⚓ На пазар във Варна - тема 83 ⚓

• 13 731
  • 363
  •   1
Отговори
# 330
В София можеш да си "купиш" билет направо от машинката в автобуса  с дебитна карта. Както и ако пътуваш повече пъти, след един момент се получава, че ползваш дневна карта. Излиза, че сякаш "картата се регистрира" в системата като "пътник". Парите се вземат от сметката след изтичане на деня. Ако пътуванията са повече от колко беше, ти вземат пари за дневна транспортна карта. Т. Е техните машинки не са просто валидатори. Както примерно и в някои европейски държави има само валидатори. В нашия случай все още не знам какво е всичко това , но ако е само валидатори, опашките за валидиране по машините Във транспорта, а не Извън него, както примерно във Виена, ще допринесат за още хаос и закъснение.

# 331
Благодаря на всички за разясненията Flowers Four Leaf Clover Аз ползвам само сайта за купуване на билет (по препоръка на съфорумка тук) и е много лесно и удобно. Не съм ползвала досега никакви приложения и не искам да тегля новото приложение, та затова се чудех каква ще е съдбата на сайта - дали ще продължи да функционира Rolling Eyes

# 332
Много ми е интересно в час пик как ще се случва това с валидирането. При старата система постоянно имаше счупени валидатори, ако при препълнен автобус трябва да стигнеш до другия край на автобуса... Плюс това щели валидаторите да се заключват при качване на контролата, ами аз ако обикалям да търся работещ валидатор и се качат? Отделно има майки с малки деца, възрастни и тн, чужденци, които изобщо няма да знаят какво се случва.

# 333
  • Варна
Отново пълна идиотщина. Аз все още ползвам старото приложение.
Къде пише повече за новото?

# 334
Усещам как ще има панаири с новата система...
Качваш се след контролата, имаш проблем с интернет докато купиш билет и не може да го валидираш. Или валидатора не работи и трябва в "празния" автобус в 18.00 със всичкия си багаж да търсиш кой валидатор работи.
Според мен старата система с контрола във всеки автобус от която може да си купиш билет беше супер. Само трябваше да вдигнат заплатите на контрольорите подобаващо, не да се циганят за труд им. И щеше да има пълна събираемост, нямаше да има оправдания със системи, валидатори и обществени поръчки.
Ама акъла на някой хора никога няма да дойде .....

# 335
Отново пълна идиотщина. Аз все още ползвам старото приложение.
Къде пише повече за новото?

И аз ползвам старото. Това значи ли че съм нередовна?

До кога ще мога да го използвам?
И някъде ще има ли разяснение кога и как ще са промените или ще трябва от БГ мама да се уведомявам?

# 336
  • Варна
И на мен много ми е удобно старото приложение. И всеки път си купувам билет, но забелязвам, че повечето от половината пътници не го правят. Това не е ОК, защото ако няма приходи, ГТ ще ни западне и ако стане като в Пловдив, тогава ще видим какво е АД в ГТ.
Предполагам, че с валидиране на вратата искат да спрат хората, които си купуват билет, след като се качи контрола. Не съм сигурна, така си мисля. И още си мисля, дали не трябва да е като в Рим. Там нас ни провери само веднъж контрола за 6 дни, но ги придружаваше полиция.
Свалих си новото приложение. Разгледах го. Сякаш през старото по-лесно се купува, но тук има планиране на маршрут и работи доста добре.
Ще кача скрийн, за който се интересува. [

# 337
  • Варна
Да, ама в Рим не обикаляш автобуса да търсиш работещ валидатор, а си активираш билета през приложението. Можеше за това да помислят.

# 338
Мисълта в община Варна за това кое как е хубаво и полезно да се направи за гражданите е последното нещо при обществените поръчки и усвояването на средствата!
Все още нищо не са направили по въпроса с боклука. Пореден ден казаните преливат, но за сметка на това данъците си вървят.

# 339
Първа ще съм глобена, ако ползвам ГТ във Варна.

# 340
  • In transit
Добре, а ще има ли пак опция да си купиш билет без приложение? Защото на мен лично ми се налага 3 пъти в годината да ползвам ГТ и нямам намерение да си качвам още едно приложение заради това.

# 341
  • 🌊
2€ за час от шофьора

# 342

Иначе в лева пишат още на рекламата …..

# 343
Т.е. да разбирам, че ще махат машините и ще вдигнат билетите двойно? А ако искаш да си купиш от спирката?
Май нещо взеха да се опитват да ни ограничават правото на избор за покупка на билет и да си налагат каквото си мислят .... Не е на добре това ...

# 344
Сега пътувам в автобуса, машината не работи, а някои хора си валидират билетите.
Другите обаче, не.

Аз успях да купя билет от Тикетварна.

Общи условия

Активация на акаунт