Пътуване с нов шофьор

• 6 611
  • 183
  •   1
Отговори
# 150
Т.е. на скоростен път имате ограничение за минимална скорост ли? Защото може да има коли, които да не вдигат толкова. При трилентов път по бавните не се ли изнасят в най дясната лента. При всички положения какво пречи да държиш по голяма дистанция? Ако има някой пред мен умишлено леко отпускам газта за да се изнеса по назад.

# 151
Коли , които не вдигат толкова, не се движат по тези пътища- например zoe -то, умрялото...
В момента има проект, там където няма да се превръщат в автомагистрали/ защото тези две отсечки, по които аз се движа ежедневно , са в текущ ремонт и ще се превърнат в реална 3 лентова магистрала/, да се постави пътна маркировка със задължителна дистанция. До тогава, има указателни табели за спазването  на дистанция.
В Испания, на места вече функционира- направили са го на пътища, оценени с висок риск от инциденти.

Всичко това, не отменя прежде писаното от мен, за внезапно спиращата кола- никой не е застрахован от среща с идиоти на пътя!
И, само и единствено опитът може да ти помогне....и много късмет

# 152
На мен и извън скоростен път ми се е случвало този пред мен да накове спирачка и да почне да размишлява тук ли трябваше да завие или на следващата пряка. Много е кофти, дори ако се движиш с 40-50 км/ч.

# 153
На мен и извън скоростен път ми се е случвало този пред мен да накове спирачка и да почне да размишлява тук ли трябваше да завие или на следващата пряка. Много е кофти, дори ако се движиш с 40-50 км/ч.

Да, в града даже е още по-стресово, с все изнервените хора на всяка крачка.
Аз шофирам по много, но над 90 % ми е в малки и средни населени места и извънградско. Ако влизам в Лисабон, което ми се случва по 1-2 пъти в месеца ,но  понякога 1-2 пъти седмично, доста ми се вдига честотата на главоболията.

Последна редакция: сб, 27 юни 2026, 13:15 от Модератор Бубанка

# 154
  • По света и у нас
Хора, скоростта се нагажда според обстановката. Лимита ти може да е 140км/ч, но да вали. В този случай ако си разумен ще си караш с 80км или там с колкото ти е комфортно. Естествено не може да се местиш като костенурка, но нагласянето на скоростта си е част от умението да караш.

# 155
При нас е по- малко мисленето Stuck Out Tongue Winking Eye
Имаме електронни табла ,с индикации за препоръчителни максимална скорост.

# 156
  • SF
При нас е по- малко мисленето Stuck Out Tongue Winking Eye
Имаме електронни табла ,с индикации за препоръчителни максимална скорост.

Е, ние ги нямаме и трябва да мислим.
Много мразя някой да ми подсказва: Ама тук можеш да вдигнеш 130!!
Мога, но не искам!

# 157
Известен факт е, че редът не е на почит в България, а правилата служат, за да се пренебрегват .
Какво лошо има,  да те съветват за максимална скорост?
Естествено, никой не те задължава да я вдигнеш, тя е съобразена с атмосферните условия.
Снощи имаше мъгла- на таблото даваше индикация за 80.

# 158
  • Down south
Тези табла изглеждат много удобни.
Тук няма, има минимална и максимална скорост за магистралите. Всъщност има ъабла. но дават информация за трафика, инциденти и с след колко време ще стигнеш до единадесет си.

# 159
Известен факт е, че редът не е на почит в България, а правилата служат, за да се пренебрегват .
Какво лошо има,  да те съветват за максимална скорост?
Естествено, никой не те задължава да я вдигнеш, тя е съобразена с атмосферните условия.
Снощи имаше мъгла- на таблото даваше индикация за 80.

Ако е гъста мъглата, 80км/ч. са страшно много! Аз предпочитам да оценявам с моя акъл и опит ситуацията, а не да разчитам на бордния компютър. В нашата кола само алармената система съдържа електроника.

# 160
  • По света и у нас
Къде живееш лорд Ози? Къде са тия табла?

# 161
Ето как се развиха нещата. Синът ми склони да пътува с автобус с двупосочен билет до морето. Младият шофьор с още 2 момчета тръгнаха с кола. Моят син се оплака,че е пътувал 5 часа с автобуса на отиване и там, в хотела ги е чакал 3 часа. Но той тръгна хремав оттук и първата вечер там вдига 38 гр.температура. Дадох указания какво да пие. Втората вечер вдига 38.5 и на третия ден сутринта - 39.5. Каза,че му е много лошо. Естествено веднага тръгнахме да го прибираме, но след 2 аналгина наведнъж,по съвет на л.л. т- рата спада до 37,5 , каза,че се чувства добре и той ни помоли да останем третата нощ, но в друг хотел, не исках в техния, за да не го притесняваме, но бяхме на една ръка разстояние. Беше на плаж през деня, т.е следобяд и вечерта излезе. Към 12 през нощта приятелите тръгнаха за вкъщи, тъй като младият шофьор е имал изпит на другия ден, т.е вчера и го оставиха в нашия хотел. Дадохме лекарства и през нощта го наблюдавахме с баща му. Призори започна отново да вдига висока температура и тръгнахме веднага. При л.л. ,снимки, остър бронхит, АБ и лежане вкъщи. Днес вече почти няма т- ра. Не е могъл да гледа изгрева на Джулая, точно тогава е имал 39,5, било му е много лошо и едва се е прибрал в хотела. Та така, жал ми стана,за първи път с приятели на море, а той болен. Каза,че там е имало поне още 20 момчета от нашия град, с които се познават, които са били и те за Джулая.
Но най- важното- младият шофьор отидоха и се прибраха живи и здрави с другите 2 момчета, хем на връщане пътуваха през нощта.
За второто море, синът ми е категоричен,че тръгва с новия шофьор и приятелите, което ще бъде скоро,сега юли или август.

Последна редакция: пт, 03 юли 2026, 19:10 от elinor1015

# 162
  • SF
Милото момче!! Добре, че сте могли да отреагирате и да заминете там. Ще обвинява бронхита с високата температура, не вас. Но ви е послушал, което е похвално! А това, че ги е чакал 3 часа, е защото е малък и не знае как да се забавлява, да остави багажа, да отиде на плажа, да поплува малко. Но тя и болестта вече е напредвала и не му е било до плуване сам.

# 163
  • По света и у нас
Ами мамин е, чак мама долетяла на морето да му мери температурата…
Какво друго мога да кажа. 🙄 Рохко яйчице, което се очаква да възмъжее до 6 месеца ама не виждам изгледи.

# 164
  • SF
PriMadonna, не нападай хората за решенията, които взимат в собствените си животи!
Никой не променя твоя живот. Тези решения са за тях.
Да, нека да е мамин, нека мама да му се радва и да се грижи за него! Това е голяма радост и привилегия!

Общи условия

Активация на акаунт