Череши, ягоди и вишни за малки сладки Августовски мишки

• 17 432
  • 285
  •   1
Отговори
# 255
  • В светлината на слънцето
Сладкишче, доколкото си спомням се смята, че развитието на органите на бебето завършва в 28 г.с. Тоест преди нея раждането се води аборт, след нея има шансове. Разбира се, колкото по-късно стане това, толкова по-големи са и шансовете на бебока. Влезеш ли в деветия месец, няма вече никакъв проблем да раждаш. В осмия детето е вече развито, но все пак има опасност да не се разгърнат алвеолите на белите му дробове. В такъв случай се дава сърфактант, който свършва тази работа. Тази опасност е по-голяма в седмия месец - тоест в месеца, в който сме вече ние. В седмия почти винаги се налага използването на сърфактант. Повечето близнаци се раждат именно в седмия или осмия месец и оцеляват - значи е възможно. По принцип в природата има всякакви чудеса - спасявали са бебета, които тежат едва 300 грама. Но това е наистина изключение от правилата. Идеалният вариант е да се дочака деветия месец. Така че стискай зъби, има още време.

# 256
  • Ланкър, планините Овнерог
Ползвала съм и таблетките на "Чико", но при тях ме дразнеше това, че трябва след всяко вадене на вече стерилизираните съдове да ги обливам с преварена вода, за да се махне химикала. Поне така пишеше в оригиналното упътване на италиански. Иначе за път за много удобни.

Никога не съм ги плакнала. И на упътването нищо такова не пишеше.

Аз мисля,че до 36 седмица не е добре! Знам,че в 8 ми месец бебетата трудно оцеляват Confused и трябва да стискаме до началото на 9 мес поне! Peace 

Племенникът ми се роди в началото на 8мес. и лекарите не дадоха никакви надежди до 2 дена преди да го изпишат. А той лежа в Педиатрията 40 дена, т.е. до термин. В епикризата му имаше 2 реда антибиотици. Казват, че е по-опасно да се роди в осмия, отколкото в седмия месец, тъй като нещо си започвало да се развива в 8м. и е по-кофти ако започне вътре и излезе бебето навън от това да се започне развитието навън.

Ама как го обясних.....

Последна редакция: пт, 11 май 2007, 16:39 от Гита Ог

# 257
  • Stavanger,Norway/ Varna
Моми4ета, на мен така и не ми стана ясно. Как се разпределят седмиците по месеци. От коя седмица по4ва 7-мия месец. Смятам и немога да изкарам сметките, аджеба влязох ли аз в 7-мия или не, или влизам в 8-ми.  newsm78 Огрейте ме моля ви по въпроса.
Ох, като ви 4ета така всеки ден, просто по4вам да се изку6авам от мосълта, да отида и да си платя скапата такса на 4астно и да си видя беб4ето.
Може ли така да ни мъ4ат тук само с един ултра звук, не са хора тези норвежци  Close

# 258
  • София
И аз вече не пия никакви лекарства дано и не се налага на никоя от нас PraynigДаже сега откакто ги пия се чувствам много по добре! Simple Smile Та всички които пият или не пият да стискат краци Mr. Green най рано в началото на 9 мес никакви други по ранни месеци Naughty да не се караме Simple Smile  Hug Flutter Аз след малко се изнизвам навън Simple Smile мога да пийна една бирица и да поям малко семчици Simple Smile преди много ги мразих а сега ми се ядат почти всеки ден но не прекалявам защото ми казаха че ядките предизвиквали контракции Confused не знам колко е вярно  newsm78 та затова гледам да спазвам Naughty PartyЯденето направх до половина  Mr. Green като се прибера към 19.00 19.30 другата половина Simple SmileНА мамите които няма да ги има през уикенда всичко най  Hug и до понеделник Simple Smile Аз съм си тук Simple Smile

# 259
Вероятно си права елхи4ка аз марката не съм поглеждала ама поне на външен вид бяха същите, водят ги анатомични имат и отвор на дъното за източване на водата. А и аз мисля да си взема такава,  без значение на коя фирма е поне за мен ,ако на бебо ще му е удобно а и майката ще й е доста о лесно. Извинявам се на beli4ka ако съм я подвела без да искам. Hug

# 260
аз тази седмица няма да мога да направя включване през уикенда, така че приятна и пълноценна почивка на всички!

# 261
  • София
Моми4ета, на мен така и не ми стана ясно. Как се разпределят седмиците по месеци. От коя седмица по4ва 7-мия месец. Смятам и немога да изкарам сметките, аджеба влязох ли аз в 7-мия или не, или влизам в 8-ми.  newsm78 Огрейте ме моля ви по въпроса.
Ох, като ви 4ета така всеки ден, просто по4вам да се изку6авам от мосълта, да отида и да си платя скапата такса на 4астно и да си видя беб4ето.
Може ли така да ни мъ4ат тук само с един ултра звук, не са хора тези норвежци  Close
Най - лесно се брои от зад напред, според определения ти термин. От дата до дата, като имаш в предвид ,че раждаш на края на 9-тия месец. Моят термин е на 13.08 и в седми месец влизам на 13.05. Дано да съм го обяснила като хората newsm78
Мариета, честита синя новина!

