Отговори
# 165
Веси, за ниското кръвно на мен много ми помага солен айрян.

Pepena, и аз не съм сигурна за рахита и ще се консултирам и с друг доктор, но не знам дали не е генетично. Ивайло имаше доста силен рахит, макар че и той е роден през Март, давахме му големи дози Вигантол и всеки ден чисто гол на терасата по 10 мин. в 9 ч., миехме го с нещо (??? какво беше не помня), правихме изследвания, наддаваше нормално и поне 5 светила в Пловдив казваха че е необичайно, но има рахит. Затова сега не ми се струва толкова странно.

За крустите - колко време се стой със зехтина намазан на главата?

# 166
  • Попово

Pepena, и аз не съм сигурна за рахита и ще се консултирам и с друг доктор, но не знам дали не е генетично. Ивайло имаше доста силен рахит, макар че и той е роден през Март, давахме му големи дози Вигантол и всеки ден чисто гол на терасата по 10 мин. в 9 ч., миехме го с нещо (??? какво беше не помня), правихме изследвания, наддаваше нормално и поне 5 светила в Пловдив казваха че е необичайно, но има рахит. Затова сега не ми се струва толкова странно.

най-добре наистина се консултирай с други докторя за това орахитяване Peace
а иначе 5-10 минутки са достатъчни да поседи с олио или зехтин на главичката преди разресването за да се изчисти  Simple Smile

# 167
  • Стара Загора
Веси, за ниското кръвно - на мен педито на щерката ми препоръча да пия по едно кафе на ден, сутрин. Нямало да окаже толкова влияние на кърмата. Други рецепти - айрян със сол, също компота / няма значение от какво помага / Лично на мен най-много ми действа кока-колата, но засега газираното го избягвам.

# 168
благодаря за бързите отговори

пепена къде го намитаре това време да четете и по другите теми  Laughing

аз мисля да направя малка разходна до парка от 09.30 до 11.00 надявам се да не е много горещо.

сега отивам да сменя памперса и да се нахраним  Laughing

момичета как се справяте с гладенето в тази жега? аз направо се сварих преди 2 дена и сега пак имам да гладя от вчера, но не смея, че както ми е лошо. ох нямам търпение да вземем климатика. верно че не е много полезен, но без него няма да се диша в апартамента. ние сме последен етаж и като се напече плочата до 2 часа вечерта е жега и много ме е страх да не се претопли малката аз затова я държа по боди и чорапки милата

# 169
  • Попово
аааа Весе, четях ги докато бременнех, сега по рядко ама хвърлям по едно око, нали съм 1/4 мартенка  Stop
за гладенето- правя го вечер след банята, като се позахлади... иначе мнго жегаво и тази пара  Sick

# 170
здравейте!

Веселина, много съжалявам, че имаш проблеми с кръвното... а идват жегите! дано се оправиш!

на мен ми е ужасно топло и вчера държах бебка по камизолка, памперс и чорапки... а сега сечудя как да я облека, като излезем късния следобяд!
снощи пак не искаше да заспи - може да й е било топло.

# 171
                   Главичката се намазва 10-15 минути преди къпане с преварен зехтин и след къпане се изресва косичката в посока обратна на посоката на косъма.Има едни гребенчета на Чико ,които са дустранни - от едната страна по-гъсти зъбци,от другата - обратно.Никога не трябва да се чопли и да се натиска при ресане.Колкото падне - толкова,на следващото къпане пак.Изчистват се обикновено за 3-4 дни ако са повече.Ние постигнахме резултат само за два дни.
                   За ниското кръвно - солен айрян - поне литър на ден и много вода.Постоянно по няколко глътки особено при високите температури.С една дума шишето с водичката да е постоянно с вас. Laughing

# 172
Здравейте! Hug
За крустичките- аз мажа госпожицата след баня навсякъде с олиото на Бюбхен Peace,дори и по главичката и докато се кърмим или преди това,ако е спокойна я разресвам с една четчица,по-скоро масаж й правя и това доста й харесва 4470.
Мазането- все още с олиото на Бюбхен, но скоро свършва и мисля да почна лосиона за тяло Mr. Green.
Обличането- вече съвсем не зная Thinking.Иска ми се да я съблеча повечко, но ме е страх да не се простуди,защото все има отворен прозорец или врата на тераса вкъщи,гледам да не става течение, но все пак.
Да се похваля: Mr. Green ние сме последна седмица самички, татито от другата седмица ще си е при нас. Най-накрая, от кога го чакаме това местене! Heart Eyes
Ниското кръвно- и аз съм така от няколко дни,страх ме е,че ще припадна и ако бебка се разреве докато пак се оправя Shocked, защото това ми се е случвало, но не бях бременна още.Сутрин пия по едно кафе и постоянно се разхождам с шише с вода, а като ми причернее бързо сядам,дори и на земята.

# 173
Здравейте,

за коликите немога да разебра дали има, но може и да не е колики, защото като реве и и като и дам чайче и е спокойна и после заспива. На нас педито ни препоръча вместо водичка да пие чай и тя пие по 220 на ден довечерта няма нищо, като няма чай пие вода .
Вие как сте  със нощните хранения ние ядем в 23ч.  и  после в 5ч. ! През деня на 3 часа , като стане време сама се буди и рев ! Все търси , само на кърма сме и я меря яде около 80 гр. на порция !

Ние имаме климатик , но не го пускаме защото стаите ни са преходни и вратата към беба е отворена и ни е страх да не я простодим , незнам и аз ! А и я кърмя в стаята с климатика ! А и той е доста мощен и незнам дали да го пускам, а вечер става към 18ч. 27 градуса вътре, проветряваме , ама все същото !

