой плод), и въпреки подвижността й си наддава юнашката - вече е почти 12 кг  Embarassed!
В края на месеца пак ще се включа Wink Да ви пожелая безпроблемна седмица и весели малчугани през следващата седмица!  Hug

Общи условия

Активация на акаунт