Лудее МАЙче, смее се и тичка, и вече духва първата свещичка!

• 10 573
  • 306
  •   1
Отговори
# 90
Люба, аз ти казах, че сте като семейството на Малкълм, ти не ми вярваш  Mr. Green Понеже ми е любимия сериал, та дивотиите са ви точно в техен стил  Crazy

Ние слънцезащитен крем ползваме на Виши 50 фактор от миналата година. Тая мисля поне да го измажем..

Ани, радвам се, че Ивко си е заспал на цица. Въпреки, че щеше да е хубаво да видиш каква ще му е реакцията и дали ще пие АМ  Rolling Eyes Нищо, и утре е ден. Освен ако пак не заподозре какво му е готви и да си направи набързо режима  Joy Mr. Green

Руми, нека цока детето. Какво като яде по 100 грама, нали е 10 кила, пък  Mr. Green Който има против да не си гледа така децата  Peace

Аз утре съм на изпит в 11 ч. Стискайте палци да препишем за 6, че само пищови имаме  Mr. Green

Лека нощ на всички!

# 91
  • В сърцето на любимите мъже!
Ехо, спите ли вече? Аз най-накрая качих няколко снимки от Париж, ама наистина се оказа, че зле съм се справила с фотото. Ето ги:
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=131931&view=1&photo=1

И още нещо... май ще се налага да си търся детегледачка за лятото. А тук при нас в Кривина едва ли ще се намери... настръхвам като си помисля... Давайте идеи... newsm78

# 92
Иги ,преди да легна видях снимките.Единствения кусур,че са малко  PeaceБлазе ти страхотно е било Grinning
Крейзи утре ще стискаме палци  Praynig

# 93
Не спим, чакаме да стане 12 да честитим на рождениците!  Wink Игии изглеждаш страхотно! МММ благодарим за фотото, тези които няма как да идем поне да се нагледаме на снимки!

# 94
12.05.
Днес рожденици са Александър, Калоян и Дита
Нека щастието на живота да изпитат.
Да са здрави, да са умни,
А в игрите малко шумни.

# 95
  • София
Мимоз, аз се каня да ти пиша за кърмата от 2 дена Simple Smile Има доста такива теми в кърмаческия. Казват, че ако се спира плавно кърменето, не са необходими лекарства. Но, ако след спиране усещаш напрежение или болка е хубаво да поизцеждаш малко(не до край), примерно първо през ден, после през два като междувременно пиеш по 4-5 чаши чай от салвия на ден, който намалява кърмата и лецитин, който е против запушване на канали. Имало и някакви хомеопатични таблетки, но не помня името. Нормално е много месеци след спиране на кърменето като стиснеш да излизат капчици мляко, това не бива да те притеснява, ако не изпитваш някакъв друг дискомфорт.
Ние купихме на Мустела най-бебешкия слънцезащитен крем 50+, но още не съм започнала сериозното мазане.
Храната от около месец я предпочита непасирана, но не е от много ящните 8600кг сме,(74см), има ли по-фини мацки от нас Laughing И аз кърмя още, Ани ли се притесняваше, че само тя е останала Simple Smile Вчера сутринта Радинка не прояви особен интерес към сученето и аз реших, че започва да се отказва и малко се натъжих, но днес си беше както преди.
Лека нощ, ако има още будни и сладки сънища! Heart Eyes

# 96
Честит 1-ви рожден ден на  Георги (на патерица) и на Калоян,  Александър и Дита!

Кате, оздравявай бързо.
Много хубави снимки сте публикували.
Прочетох, че Иги пита за храната след годинката. И аз не съм сигурна какво е забранено. Засега не слагаме сол и от месата не яде агнешко и свинско.
За друго не се сещам. Но пък и Криси почти не яде. Все още яде основно пюрета, попара, каша, бисквити и плодове.

Времето е чудесно. Весел уикенд!

# 97
  • Varna
Честит 1-ви рожден ден на  Александър, Калоян и Дита! Много радост да носят на мама и тати.
 иги много са ви хубави снимчиците.
  Имам много да черпя.... но след ден два, да видя ще вляза ли в час. /смених хотела Mr. Green Twisted Evil/. Отивам да навлиизам в новите дебри newsm61  food010.
  А и кафето днес от мен  и чайче разбира се за Ани..

# 98
  • Бургас
Добро утро и от мен! И честито на рожденниците, разбира се!  Party
 newsm38 newsm59  Gift  bigdance2
Днес се събудих в страхотно настроение. Радващото в случая е, че и Красимира е в супер състояние на духа тази сутрин и предващавам един страхотен ден. Навън е слънчево, нямам никаква къщна работа (от една седмица вече си имам домашна помощница: Господ здраве да й дава!  Praynig ) и ще сме навъъъъън! Три пъти УРА!  newsm44

Катенце, мила, какъв е този годен вирус, който те е тръшнал?! Да не му се даваш и бързо да го победиш!  Hug
Мимозката, моя съвет също е да не пиеш нищо за спиране на кърмата. Не знам дали имате спомени какво количество кърма изпомпвах всеки ден  Crazy Спрях я безпроблемно без нищо да пия. Просто започни на 2-3 дена с помпа да изпомпваш много малко количество кърма, колкото леко да облекчиш гърдите, ако има напрежение. После след 4 дена, след 5 докато тя сама ще спре. И не усетиш ли напрежение, не пипаш. На мен вече окончателно ми изчезна, въпреки, че до по миналия месец отвереме навреме се появяваше някоя капка.

