⚓ На пазар във Варна - тема 83 ⚓

• 14 883
  • 399
  •   2
Отговори
# 315
На Червения площад до дюнерите, беше Първа частна аптека, сега е друго име. Може би и там приготвят. Едни кремове, чиито съставки са с рецепта, там сме поръчвали, също и от аптека Попова.

# 316
На “Баба Тонка” има едно магазинче с надписи на витрината “правим мазила”, “правим спрей за нос” и т.н. Не съм сигурна дали е точно аптека, но е ако ви е наблизо, може да проверите.

# 317
  • Варна
Къде приготвят лекарства - само в аптека Попова и Валя Дечева (Окръжна ) ли?
В аптеката на Факултета по фармация на бул. Цар Освободител.

# 318
  • ВАРНА-морето,сините вълни.
Сутиен със свалящи презрамки има Сънсей, видях и в Grazidela(възможно е да бъркам името на магазина). Намира се в Делта планет, това е магазин за бельо и бански. В Сънсей бяха на смешни цени 3-4 евро и щерката си на купи няколко цвята. Много е доволна.

# 319
Кокоши трън на самото  ходило отдолу махнах с онези лепенки дето се продават в аптеките и имат зелено нещо в средата на лепенка. Но слагах всеки ден и изразходвах две кутии. Обели ми се всичката кожа около тръна и той падна заедно с нея.

# 320
Има ли часовникар или магазин за часовници около Проектантска / окръжна болница? Трябва ми за регулиране на верижка.

# 321
Има ли часовникар или магазин за часовници около Проектантска / окръжна болница? Трябва ми за регулиране на верижка.
В района на Окръжна- на ул. Битоля 20 има часовникар

# 322
Предусещам начална форма на истерия с новите начини за купуване на билет за градския транспорт. Аз си купувам билет от сайта и сега не мога да разбера тоя сайт ще продължи ли да съществува ? А предплатени карти продават ли вече ? Някоя добра душа с повече информация Flowers Four Leaf Clover

# 323
Аз карам на билетче още. На практика в 50 процента от пътуванията ми машините не работят.
Чакам да видим кога ще стане това с картите и как. Иначе имало някаква нова система, трябвало да е сканира QR кода който е на обявите по вратите на автобусите и той бил линк към сайт където било обяснено.

# 324
Аз карам на билетче още. На практика в 50 процента от пътуванията ми машините не работят.
Чакам да видим кога ще стане това с картите и как. Иначе имало някаква нова система, трябвало да е сканира QR кода който е на обявите по вратите на автобусите и той бил линк към сайт където било обяснено.
QR кодът не е към сайт, а към новото приложение. Там различното е, че билетът първо се купува, а после отделно при качване в автобуса се валидира на валидаторите. Засега са активни и старото и новото. Чувам кондуктори да обясняват, че "май" новото ще става задължително от 01.08., но още нямало официално потвърждение, чакали информация.

# 325
  • 🌊
Сега се говори колко лесна била валидацията, но след 15.09 като почне потока от ученици сутринта ще е ум да ти зайде. Точно това беше едно от предимствата на ел.билета - не трябваше да ходиш напред-назад да откриеш работещ валидатор, а просто сядаш ако успееш.
Можеше да има бутон за активация от приложението, но нали винаги нещата трябва да са работещи на патерици. След 5 години нов проект и ново приложение.

# 326
Важно е едни пари да се усвоят за пореден път.

# 327
  • Варна
Тази седмица купих билет от новото приложение и приятелка успя да го валидира в автобуса от скрийншот, който й изпратих.
Скрит текст:

# 328
В София са така, като го купиш през Mpass и го валидираш като се качиш, времето започва да тече. Валидаторите са близо до входа/изхода, от тях може и директно с карта/googlepay да се купи билет.
Забелязах, че и тук има подобни малки машини, но не във всички автобуси, от които с карта си купуваш билета, би трябвало те да са въпросните валидатори.
Да определено още пари ще се усвоят, но дано го направят като хората. Ползвам си приложението, но често виждам неработещи автомати в автобусите, хората се изнервят, по 10 пъти да си пускат монетата.

# 329
  • Варна
Аз дори не знаех за това ново приложение, така че благодаря за инфото. Как се казва? Може ли свободно да го потърся в Google?

Общи условия

Активация на акаунт