Q&A
Обобщени въпроси и отговори от темата *
Какви са мненията за болниците за раждане и плащането на раждането?
Какви са препоръките за намиране на лекарство за Анти-D гама глобулин?
Какви са мненията за диетата и отоците на краката по време на бременност?
* Предложените въпроси и отговори се генерират машинно от автоматизиран езиков модел на база потребителските мнения в темата. Генерираното съдържание може да е непълно, неактуално, подвеждащо или неподходящо. Вашите оценки спомагат за подобряване на модела и неговото усъвършенстване.
-
Какви са мненията за болниците за раждане и плащането на раждането?
Форумът обсъжда различни преживявания и мнения относно болниците за раждане и плащането на раждането. Някои майки споделят положителни преживявания от държавните болници, където не са плащали, но са доволни от грижите и отношението. Други предпочитат частните клиники, въпреки че някои изразяват разочарование от системата на здравеопазване. Има мнения за плащане за услуги, като някои смятат, че това е несправедливо, докато други вярват, че то гарантира по-добро качество на грижите по време на раждането.
-
Какви са препоръките за намиране на лекарство за Анти-D гама глобулин?
Форумът предлага няколко възможности за намиране на лекарство за Анти-D гама глобулин. Предложени са аптеки в София, като Bayer B-я ЕООД, Търговска лига и ФАРМАТЕЛ. Също така се споменава възможността за закупуване от Пирогов, като се посочва, че там би трябвало да имат много и редки лекарства. Съществува и препоръка да се обади на Националния център по заразни болести. Все още се търси лекарството, но форумът предлага различни опции за намиране на необходимата ваксина.
-
Какви са мненията за диетата и отоците на краката по време на бременност?
Форумът обсъжда различни мнения относно диетата и отоците на краката по време на бременност. Някои майки споделят, че не следват строг режим, но включват храни от всички групи. Отоците се разглеждат като обичайно явление, като се споделят лични преживявания и предложения за справяне с тях. Във форума се предлагат съвети за диета и управление на отоците.
-
Как се определя размерът на майчинството в България?
-
Какво е влиянието на болничния преди раждането върху размера на майчинството?

Миналото лято си купих панталон от бързосъхнеща материя, спортен. Беше ми супер голям в кръста, но що годе добре в кълките ... и като се има предвид, че пълнеех главоломно, рекох си след месец ще ми е таман. Взех и още един по-официален "уж" - бял, памучен. Той пък се отпусна и стана с два номера по-голям. После очудващо спрях да пълнея /е от новото лечение де/ и даже смъкнах малко. Та тези 2 панталона сега съм ги предвидила да покрият целия летен период на бременността, а чак за 8-9 месец ше се купува грозен гащеризон ... няма начин! 

Надявах се само че няма да са ми един след друг прегледите с докито по ЗК и този, но няма значение. Във вторник се надявам да ме оцветите и мен, че вече нямам търпение да разбера палавничето в тумбака ми юначе ли ще е или принцеска. А в понеделник съм си на консултация по ЗК. Така че
. От седмица - две си го усещам да шава, че и шутове взе да раздава. Е предполагам че ще стават по силни от сега нататък, но засега е достатъчно че го усещам че е добре.
намерил се кой да го каже.....
най-сташно става като се комбинира със запек, леле умирам от срам, чак Цезар не ще да седи до мен , но за сега се оправям със запека.
има едно бая пълно магазинче само за бременни в квартала, мисля и него да преслушам днес, просто да видя какво са докарали.
...
Всичко това е от хормоналното заболяване, преди бях много кръшна. 
Аз бях в същата категория
с тази разлика, че преди да забременея отсладнах с 26 кг
/ викайте ще спасяваме положението както може, дори и от разстояние.
С дрехите последно време имам късмет да си намеря свястни неща, които и за работа да стават, че няма да се помъкна с тениска и анцуг. За мамитата от Варна да кажа, че в Терра нова имат модел панталон точно като за бременни - с широка трико лента на кръста. Все едно специално са го мислили за тумбалани. Вчера дори с една приятелка се обзаведохме с по един черен. И туниките им са сладки.
.