ФЕВРУАРЧЕТА засмени с нови майски премени!

• 10 229
  • 306
  •   1
Отговори
# 255
  • София
Добро утро момичета,

Супер е било на срещата как и предполагах - аз ще мога да се присъединя пак чак след 2 седмици.
Sky angel, аз писах за кърмаческа стачка. Марти 2 вечери много ревеше преди ядене, като го сложа да сукне дръпне 2-3 пъти и пуска с рев. Завих го с едно одеяло главата му да е на тъмно и така се хранихме. Някой се затварят в банята и пак на тъмно. Колкото до другите ти проблеми - когато Марти беше на 1 месец първата му криза на растежа трая около 2 седмици, а не  5-6 дни както казват. Та тогава съм го кърмила почти постоянно от 9 до 9 с 15-20 минути почивка...
Моето чаавенце май си открива ръцете - много смешно си разглежда и движи пред очите и после хоп в устата Grinning

Последна редакция: пт, 18 май 2007, 11:44 от green_dawn

# 256
  Здравейте,мами!
 Да ви се оплача-Радослав кара някаква страхотна криза на растежа.Постоянно е кисел,все иска да го гушкам,а пък иска да яде през час и половина-най-много 2.През първия месец я изкарахме по-леко,но сега е направо ужас.Тогава се кърмехме и просто го слагах на гърдата,а сега сме изцяло на АМ и не знам по колко мляко да му правя.Рових се из форума ,но нещо не можах да открия по колко да се дава на бебето когато е в такава криза.Помагайте с линкове или  съвети от личен опит,че е страшно.Той се храни по принцип 5 пъти по 150 мл,пробвах да му давам по 180 та дано се засити,но пак не издържа и след час и половина беше гладен.Преди малко му направих 120,изпи ги и заспа,ще видя кога ще се събуди пак освирепял от глад.Засега няма признаци да му е тежко на стомахчето от толкова ядене.
 Помагайте! Praynig

# 257
  • София
Здравейте
много гадно време, днес май няма да се излиза изобщо Sad. тук е толкова мрачно, как може такава рязка промяна на времето.
sky angel , българският чай се казва Лактогонно средство и го продават в една картонена кутийка, така питай. вярно че май го няма навсякъде, ама ако обиколиш повече аптеки все ще го намериш. при нас го продават в най-близката ми аптека Simple Smile. аз скоро не съм пила де, ама ако забележа намаление на кърмата пак ще пия.
Валята и тя се лигави вече като суче, или не е достатъчно гладна незнам  Thinking. почва да се смее, да се върти, и аз като green_dawn една пелена, ама понякога и тя не върши работа  ooooh!. а вече е абсурд да гледам тв докато я храня - ех отминаха тези времена, ама нека ни растат дечицата и да умнеят Simple Smile

# 258
  • София
Добър ден и от нас!
Лошото време си има и добри страни, изчетох сума ти статии за захранване и всичко де що видях из библиотеките  smile3529 , че от висене по градинките все не смогвах  Blush . Открих нещо пак за плача, може и да сте го чели http://karmene.greatnow.com/harvard.html
Дани така свикна с разходките, че в къщи нещо не я свърта, та си пожелавам и на мен и на вас спокойни и весели бебоци тия дъждовни дни  newsm07

# 259
Sky, чак сега видях, че още не се е увеличила кърмата. Моят чай ми го забъркаха в билкова аптека, тъй като не го пия се чудя дали да не взема да ти го изпратя по някакъв начин  newsm78 newsm78 newsm78 newsm78.
Рицинус комунис 5 CH е хомеопатично на боарон. Не се пие а се смучат ( слагат се под езика ) 5 перлички , сутрин обед и вечер - определено имаше ефект, макар и не главизамайващ . Внимавай само с потенцията - трябва ти 5СН, защото има и други потенции, но 30 СН има обратен ефект - спира кърмата !!!!!!.

