За бебета и деца от 0+ месеца. Бързи въпроси, отговори и съвети. Тема 118

• 5 997
  • 249
  •   2
Отговори
# 240
  • София
Да, сменях млякото, докато не открихме "нашето". Преди това подробно го обсъдих с педиатъра. Познати около мен са правили същото.

# 241
Здравейте. Някоя сменяла ли е млякото, само заради колики? Бебето ми е на 2 месеца, като от 20тия ден е със силни колики, като последните две седмици още повече, а си мислех, че няма накъде още Joy. Двама педиатри ме съветват да сменя марките, като единия е на мнение за комфорт формула, а другият нормална друга марка. Може би все ще си има без значение марката, докато не отшумят, но въобще почвам да се съмнявам дали е ок сегашната марка за моето дете (хип).
Да, сменях докато не намерих "нашето". 3 или 4 опитахме. Няма никакъв проблем да се сменя млякото, когато има предпоставки за това.

пп - Най-добре му се отрази Novalac IT.

# 242
Рязко ли сменихте формулите или редувайки ги на хранения старо и ново?

# 243
  • Melmak
Да, моето бебе беше на фризолак след като ни изписаха. Първо за недоносени (не е недоносено), после фризолак 1, после се появи рефлукс и почнахме да смесваме с фризолак вом.
Обаче от 18-ия ден такива зверски колики имаше, че каквито капки се сетихте пробвахме и нищоооо. Накрая говорих с педиатъра и се насочихме към новалак анти колик. Не мисля, че нещо драстично се промени. Мисля, че и двете млека (и фризолак, и новалак) се отразяваха еднакво. Детето ги ядеше, но коликите си ги имаше! Все още не сме сменили млякото, още е на Новалак, въпреки че отминаха коликите. Сложихме ротавирусната, която две седмици я мъчи (коликите се върнаха) и вече пак отминаха. Ще говоря на следващата консултация дали да сменяме.

# 244
Да, моето бебе беше на фризолак след като ни изписаха. Първо за недоносени (не е недоносено), после фризолак 1, после се появи рефлукс и почнахме да смесваме с фризолак вом.
Обаче от 18-ия ден такива зверски колики имаше, че каквито капки се сетихте пробвахме и нищоооо. Накрая говорих с педиатъра и се насочихме към новалак анти колик. Не мисля, че нещо драстично се промени. Мисля, че и двете млека (и фризолак, и новалак) се отразяваха еднакво. Детето ги ядеше, но коликите си ги имаше! Все още не сме сменили млякото, още е на Новалак, въпреки че отминаха коликите. Сложихме ротавирусната, която две седмици я мъчи (коликите се върнаха) и вече пак отминаха. Ще говоря на следващата консултация дали да сменяме.

Точно за това и аз се чудя, беше на хип в болницата, продължих с хипа, яде ми го, наддава добре, всичко е окей, но откакто се появиха коликите е ужас Sweat Smile. След ротавирусната леле още по-зле и ми казаха сега е момента сменяй, и ако от всяко има колики, не знам кое би било най-подходящо, изобщо дали ще разпозная Joy. Единият, до когото се допитах е на мнение да сменя рязко, другия да редувам старо и ново. Предполагам ако и с още един говоря, ще е на друго мнение Joy

# 245
Рязко ли сменихте формулите или редувайки ги на хранения старо и ново?

И плавно, и рязко, сменяла съм по всякакви схеми и не е имало проблем. (от сменянето)

# 246
  • Melmak
В родилното още ми казаха да сменям рязко. Питах какво мляко дават, за да купя същото и лекарката ми каза “купи каквото прецениш, ние тук няма значение какво даваме.” То ясно, че дават каквото се рекламира и спонсорира.

Всеки път сменям от раз. Всичко е яла, не е имало мляко да не иска да го яде. В началото ядеше малко количество и беше трудно да цока, а не, че не е искала млякото.

И сега яде с апетит, просто коликите са си гадни и мъчителни.

# 247
  • София
Едва ли е латкозна непоносимост, а АБКМ. Лактозаната непоносимост при бебета е изключително рядко срещана, а лактоза има и в кърмата.
О, да , това е, моя грешка.

Сигурни ли сте, че не бъркате колики с "тих" рефлукс ?
 Защото поведението на моето дете доста напомняше колики, но в крайна сметка се оказа, че е с рефлукс .
Напъваше се, свиваше се, огъваше се.Но пък някои дребни правила доста го облекчаваха.
Държах го повдигнат около 10-15 мин.след хранене, хранех в повдигната позиция, дори прекъсвах хранене за да го оригна.

# 248
Едва ли е латкозна непоносимост, а АБКМ. Лактозаната непоносимост при бебета е изключително рядко срещана, а лактоза има и в кърмата.
О, да , това е, моя грешка.

Сигурни ли сте, че не бъркате колики с "тих" рефлукс ?
 Защото поведението на моето дете доста напомняше колики, но в крайна сметка се оказа, че е с рефлукс .
Напъваше се, свиваше се, огъваше се.Но пък някои дребни правила доста го облекчаваха.
Държах го повдигнат около 10-15 мин.след хранене, хранех в повдигната позиция, дори прекъсвах хранене за да го оригна.

Именно за това направих консултация с двама, защото то колики колики ама такъв рев страшен не очаквах, и си викам може би е някакъв "тих" рефлукс. И двамата заключиха, че няма такова нещо, а са колики и си е просто период. С всяко мляко ще си има, но наистина можело при смяна да са по-леки, но ако почна да ги въртя всички марки, то те ще изчезнат до тогава Joy. То като приключат, ако няма друга предпоставка, не виждам след това смисъл да го сменям. И за това си седя така и чакам да мине периода. Не знам защо напоследък много ми хвалят на дм биото, някоя използвала ли го е или мнения да е чула?

# 249
Аз съм на мнение, че каквото и мляко да дадете, докато не си отмине периода на коликите ще е така. Вие докато ги редувате и евентуално докато намерите мляко, от което да няма колики, то периода на коликите ще си отмине сам. По-скоро бих ви препоръчала някакъв пробиотик, при нас капки не помогнаха. Ние сменихме млякото единствено след болницата, там даваха на Нан, аз не съм му фенка от каката. По препоръка на педиатър минахме на Aptamil care pre, имаше си колики, но с въвеждане на пробиотик нещата се поуспокоиха.

Общи условия

Активация на акаунт