⚓ На пазар във Варна - тема 83 ⚓

• 17 082
  • 461
  •   3
Отговори
# 435
  • Варна
Малко извън темата, но тези коментари ме карат още повече да обичам колата си. Да, скъпо удоволствие е. Да, вися в задръствания. Но поне там нещата са ясни - спираш в зона, плащаш толкова, може да стоиш толкова. Предпочитам така. И плащам без да роптая. ГТ ще си го причиня само, ако наистина нямам никакъв друг избор.

# 436
Може би контролата, а и в сайта на градския транспорт, трябва да се внесе повече пояснение относно това разплащане. Не съм и търсила.
Разбирам, че има хора, за които е сложно, които не ползват толкова технологии, не боравят с ел. банкиране, но такова е бъдещето. И пак казвам, аз съм на мнение, че трябва да има и алтернатива за тези хора, които не ползват приложения и такива разплащания.
С кола и на мен ми е 100 пъти по-удобно, но понякога се налага да ползвам и градски транспорт. За съжаление има моменти, когато даден автобус е на голям интервал или е доста ползвана линия и са пуснали малък автобус, който идва претъпкан...

# 437
БДЖ по-лесно и кадърно си смениха системата там 2019г ли кога беше 🫠

Аз колкото и да подкрепям развитието на технологиите, дигитализацията и в брой да не съм плащала нищо от над година, то според мен трябва да си има опция за плащане в брой и хартиен носител, защото иначе за използването на ГТ те принуждават да имаш смартфон (включително и да имаш мобилен интернет, онлайн плащания + място на телефона 😄 аз си признавам, че от 512гб място на телефона имам само мб свободни в момента и няма шанс да инсталирам приложение) и да си носиш винаги банкова карта, а парите в брой също са си разплащателно средство - тук не им харесвам и стимулирането с по-скъп хартиен билет, ама отделен въпрос.

Докато си работиха предплатените карти, то колкото пъти да вляза все не им работиха валидаторите.

Като правиш такава промяна в една система трябва да се вземе всичко в предвид, а с ГТ имам чувството, че просто им хрумва някаква малоумна идея и не правят никакви хипотетични сценарии какво се случва с хората, които не ползват смартфон, какво правим като не им работят валидаторите или през учебната година. Аз в 20-ка съм била толкова натъпкана, че си пътувахме с непълно затворена врата 😑 а иди обиколи целия автобус за валидатор като не работи този на вратата, от която си влязъл.

От 2020г като цяло ползвам ГТ броени пъти, да не коментираме и невероятно измислената за пешеходци инфраструктура - обожавам да вървя и ако имахме пешеходни зони бих си ходила редовно пеша до морската. Ама с бебешка количка от клиника Нова до морската си го причиних точно веднъж след като само до Дом Младост да стигна (права линия) трябваше 30мин да обиколя, за да има поне тротоар откъдето да прекарам количката. После реват, че броят коли е огромен, а въобще не мислят как да стимулират хората да вървят или ползват ГТ.

# 438
Здравейте. Търся скорошни отзиви за гастроентеролог за възрастни.

# 439
Др Влаева
https://superdoc.bg/lekar/svetlana-vlaeva
Във възторг съм от тази жена.
Страхотно внимание, професионализъм, обяснява всичко обстойно, вкл. показва анатомията на табло (спрямо съответната диагноза) и то на разбираем език без да те кара да се чувстваш идиот, ако не разбираш нещо.

# 440
   И аз д-р Влаева препоръчвам. Мъжът ми е с улцерозен колит, доста се е настрадал и е ходил по лекари, с години. Само тя го диагностицира правилно и го лекува адекватно.

# 441
  • Под Слънцето
Излезе ми реклама във Фб , че Елитис-а под Делта мол  отваря  като ВУ .
Тотално ли фалираха?

Последна редакция: вт, 04 авг 2026, 10:30 от TopsyG

# 442
Не фалирали. Затваряли само този магазин (за сега). Така ми отговори продавачката. Другите магазини работят.

# 443
  • In transit
Не фалирали. Затваряли само този магазин (за сега). Така ми отговори продавачката. Другите магазини работят.
Е то още един имат май..този на Чаталджа?

# 444
Елитис освен Чаталджа има също на Колхозен пазар и до ЖП гара, ако не пропускам някой.

# 445
  • Под Слънцето
Е, че те бяха  полупразни от месеци. Поне този на Колхозния и точно този под Делта.
Обикалях да търся един препарат , дето само там го намирах и още тогава изказах опасения, че май ще затварят.
Как да е. Няма да ми липсват.

Последна редакция: вт, 04 авг 2026, 10:30 от TopsyG

# 446
  • Варна
Излезе ми реклама във Фб , че Елитис-а под делта отваря  като ВУ .
Тотално ли фалираха?

Какво е ВУ?

# 447
УНИКРЕДИТ  на община някой има ли идея дали само го ремонтират или и него затварят?

# 448
Излезе ми реклама във Фб , че Елитис-а под делта отваря  като ВУ .
Тотално ли фалираха?

Какво е ВУ?
Мисля, че ВУ = втора употреба Simple Smile

# 449
  • Под Слънцето
Да, Втора употреба.
Според маркетинга в рекламата щял да бъде най-големият в страната.
Дрън дрън.

Общи условия

Активация на акаунт