# 260
  • София
Здравейте и от нас  Hug
Абе то човек като свикне да митка  1stroller може да полудее вкъщи  smile3511.
Поне детенце го е хванало сънната болест. От сутринта спи като змей  Sleeping, та мама се занимава с  clean clean 1dishes  и newsm55, за да не вземе да заслабне . badem, открих най-накрая ментов сладолед с парченца шоколад. Верно е много готин  newsm74

Моето чаавенце май си открива ръцете - много смешно си разглежда и движи пред очите и после хоп в устата Grinning

Добре дошли в клуба, ние вече се опитваме да си извадим сливиците. Толкова навътре бърка. Веднъж даже и повърна  #Crazy. Поне обичаме бибата, та успявам да го залъгвам  baby_neutral
nina j и sier, ако не се лъжа вие вече захранвате бебоците, нали? Да ви попитам: Първо, дали вкъщи приготвяте пюретата или купувате готови? Единствените, които видях да се започват от 3 месец са на Ганчев, а други майки са ми казвали, че са много гадни  Sick. Преди на Hipp били от 3 месеца, но сега всички са от 4. Второ, с пюре ли направо започнахте или преди това давахте сокче? Ако и други майки са захранили, да дават и те съвети. Благодаря  bowuu
И дано синоптиците за пореден път бъркат с прогнозата, че цяла седмица вкъщи ще изкукаме тотално  smile3516

# 261
  • София
Ели с тази мойта сладоледена диета май скоро няма да се върна на старите килограми    badscale
Дани все още не си смуче ръцете , но пък много и се услажда тениска  eat  Joy

# 262
...Дани все още не си смуче ръцете , но пък много и се услажда тениска  eat  Joy

Миата пък  неприятно ме изненада няколко пъти - както й бърша дупето и установявам, че си е хванала и захапала долната част на бодито, дето се закопчава на чатала. И преди да въздъхнете "Ох, моето не го прави това поне..." да предупредя, че като го казах това по тел. на Мяучето и Калината още на следващата смяна на пампата го е демонстрирала  hahaha А днес нагъвайки одеалцето 3-4 пъти се завива през глава и хленчоти.

# 263
Здравейте мамчета и бебоци, Ние пък сме кисели от оня ден насам и снощи съвсем защото сме още с колики. Не знам имам чувството че ще сме от последните с колики май нямат намерение да си ходят Sad
Иначе правим следния номер с лявата ръка си вадим бибата от устата а дясната я свиваме на юмруче и се мъчим да я пъхнем в устата ако можеше до лакът щеше да е готино. Като види че не става, разтваря юмручето и пъха 4-те пръста а с лявата натиска дясната да не би да излезе от устата случайно и си вика ъъъ -ъъ -ъъъ -ъъ все едно се приспива. голяма е терца. А като го сложа да сучи се мъчи заедно със зърното да си навре в устата и ръката.  Joy Днес тук е топличко, но преди обяд беше мрачно а сега има вятър и май днес ще се разминем без разходка. Вчера след ваксината излизахме нямаше никакъв проблем, само че не го събувах босичък макар да беше 31 градуса sun да не му пече крачерто слънцето. Вашият дъжд го няма насам   umbrella, тук има слънчице   Nature Sunny и дано да не дойде дъждът, че ще откача в нас.
На моренце и мен много ми се ходи  smile3549, ама незнам още не сме решили. т.е. аз съм за ходене септември ама мъжо нещо роптае  smile3527, че бебока бил малък и ще видим дали ще стигнем до споразумение  hug.

# 264
  • София
Здравейте Simple Smile
тук малко просветна, ако не завали като се събуди Валя мисля да я изкарам замалко. Иначе голяма хитруша ми е станала, вече си хваща сама дрънкалки и ги пъха в устата, само че за няколко секунди и после ги пуска. И другото което ми е голям кеф да й правя, като е в настроение, т.е. не е намръщена я цункам по вратленецето и лигавя и тя си умира от смях и кеф, ама такъв гърлен смях изкарва, голям кеф ми е да я слушам. направо голяма лиготня пада  Laughing вие вашите момиченца лигавите ли ги така  Grinning

# 265
  • Стара Загора
nina j и sier, ако не се лъжа вие вече захранвате бебоците, нали? Да ви попитам: Първо, дали вкъщи приготвяте пюретата или купувате готови? Единствените, които видях да се започват от 3 месец са на Ганчев, а други майки са ми казвали, че са много гадни  Sick. Преди на Hipp били от 3 месеца, но сега всички са от 4. Второ, с пюре ли направо започнахте или преди това давахте сокче? Ако и други майки са захранили, да дават и те съвети. Благодаря  bowuu
Аз захраних с пюре от морков на Гербер - имат малки бурканчета по 80 гр за захранване и са от 3-я месец, но асортимента им е малък, а цената височка Confused. Сега съм взела морков и картоф на Ганчев, от утре ще я пробвам и с него.А относно марките пюрета още не мога да кажа кои са хубави и кои не, но като чета повечето майки предпочитат вносните и то май само защото са вносни...Ще видим Ивка кои ще яде, но гледах на Хип вчера едно бурканче е 2.70лв.Сега добре по няколко лъжички, ами после ... newsm78 Сок не съм давала, почнах направо с пюрето.

# 266
  • Bapнa
ник'во море - само много рано сутрин да диша йодните изпарения и толкова. Какъвто е бял само това му трябва   Laughing Аз пък послушах майка ми и свекито и захраних с ябълков сок... после една позната ми каза, че е много лошо сок да давам, ами от четвъртия месец някаква каша царевица-ориз и после пюрета.... И понеже тотално се обърках спрях сока и сега умувам какво да правя  newsm78 А иначе много му харесваше - облизваше се като котак и не го е боляло коремчето изобщо. Някой да ме посъветва?
Бибата не я искаме от много време, но и ръцете не пъха често в устата - най-обича да си дърпа одеялцето над главата и да реве, да си дърпа дрешките и лигавника след като се е нахранил.
Вече сме 61 см и 6080гр. Биха ни ваксина и ревахме 6 часа след това  #Crazy #Cussing out
За 3 месеца не му се е събирало общо да реве толкова - не можах да си позная детето
Но за щастие на следващия ден се успокои и пак започна да се хили по цял ден. Ама голяма ряпа е - седи и все се хили на нещо ( ама не знам на какво ) иначе на хората също се усмихва . На 5 май му се появи гъдел по коремчето, но по крачетата няма още. Вашите бебовци имат ли гъдел, усмихват ли се ? 

# 267
  • Стара Загора
.... И понеже тотално се обърках спрях сока и сега умувам какво да правя  newsm78 А иначе много му харесваше - облизваше се като котак и не го е боляло коремчето изобщо. Някой да ме посъветва?
То и аз колкото материал прочетох за това захранване...стана ми още по-голяма каша в главата.От цялата работа разбрах, че сега не се препоръчва сок,защото бил много "агресивен" и имало вероятност от алергии. Казах на педиатърката за намерението да си захраня със зеленчуково пюре, тя одобри и така.Кашите мисля другия месец да ги започна.

# 268
Здравейте момичета,
намерих много готина програма - вритуален албум за снимките на бебка. Който иска да си я изтегли от тук:
http://www.download.bg/index.php?cls=program&mtd=default&id=20147

Много хубави срещички сте си заформили:) и са много сладки снимките Grinning

И на нас ни биха ваксините с малко закъснение - 2 - в всяка ръчичка по една. От ДТК-то и стана едно синьо топче на ръчичката - знаете ли трябва ли да се маже с нещо или ще си мине само?
Голям рев падна и при нас само че на другия ден след ваксината, а вчера заспа в 6 следобед и вечерта... в 3 се наспа и беше малко кофти за мама и тати Wink

Хайде приятна вечер на всички Mr. Green

# 269
  • София
Тъй като и аз съм на вълна захранване, но за сега чисто информативно http://karmene.greatnow.com/otlagane.html има и още http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=23443.0 . След всичко, което изчетох и поради риск от алергии, ще захранвам след 6ти месец. Имам време да се почудя с какво да започна, но нещо клоня към зеленчуци или пък каша newsm12

Общи условия

Активация на акаунт