# 174
  • Все още в къщи, но скоро може и в лудницата
Style  вие вчера случайно да бяхте на Коколандия?

Теди вече е 5 кг. Пъпчето и пъпките се оправят, но продължавам с диетата. Но сега имаме друг проблем - запушен нос. Изписаха ни Низита - гел от физиологичен разтвор и капки Резоксим.
Коликите май минаха, защото не се свива вече няколко дни.
Тази нощ умряхме от жега

# 175
Добро утро на всички .....опс, то вече обед, ама на мен съвсем ми се обърка предтсавата за утро и обед. Борис нещо последните два дена си обърна режима. Точно беше започнал да пси от 22 до 4:30 през нощта, и поседните 48 часа, през деня спи по 4-5 часа, будуваме 2-3, правим гиманстика, обчуваме си, и пак сън. А през нощта е като навит часовник - 2:45 мин след храненето. Днес съм решила да пробвам да го будя през деня, дано вечерта е с по-малко хранения.

крустите - на нас от болницата ни казаха, и от тогава след всяко къпане го правим - разресване в посока обратна на косъма, и псоле по посока на косъма. С чектка за зъби, като най лесно, но бебешките четки също ставали. И сега почти нямаме, само леки прашинки, както Бенита ги е описала. А също така, това разресване е хубаво за стимулиране кръвоснябдяването на главичката Simple Smile Умни да ни стават дечицата  Hug

Style и Борис е като Гери, плешив отгоре. с кога на тила и зад ушичките. И все ме избива на смях, когато го погледна, зашотот има около 10ина по-дълги косъма останали на темето, другото е опадало  Joy А аз си мислех, че първо пада на тила, от спането и леженето.

Smooth - това е прекрасно Simple Smile Все така много кърма да имаш Simple Smile Искрено ти го пожелавам и ти се радвам много

# 176
Момичета, искам да попитам тези от вас на които бебета им имат пъпки, пъпките само по лицето ли са или и по тялото? Ние отначало имахме само по бузките, после малко по раменете. Водих я при педиатърката, и тя каза че били от претопляне. Добре, ама вече има и по ръцете, гушата и гърдичките. Сега пак се обадих каза ми утре да я заведа, можело да е алергия. И като прочетох в Интернет за тия алергии ми се изправиха косите! На всичкото отгоре от няколко дни се храниме много трудно, на едно хранене яде 130 гр., на друго 60-70. Незнам това нормално ли е? И по принцип знаете ли по колко трябва да яде едно бебе само на кърма? Уф така съм се притеснила, че място не мога да си намеря.

# 177
Крем за слънце - омичета какъв крем ползвате за вашите бебета?
Лохии - до кога ?
Очичките - какъв цвят са очичките на вашите бебенца, знаете ли кога добиват истинския си цмят в кой месец?
Спорт - кога може да се спортува след секцио ?
Контратубекс - за какво е той и кака точно се пише на латински ? И от кога ?

# 178
Здравейте,до сега все не намирах време да пиша и само прочитах по малко...нашата принцеска беше планирана да я вадим на 23,но на 22 тръгна нормално...все пак направихме секцио и така на 22 в 02.10ч. се роди Александра -4кг. и 50см.  сега ще пробвам да кача снимки в албумчето
лохии-до 40тия ден би трябвало да спрат
очичкити-някаде до 6 месец се проявява истинския цвят-ние в момента сме със тъмно сини ,но предполагам че ще станат тамно кафави
каквито и да е упражнения  42 деня след операцията-на мен док ми каза че и за секса е по добре да изчакам до тогава
contraktubex-за да не остане белег-аз се мажа от както ми махнаха конеца по 3пъти на ден
На вас какво ви представлява белега от секциото,защото аз мислих че ще е нещо голямо а той е на дължина накъде кам 15см.,но е тънко колкото чертичка от химикалка и почти не си личи  Confused

# 179
Здравейте,

за обличането   - аз я обличам нашата принцеса с боди с къс ръкав и отгоре памучно гащеризонче. Но и ние имаме от тези пъпчици "топлинки" по личицето, около вратлето и гърдичките, но ме е страх да я пусна по къс ръкав, но ще махна долното боди. Иначе от вчера сме с едни гащеризончета с крачолчета и й слагам памучни чорапки за да и влиза въздух отдолу по крачетата.

за климатика  ние в колата се возим на много слабо пуснат климатик и я намятам с бархетена пеленка, мисля че е по-добрия вариант от претопляне и потене.
Климатика в къщи е както Весито го е описала - по-мощен в хола, а в детската и спалнята ни се влиза от хола и техните врати ги оставям леко отворени за да се охлаждат. Това го бяхме направили и заради нас и заради баткото дори преди да се роди бебето, а сега просто леглото на бебето се пада леко в страни от вратата на спалнята от където евентуално може да му духа. 

Kler - лохиите продължават различно, но средно около 40 дена а за 2 раждане дори до 47мия ден.

Contratubex   e кремче за заличаване на белези от операции, изгаряния, а и за стрии.  Учудвам се че не са ти го изписали всички доктори го правят.

До мамите от Пловдив от къде си купувате козметиката на Мустела имам предвид къде е на най-добра цена? Мерси

Ортопедични гащи - носят ли ги бебоците ви профилактично?

За разходките - ние вчера бяхме от 9 до 21 навън - на двора ако не на разходка понеже имаме тихо и хубаво дворче и по цял ден спи навън. Как мислите прекалено много ли е?
Лек ден на всички

Общи условия

Активация на акаунт