За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 118

• 6 361
  • 271
  •   3
Отговори
# 255
На АМ е,  иначе с кърма в шише ядеше по-бързо с двойка поток. 
Аз за това се чудя дали да минавам на по-бърз поток за да не се наяжда пък прекалено бързо.

# 256
  • Melmak
Бибероните много се отпускат от ползване и стерилизация. За два месеца тройките почнаха да текат повече от чисто нови 4-ки.

# 257
Добре, ама честно, мит ли е това самостоятелно заспиване?Бебето ми е на 5 + месеца и ако не го вдигна да го гушна, не се успокоява. Връщам го буден, но ми се налага да правя това, за да го успокоя. Уж заспива в кошарата, а не в мен или на гърда, но през последните седмици се буди през 2 часа и си иска гушки. Тази нощ реших да го нахраня в 1 (обикновено яде между 3 и 4), но той пак си искаше да го прегърна. Имам чувството, че ще продължи вечно.

# 258
  • Melmak
Моето няма 4 месеца и започнах да опитвам да заспива сама в кошарата. Консултантката по сън ми каза да опитвам с първата дрямка и с вечерното приспиване като за начало. И се получава в 70% от случаите за сега. Нощем яде веднъж в просъница, не е на гърда.

# 259
Чудесно, може ли да споделите опит? Аз слагам малкия около 20 Мин преди края на ИБ, ама той се превъзбужда, почва да се върти, да се обръща и после много му се доспива и не може да се успокои. Аз реално го гушкам за успокоение, после го връщам в леглото, той гледа спокойно, леко люшвам и той заспива.

# 260
  • Melmak
Гледам да спазвам часовете на будуване и сън, така че да не се превъзбужда. Иначе и аз понякога я изпускам, хич не съм перфектна. С другите дремки не ми се получава, само с първа и преди вечерно лягане. Като стане време да си ляга вечер много добре трябва да преценя хем да й се спи, хем да не е преуморена и да ревне. Изпусне ли се момента, край. Пускам бял шум и завесите ми (блек аут), за да стане много тъмно. Не говоря, отделям я от други хора ако бабите са вкъщи.
Ако се преумори/превъзбуди няма да стане. Но и с по-голямо бебе може да е различно, всяко ново умение за тях е уау. Мисля, че около 5-5+ има някакъв скок в растежа, който определят като по-гаден и от регреса в 4 мес.

# 261
Не е мит, но не при всяко дете работи.
Следя една британска консултантка по детски сън. Това, което разбрах от нея е че има два вида бебета/деца. Едните се нуждаят от повече външни фактури, за да заспят, а другите не.
На мен ми се е паднал първия вариант. Не познавам възрастен, който да се нуждае от друг възрастен, за да го дондурка.. та, и това ще се научи.

Добре, ама честно, мит ли е това самостоятелно заспиване?Бебето ми е на 5 + месеца и ако не го вдигна да го гушна, не се успокоява. Връщам го буден, но ми се налага да правя това, за да го успокоя. Уж заспива в кошарата, а не в мен или на гърда, но през последните седмици се буди през 2 часа и си иска гушки. Тази нощ реших да го нахраня в 1 (обикновено яде между 3 и 4), но той пак си искаше да го прегърна. Имам чувството, че ще продължи вечно.

# 262
Консултантите при сън според мен просто взимат парите на хората. Някои бебета заспиват самостоятелно, други не. Аз не разбирам защо толкова се втилясват всички по това самостоятелно заспиване. Като е готово, ще спи самостоятелно.

# 263
Консултантите при сън според мен просто взимат парите на хората. Някои бебета заспиват самостоятелно, други не. Аз не разбирам защо толкова се втилясват всички по това самостоятелно заспиване. Като е готово, ще спи самостоятелно.

Може би се втелясват, когато бебето е 9кг и иска да го друсаш и люлееш на ръце. И ако се налага да го приспиваш по 3,4 пъти, зависи на колко дремки е, е тогава много ще се втелясаш .

