За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 118

• 17 825
  • 790
  •   4
Отговори
# 780
Мамбеър, пробвай да затоплиш кошарата преди сън. Изчакай напълно да се успокои и я постави на дупето много бавно. Ако присвие крачета, хвани ги и погали по главата.

# 781
  • София

Чудя се за температурата ако взема смарт термометър дали ще стане, дали няма да се мъчи да го махне.. поне температура да знам ориентировъчно..
Първо боледуване й е и тя е стресирана, ако за едни обикновени лекарства така реагира не знам ако се наложи нещо по-хард Sad
Не ми се иска да реве в захлас и да й пъхам сиропи в устата.
Ох, Азара, моят е същия.
С баткото никога не съм имала проблем да меря под мишница с електронния, но това диване не дава.
Меря с Браун Термоскан за ухо.
А тези Смарт според мен също ще се опитва да ги маха и няма да търпи.
 Капките са насила , то няма начин.Инхалациите също, нито от телефон се отвлича, нито нищо.

Просто нямаме избор.

# 782
Аз инхалации правя, като заспи

# 783
А тя с инхалации няма проблем, но и отавя докато играем, с мундщука. Имаме една палатка 😀 за игра и в нея
Няма драма с нея.
Проблема е като не й е добре, че е всеедно колим нещо, за да дадем примврно 5 капки ксизал с лъжичка. Тя не пие мляко денем, не мога и да я прилъгвам с малко, зашото ако се излъже да захапе шишето го бута веднага.
Ама е по-добре. Взела съм стетоскоп, вече ме слуша с него и не се стресира.
Тъпото е, че след като се оправи имаме  да правим ММР ваксина и Варивакс.
:/ и пак ще я стресираме, ама няма начин.

# 784
От вчера и ние правим инхалации и се оказа много интересно занимание за него. 🤣 Не очаквах.

# 785
Колко дремки и по колко време е нормално да има бебе на почти 4 месеца? Последните 10 дни е ужас… спи по 40 минути по 4/5 пъти на ден и никога по-дълго… не знам от регресията ли е от какво, но като е буден само реве… Постоянно е на ръце за да не плаче, а вече е доста тежък… Вечер поне за сега си спи с едно хранене около 03:00…

# 786
На 4 месеца при нас беше ад! 😂 Около месец продължи - по същия начин беше - 4-5 дремки по 40 минути. Спеше само в ръцете ми. Около петия месец започнах на всяка дрямка да го оставям до мен слад като заспи, мъча се да доприспивам, за да стане поне час. Не беше приятно, лесно или каквото и да е, но знаех, че е период и просто го издържах. Когато премина на 3 дремки беше разкош. Точно тогава стана по-топло и бяхме по цял ден навън, спеше в количката поне 1 или 2 дремки и някак по-леко беше. Наистина без да правя нещо по-специално някак се нормализираха нещата.

# 787
На 4 месеца при нас беше ад! 😂 Около месец продължи - по същия начин беше - 4-5 дремки по 40 минути. Спеше само в ръцете ми. Около петия месец започнах на всяка дрямка да го оставям до мен слад като заспи, мъча се да доприспивам, за да стане поне час. Не беше приятно, лесно или каквото и да е, но знаех, че е период и просто го издържах. Когато премина на 3 дремки беше разкош. Точно тогава стана по-топло и бяхме по цял ден навън, спеше в количката поне 1 или 2 дремки и някак по-леко беше. Наистина без да правя нещо по-специално някак се нормализираха нещата.

Кога преминахте на 3те дремки?

# 788
На 4 месеца беше още на 4 дремки, бяха къси, само за една успявах да доприспя. На 5 м мина на 3 дремки и започна да свързва циклите.

# 789
При нас, кошмарът беше в 5 месец. Добре, че беше лято. Будеше се в 6, преобувах и излизах на разходка към 7. Към 7:30 откъртваше до 9 и после правехме по 4-5 дремки. Нощите бяха тежки ( буквално, при все че беше на ръце нон стоп). Към 6 месец нещата се успокоиха и сам си мина на 3 дремки. На почти 8 месеца е и сме в един преход. Нито спи достатъчно за 2 дремки, нито малко за 3 и аз го будя понякога, което ме прави виновна. Иначе бебето би заспало за нощен сън в 7. Не съм сигурна, че с лягане в 7, ще се събуди в 8. По- скоро в 5 Grinning Иначе, за протокола, понякога се буди 2 пъти само за кърмене. Тези нощи са ми любими, защото се наспивам. Има и други, в които е на 2 часа, взимам и гушкам, но не кърмя постоянно. За съжаление, не се успокоява с галене, трябва да го вдигна и гушна. Периоди много, но бебетата са различни. Едни имат нужда от повече физически контакт и това наистина изморява понякога. Стискайте зъби. Между другото при нас действа следното: гушкам, връщам в кошарата, ако много заплаче пак гушкам и пак докато не се успокои, промърморва нещо и заспива в кошарата. Понякога свързва цикли, друг път си иска гърда или гушка. Сега се изправя в просъница и нервничи. Не съм имала една непробудна нощ Grinning Ако и кърмите, забравете, но не се отчайвайте, нито притеснявайте. Стискайте зъби, на приливи и отливи е. Успех!

# 790
Аз обясних как на мен сега на 1г4м ми е добре, докато заради последния кътник вече две вечери се буди в 2 и плаче със сълзи и цяло гърло + се успокоява само да го вдигна и да го гушкам прав 😁 ако пробваме да го оставим легнал, да го галим и т.н. директно става прав, слиза от леглото и върви сънен с вдигнати ръце и застава до мен и плаче "мамаа". Ама вече на ръст е повече от половината мой - почти 87см и 11.3кг, но е период и ще мине, ама си тежи да го гушкаш прав, но кътникът още е лилав и не е пробил.

Иначе за ранното лягане, мисля беше на около 9м,  все в 19.30ч търкаше окото, но все казвах как няма да го оставя толкова късно да прави дрямка или да заспива, защото ще почне да става в 5, а и без това се буди вечер, та няма да рискувам да заспи толкова рано и все го занимавах до 21-22ч, но едната вечер го оставих да си заспи в 19ч и за моя изненада спа до 9 сутринта без да измънка. Тогава започна всяка вечер между 19.30-20.30ч да заспива и спря да се буди съвсем вечер. Реално се оказа, че поне при него, като не съм го оставяла да заспи толкова рано, а го занимавах с нещо, то съм му изтървала времето за заспиване и просто се е превъзбуждал, а на него наистина му се е спяло за вечерен сън, ама аз поне 1-2 месеца не го оставях да заспи. Но пак си е до дете.

Общи условия

Активация на акаунт