# 262
  • София
Днес моята приятелка която роди в събота ми разказа подробно как е минало раждането и  #Crazyказвам ви много се уплаших! Сега ми каза,че от днес може да каже че вече е спокойна но вика ако ме беше питала вчера още бях в шок Rolling Eyes свали ли са и конците вчера като не я е боляло но пък малко след това около 3 часа е било ужасно! А по време на раждането и след това .....мани няма да разказвам! Само знам,че ако раждам нормално ще искам задължително епидурална Rolling Eyes каза,че ако не е била тя не е знаела как ще издържи Confused малеее.... какво ли ни чака и нас? Аз хем съм спокойна хем умирам от страх а като влзенем в 9 месец какво ще правя нямам идея #Crazy страха е голяма работа! Бе дано всичко мине добре със всички  Praynig каквото ни е писано това!  След 3 дни влизам  в 7 месец календарен вече.... до сега съм все още в лунарен! Страх си ме е много но исам бързо да идва и този момент и да минава всичко  и да си гушкам бебчо  Hug Heart Eyes

# 263
Ейй, Дамянки, пийвай биричка и чопли семки, стига си ни шашкала тук, ааамаха  Crossing Arms 
Тук при нас не във всички болници правят епидурална, въпреки че са длъжни вече по закон.
И аз все се чудя как ли ще изглежда бебо и искам да го гушкам, но засега предпочитам да си стои вътре на топло, пък после ще наваксваме  Crazy
Гита, аз също знам точно това за бебетата в 7-ия и съответно за родените в 8-ия месец.
Много италиански бебешки принадлежности гледам обсъждате- ванички, стерилизатори, биберони  Wink Понякога не превеждат всичко и в бг упътванията големи глупости пишат. Аз обаче засега съм превеждала съвсем други неща за Бг, упървания за разни трактори, камиони и тем-подобни, техническа безинтересна работа  Tired

# 264
  • Златна Добруджа
Ехоо, мацки, най-накрая се прибрах  Flutter Тия дни се скъсвам от ходене, че и детето влача със себе си  Mr. Green Добре, че Йоан прилича на мен и хич не го свърта вкъщи  Grinning
Мариета, честита ти синя новина  Hug Да ти е жив и здрав, пък и ако е хубавец като батко си - кандидат-тъщите ще се хванем за косите отсега   newsm08

Кой питаше за ваничката на Сонита - ето линкове към интернет магазина на Данет:
http://shop.danet.bg/product_info.php?cPath=35_37&products_id=1679
http://shop.danet.bg/product_info.php?cPath=35_37&products_id=115
Мисля, че е същата  newsm78

За стерилизаторите не мога да дам съвет, защото не съм ползвала такива екстри, ами изварявах шишетата в една тенджера  Embarassed Като се замисля колко удобства не съм имала  Banghead Обаче сегааа  smile3508

Димианки, не се натоварвай със страшни разкази - и най-голямата болка се забравя щом гушнеш бебока  Heart Eyes

# 265
А някой знае ли защо бебета трудно оцеляват в 8 месец, а в 7 не?

# 266
 Мога да ви пусна един линк към домашно филмче на една американка как ражда сама близнаци вкъщи а мъжа и я сниома с дом. камера. Трябва да ви кажа че изобщо не изглеждаше толкова страшно....но си е гадно всепак.

# 267
Абе мами, какви ги говорите, какво раждате в 7 месец?Стига сте приказвали такива работи, че ме хваща страх,аааааааааа #2gunfire

Я се порадвайте още малко, че после от 8 месец нататък, егати търкалянето и прахтенето ще падне Party

# 268
  • В светлината на слънцето
Гита, на упътването на български наистина не пише, но като го отлепиш и прочетеш отдолу италианското - си пише черно на бяло. Поне на тези таблетки, които аз ползвах.  Thinking Ей заради такива преводи понякога ми иде да ги убия търговците.  #2gunfire

Момичета, аз също ще ви пожелая приятен уикенд.   bouquet

# 269
Ехоо, мацки, най-накрая се прибрах  Flutter Тия дни се скъсвам от ходене, че и детето влача със себе си  Mr. Green Добре, че Йоан прилича на мен и хич не го свърта вкъщи  Grinning
Мариета, честита ти синя новина  Hug Да ти е жив и здрав, пък и ако е хубавец като батко си - кандидат-тъщите ще се хванем за косите отсега   newsm08

Кой питаше за ваничката на Сонита - ето линкове към интернет магазина на Данет:
http://shop.danet.bg/product_info.php?cPath=35_37&products_id=1679
http://shop.danet.bg/product_info.php?cPath=35_37&products_id=115
Мисля, че е същата  newsm78

За стерилизаторите не мога да дам съвет, защото не съм ползвала такива екстри, ами изварявах шишетата в една тенджера  Embarassed Като се замисля колко удобства не съм имала  Banghead Обаче сегааа  smile3508

Димианки, не се натоварвай със страшни разкази - и най-голямата болка се забравя щом гушнеш бебока  Heart Eyes

Аз така като гледам е същата ваничката  Peace  Само дето стойката при нас е по-евтина  Whistling  Ако поръчвате онлайн само внимавайте, че има модел за закрепяне на вана и този, за който говорим - ваничка на стойка  Crazy

А този стерилизатор, който аз съм харесала на Кико е на пара, така като си мисля  е на същия принцип както изваряването на шишетата едно време в  тенджера, Ментина  Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт