Съмнения че пералнята къса дрехи

• 511
  • 15
  •   1
Отговори
  • Sofia
Здравейте, имам пералня Бош от 2016 година. До сега не сме имали никакви проблеми с нея, на наскоро забелязах за втори път едни специфични дупки по две от дрехите, които ми напълнят на дупки от проблем с барабана тъй като приди години имахме същия проблем след няколко годишна ползване на пералня Аристон. Та разпознавам тези дупки, но как мога да проверя дали са от пералнята наистина? Има ли някакъв начин? Ако проблема е от барабана подлежи ли на ремонт или да мисля за нова?

# 1
  • Велики Преслав
Покажете снимка на скъсаното, да го видим дали е протрито, откъснато, продупчено или разкъсано.

# 2
Да, и моята пералня е с такъв проблем. Появяват се малки дупчици по дрехите, особено по тънкия трикотаж.

# 3
Аз съм установила, че при мен подобни дупки се появяват по дрехи от рециклирани материи. Навремето поради тази причина спрях да купувам трикотажа на Н&М

# 4
  • Sofia
Материята в случая не е проблем.
Ето това е

# 5
Аз по снимката нищо не мога да кажа. Прокарай ръка по барабана и усети дали някъде няма нещо, което да закача или дере.
Иначе на мен по тънки трикотажни блузи ми се получават дупчици, но винаги в областта на корема на нивото на кръста. Установих, че блузите се търкат в плота и когато съм с дънки или панталон триенето е точно между дрехата и копчето. Не е от пералнята.

# 6
  • Sofia
Аз по снимката нищо не мога да кажа. Прокарай ръка по барабана и усети дали някъде няма нещо, което да закача или дере.
Иначе на мен по тънки трикотажни блузи ми се получават дупчици, но винаги в областта на корема на нивото на кръста. Установих, че блузите се търкат в плота и когато съм с дънки или панталон триенето е точно между дрехата и копчето. Не е от пералнята.

Тази дупка е на ръкава на блуза на мъжа и ми. Доста плътна материя, не е изтрита. Имам и на дрехи на детето на различни места.

# 7
Не е от пералнята. Материите са такива.

# 8
При мен се е случвало (същите дупки, като показаните) в различни машини на памучни чаршафи с ластик. Не е виновна машината, а материите.

# 9
И при мен точно памучни чаршафи с ластик станаха много бързо на дупки. Такива от хасе не мърдат.

# 10
  • София
И при мен точно памучни чаршафи с ластик станаха много бързо на дупки. Такива от хасе не мърдат.
То и хасето е памук Stuck Out Tongue Winking Eye, но предполагам имате предвид трикотажните. Вкъщи ползваме вече само от хасе с ластик. Котаракът като претича през трикотажните и им прави дупки и пускат бримки.
Барабанът на пералнята за да къса дрехи, трябва да има някое остро ръбче. Може друга дреха да прави поразията с някой метален чарк, но по-скоро е до материя.

# 11
Трикотажните чаршафи, да. Стават след първо/второ пране с дупки, като проядено от молец. Няколко пъти ми се случи и ме беше яд.
Хасе чаршаф с ластик е ок, остават здрави и като им дойде времето се прокъсват поради изтъняване от пране и спане.

А за котето, дето шари по леглото - 😻.

# 12
Да, трикотажни имам предвид. Simple Smile

# 13
  • Велики Преслав
Аз съм малко резервиран към теорията, че е от материята. Нека авторката хубаво да опипа барабана.

# 14
Нека я опипа, това е първото, разбира се.
Но материи и багрила (дори и на световно известни брандове) са доста зле в последните години - чаршафите ясно, но скъпи чорапи при мен за нула време се изтриват по пети и пръсти, худита избеляват, независимо от препаратите, които използвам, стават същите дупки на някои дрехи - памучни клинове, тениски.. пералнята ми е нова, висок клас.

Общи условия

Активация на акаунт