Отговори
# 225
  • Попово
Абе случвало ли ви е се детето да повърне мляко през носа. Нищо не излезе от устата. Направо от носа избълва. Педката каза, че не е страшно, ама аз се уплаших.
на нас ни се случва, не постоянно но като преяде и през носа ипрез устата връща... страшничко си е #Crazy

# 226
Балгодаря ти San ya.
И ние повръщаме някога само през носа.
Аз мойто слънце го обличам с боди с дълъг ръкав, панталонки памучни и чорапки. За повече ми се струва доста топло вече, а и ние имаме пъпчици по лицето от топлото и все е потен.

# 227
Привет на всички!

за дрехите - нищо не ми става, нито на бюста, нито на ханша и няма как - утре отивам да пазарувам. омръзна ми да ходя като плашило - с фанелките на мъж ми. усещам се, че започвам да се комплексирам - нещо, което хич не ми е присъщо, ама гледката е ужасяваща. имам усещането, че напълнявам още повече след раждането...
 Embarassed
за спането: бебка от доста време спи нощем по 5-6 часа без прекъсване. къпем я много късно - към 22-23 часа. яде до към 24ч. и спи до към 6-7.

# 228
  • БГ
здравейте, Hug
ние след малко сме на консултация, ще  й взема картона и количката ,след което надвечер още смятам да се разходим наоколо за 1-ви път.
за дрехите-и аз съм слон главно в корема и бедрата и дупето #Crazy, няма спадане, поръчах си колан, да видим как ще е с него.направо се отчаях, нищо не ми става, имам още поне 11 кг да смъквам,преди носих М размер , а сега слагам тениски за гиганти smile3515, добре че дънките на майка ми ми стават и панталони, та ги приватизирах ooooh!,ама блузки по мен как да сложа Whistling освен това всички познати казват че като се кърми се качват пак килограми, направо съм отчаяна.
бебка пропуска едното спане сега, заради коликите, иска да я гушкам само  Thinking иначе се събужда на 3 часа по часовник, купих капките за колики бейбинос, да видим дали ще има ефект.
хубав ден   bouquet

# 229
  • Стара Загора
Привет и от мен!
Много лошо че не мога да спя през деня, сега малкия спи а аз реших да ви почета
За килограмите - аз имам още цели 8 кг да свалям - от общо 21 качени през бременноста. Но с това спане от моя страна по 3-4 часа на денонощие си мисля че няма да е проблем в следващите месеци да влезна във форма. Но засега - уви, нищо не ми става. Нито надолу, нито нагоре. Блузките са ми едни теснииииии, чак като ги облека ми се доплаква
За провръщането - само веднъж повръщаше и от носа, така бе задавен, изкара ни акъла
Да попитам за водичката - макар че ние все още сме на глюкоза - не че я пие. Аз като му дам и той я повръща, независимо кога я дам час или два след ядене. Направо не знам какво да го правя

# 230
  • Beyond the Frontiers
Stra4iatela бягай при зъболекар щом вече болката към ушите отива. мен още първата седмица след раждането ме заболя зъб, аз реших да чакам и че е от притеснение, пък то се оказа сериозен проблем и после зор голям, защото не могат да ползват упойка при кърмачки. А от зъбите болката беше тръгнала към ушите, гърлото и очите, въобще главата ми гърмеше  newsm45

Слънцезащитни кремове - в аптеката ми показаха такива на Мустела и на Клоран /30 фактор, на опаковката си пише че е за бебета/ смятам задължително да взема, защото ми се струва че слънцето е доста силно още от рано тази година, пък и смятаме да ходим вече при бабите в Бургас - там морската градина е точно до нас, така че ще има дълги разходки.  newsm08

Еднократна помощ при раждане - в общината ми поискаха само моята лична карта, удостоверението за семейно положение те го бяха изготвили автоматично и нищо не платих. В социалната служба ми поискаха само оригиналния акт за раждане + добре е да носите копие от IBAN на банковата си сметка и покозох личната си карта. За съжаление помощите ще ги преведат чак след 22 число другия месец  newsm78 newsm78 newsm78

За дрехите - и аз установих, че нищо не ми става smile3511. Обаче ми е писнало от торбести дрехи за бременни  newsm50. Ще има пазар  newsm68 newsm44 Само не знам кога точно ще намеря време за обикаляне. С диета отслабването няма да стане, пък и ме е страх да не секне кърмата, затова започваме  running jump football и всички възможностти за спортуване. Ползвам малкия вместо гиричики и правя серии като го вдигам sohappy

Отнесох се......

лек и спокоен ден на всички майчета и бебоци

# 231
  • Beyond the Frontiers
dari stz       Малкия също не искаше да пие глюкоза и педиатърката ни каза вода със захар да даваме /на 100 мл. 1 лъжичка захар/ /това беше за жъртеницата.

# 232
Hug здравейте и от нас Simple Smile
МНОГО ВИ БЛАГОДАРЯ ЗА ОТГОВОРИТЕ !
като ни свият пак коликите (добре че не са всеки ден за сега) ще пробвам с капките.

tevolere  това хич не е вярно за качването на килограми. Т.е. индивидуално е. Но даже казват че се свалят. Докато сме бременели сме си качили килца и под форма на сланинка, за да ни е хранително млякото сега. И след раждането тази мазнина отива в мялкото. Т.е. ако се храним нормално, без да хапваме екстра, пием достатачно течности би трябвало да не качим килограми докато кърмим. Е аз не съм се качвала на кантара от след раждането, страх ме е какво ще покаже smile3506 но имам си поне 7 кг за сваляне. Дрехите не ми стават   най-вече около корема. Но започвам и аз скоро раздвижване. Само гинеколога да каже че всички шевове са зарастнали както трябва.

Веселина - статията е мнгоо интересна. Голямо МЕРСИ и от мен   bouquet

Приятен и усмихнат ден, и бебоците да ви изнендават с нови и нови неща. (Колко бързо се развиват, почват да шарят с очички, да се заглеждат, да се заслушват и да се хилкат съзнателно...и още много подобни

# 233
Здравейте! Вече сме 5 кила и 50 грама!
Моите летни дрехи ми стават, но леко съм уплътнена в тях, имам към 4-5 кила да свалям

помпа-на някой пропуска ли му винта на помпата на Авент.На мен и шишетата ми пропускат  newsm78

ваксини--днес ни биха хепатит В. Мен ме убедиха, че тези от ЗК са добри, били нови и съобразени с евр.норми.Тези в търговската мрежа били изпитани като храни , а не като лекарства? Доколкото разбрах, разликата е в начина на поставяне?

# 234
Момичета, забравих да ви кажа за една приятелка , която решила вече да отбие 3-годишното си дете и то я набило  Rolling Eyes Вие с  какви нагласи сте относно продължителността на кърмене?

# 235
  • В красивите ми сбъднати мечти!
Момичета кажете как точно му е името на чая на HIPP против колики ,защото не мога нещо да се ориентирам? Да не говорим , че предимно пише на руски та нещо съвсем се обърквам. Но такъв на който името да му е "Чай против колики " няма.

# 236

Момичета, забравих да ви кажа за една приятелка , която решила вече да отбие 3-годишното си дете и то я набило  Rolling Eyes Вие с  какви нагласи сте относно продължителността на кърмене?
Joysmooth Това много ме развесели!
Аз мисля до навършване на 1 годинка да го кърмя Peace
Днес пеката за малко да ме набие, че нямаме режим-строго през 3 часа и 6 часов интервал през ноща Twisted Evil сега разбира се ме съветва да почваме сокчетата #Crazy, ама аз си мисля пак да не я послушаме.
Биха му ваксината без даже да ми кажат какво правят, каква ваксина му слагат, абе почти с рев излезнах от кабинета егати кучките Cry Cry Cry
На някой случва ли му се бебето докъто суче да се дърпа и ядосва и даже да плаче и да се гърчи на гърдата , после пак я търси и налапва и пак същото????????Дали е от колики или някаква болка. Зърната са ми добре оформени и до скоро си сучеше много добре.

# 237
На някой случва ли му се бебето докъто суче да се дърпа и ядосва и даже да плаче и да се гърчи на гърдата , после пак я търси и налапва и пак същото????????[/color]Дали е от колики или някаква болка. Зърната са ми добре оформени и до скоро си сучеше много добре.
[/quote
Да, при нас често се случва. Мисля, че в такъв момент го свива коремчето, дърпа се или пък пръцка или ака. После като се успокои пак си продължава.

# 238

Joy Joy Joy Мен ме разсмя също, но на майката едва ли й е било весело. Та на върпоса - до година, година и 1/2 - ако всичко е наред, и пак зависи.

neci   нашия юнак ги прави такива. Но най-често, когато се напъва по време на ядене. Но може и от колики да е, след като плаче....
 А аз се чудя, как може да не ти кажат какво правят, какво му слагат  #2gunfire.....Не го разбирам.

# 239
  • Стара Загора
Joy  Мисля до годината да го кърмя, а за после ще видим  Laughing
На някой случва ли му се бебето докъто суче да се дърпа и ядосва и даже да плаче и да се гърчи на гърдата , после пак я търси и налапва и пак същото????????Дали е от колики или някаква болка. Зърната са ми добре оформени и до скоро си сучеше много добре.
И Михаела прави така, но главно вечер, когато млякото е по- малко.

Общи условия

Активация на акаунт