# 264
  • Melmak
Аз всеки ден благодаря, че се свързах с консултант. Толкова бях на ръба на силите си, че не издържах. Детето ревеше с часове денем и нощем, аз го водех на лекар, за да ми обясняват как му няма нищо. Консултантът ми помогна да разбера къде греша и сега детето спи и почти не реве. Дали можех да постигна резултат с четене сама и без консултант? Сигурно да, но като не съм спала нормално откакто съм я родила, нямах сила и мозък да откривам топлата вода сама.

# 265

Може би се втелясват, когато бебето е 9кг и иска да го друсаш и люлееш на ръце. И ако се налага да го приспиваш по 3,4 пъти, зависи на колко дремки е, е тогава много ще се втелясаш .

Ами тъкмо малко спорт така

# 266
Мисля, че преди да родя и малко след това прочетох книгата "Как спят бебетата". Беше ми препоръчана от друга майка.
Доста съвети има в нея, но.. не приложих почти нищо. Хубава е, не отричам, добра обща култура. В моя случай, щом събудя бебето на 40-45 мин от дрямката, после е кошмар будуването, крив и не наспан.
Да е светло на дремките, работеше първите 3 месеца. Не ми е била нужна червена светлина, нянах проблем вечерта, рядко се е налагало да играем в 4 сутринта.
Много добър ориентир беше за количеството сън и как работи не само бебешкият мозък, но и нашия по отношение на съня. Бих я препоръчала, въпреки, че съдържанието не бива да бъде закон.

П.п. бебето ми освен, че не може да заспи без външна помощ, се нуждае от успокояване, за да пие вода и да яде. В противен случай е твърде активен и разсеян, за да се напие с вода или нахрани с пюре/каша/мляко (също му доскучава да яде). Нося, пускам шум понякога, само за да яде или пие вода.

# 267
В началото много се измъчих да следвам всички такива съвети и се оказа, че нито мога да го изкарам на разходка, нито да сготвя, направо бях влязла в един филм на ужасите първите две месеца. После почетох тук във форума, питах приятелки и малко се отпуснах. Не ми пречи, че заспива с мен. Щом така заспива - важно ми е да спи. Около седмица се измъчих зверски да заспива сам, много беше зле положението - цял ден не спи, дори и за 5 минути - зверски преуморен, аз два пъти повече. Накрая си го взех, приспах си го и от тогава сме така. Вече е на 8 месеца, заспива да мен на леглото като ме тананикам нещо, гушкам го понякога, когато виждам, че сам не успява. Реших, че няма да се мъча, нито него.

Следвам едно приложение Baby daybook, честно казано е доста точно като прогноза за дремки и е много полезно за мен. Спазвам го горе-долу и гледам да има нощен около 10-12 часа и дневен около 2-3 часа.

# 268
Аз всеки ден благодаря, че се свързах с консултант. Толкова бях на ръба на силите си, че не издържах. Детето ревеше с часове денем и нощем, аз го водех на лекар, за да ми обясняват как му няма нищо. Консултантът ми помогна да разбера къде греша и сега детето спи и почти не реве. Дали можех да постигна резултат с четене сама и без консултант? Сигурно да, но като не съм спала нормално откакто съм я родила, нямах сила и мозък да откривам топлата вода сама.
Бихте ли споделили къде се оказа, че грешите?

# 269
Аз мисля, че нещо като режим е нужен. Бебето има предсказуемо ежедневие. Опитах се да го будя от сън, но не става. Просто почнах да следя ИБ и това е. Той реално заспива сам в леглото, но аз трябва да го гушна, за да се успокои. Заспива лесно и дълбоко в количката. Не ползвам залъгалка, но гушкам и люшкам. По едно време се беше научил без тази помощ, но от 2 седмици не може. Иска все да го гушкам. Пищи понякога, реве много силно. Зъби ли са, стрес от захранването ли е, криза на растежа, не знам. Та, интересно ми беше ако някой има опит. Нали знаете, не питай старило, питай патило. Relieved

Общи условия

Активация на акаунт