Гледам, че пишете за храната: Красимира да чукна на дърво в това отношение не е никак претенциозна. Понеже не съм я записала на детска кухня се водя по консистенцията на пюретата за съответния месец. Вече яде доста по едро пасирана храна и може би защото плавно сме минавали от ситно към по едро е нямала никакви проблеми. Не се дави, не й се повдига. Харесва почти всичко, което й предлагаме. Майка ми готви всеки ден заради бащта ми и брат ми и й отделя храна преди да е сложила подправки. Вече й давам всякакво месо. Единствено не давам: мед, белтък, прясно(кисело) мляко, никакви шоколади, какаота и прочие дразнители на нервната система, захар (е давам й, обикновени бисквити, в които има малко де Wink ), пръчки, чипсове и т.н. Храни се по 4 пъти на ден в строг режим  Mr. Green . Сутрин закусва с мляко (вече сме на Нестле Джуниър), обед ядене, следобед в 17 часа каша (кисел, плод или някакво кремче), вечерта в 20.30 мляко и до 21.00 трябва да е най-късно в леглото. Като цяло не е нервен тип дете, което аз лично отдавам на режима й. Иначе е енергична, играе й се много, но 2 пъти на ден задължително реласкира с по час и половина дрямка.

Ух, и да не забравя: ама Ани, страшен талант! Как си ги измислила тези стихчета така хубавиии!?!?! Бравос!   bouquet  bouquet  bouquet

# 99
Добро утро!

Честит рожден ден на Александър, Калоян и Дита!

Аз днес съм по-добре, нямам температура, дано да нямам де, защото днес ще ходим да си избираме тоалети за РД, а това не е за пропускане  Mr. Green.

За храната - ами гледам да е здравословна, но някой път има и изключения като например някоя коричка от пица, пържен картоф, сладолед. Започнах да давам кисело мляко за закуска с плод и с малко каша и много се харесва, също давам за закуска филийка с масло. Тогава Килиан първо облизва маслото и после яде хляба  Mr. Green. Някой знае ли как се прави извара? Забравих да кажа, че киселото мляко си го правя сама с булгарикус. Каши, от тези готовите с мляко хич не ги обича, а аз имам цяла торба с разни мустери.

Люба, твоите момчета са наистина като от сериала с Малкълм  Joy. Като чета се смея ама на теб сигурно не ти е до смях...При мен пък двете азиатчета са много палави и не са научени да си пускат водата в тоалетната, опишкват я, а малкото все забравя като се е заиграло да отиде до тоалетната и се напикава. А родителите забравят да ми носят дрехи и го преобличам с на Георги, а те са му като торба абе ужас. А баща им някой път така ги облича  ooooh! ooooh! например с различни чорапи, или с неговите гащи сигурно....абе циганска работа...

Айде че много се разписах...отивам да хапвам, че съм станала само кожа, кости и корем  Close.

Лек и слънчев ден!

# 100
  • София
привееет и добро утро!

ей, мама люба, моите съвъчувствия, верно като в Малкълм, дано после да се смеете заедно на спомените и да си в добро състояние на духа. смао да ти кажа, че един мой познат палав е бил за 100 деца , но сега е страхотен млад татко, с много способности и с чувство за хумор, което няма равно. но питай майка му като е бил малък какво й е било! така че ИМА НАДЕЖДА!!!  Mr. Green

радинка и миа май са с приблизително еднакви мерки, само дето ние бяхме 8 кила преди месец, та сега може и да доближаваме 8 и нещо, пък си яде детето, ам акво да се прави, не вианги е до тъпкане храна, аз съм против това. като е гладна , ще си каже сама.

и аз давам супа домашна, смао леко намачквам, пасирането го забравих. но още си сучем на поразия, което мен ме устройва, нали е здрава, другото е до удобство за майката. а такова за мен все още има, освен нощното, но и то ще приключи. един път се кърми бебе и да отбивам насила няма да се реша, не ходя на работа, така че нямам повод или причина.

катето, оправяй се скоро.

галче, мариса е трепач, ама сандалите ме грабнаха много бе Simple Smile

велизар с тази буйна грива ме  изкеиф много, голям сладур и каква усмивка само!

вели на олчето  позира като модел (помислете си)  Mr. Green Party

иночка, влизай в час скоро и покажи хубавицата пак. мимозке, и ти момата в совалката  Flutter  Laughing

имам нови снимки, ама си забравих зарядното в сф и не ми се иска като ги качвам да ми угасне батерията, та чак в софия ще се показваме, още седмица сме тук. голямо спокойствие еи казвам - птички пеят, слънчице грее, хората по кафенетата безгрижни, сякаш животът на бавен кадър тече... никой не бърза, ееееееееееех, още малко ще е така. дори саксии върху уличните лампи ви казвам (с живи цветя), красотиии, направо се изненадах. пък и на стълба трябва да с екачва човек да ги полива  Joy, но това явно с оглед изборите за евродепутати, няма случайни неща, дет' се вика.  Party

много стана, затова лек ден от нас! Hug

# 101
  • Плевен
Здравейте МАЙки!
ЧЕСТИТ ПЪРВИ РОЖДЕН ДЕН НА ГЕОРГИ (от вчера), КАЛОЯН, АЛЕКСАНДЪР И ДИТА! МНОГО ЗДРАВЕ, КЪСМЕТ И ЩАСТЛИВО ДЕТСТВО!
ЧЕСТИТ РОЖДЕН ДЕН НА VIF! ЖЕЛАЕМ ТИ ДА СИ ВСЕ ТАКА ЛЪЧЕЗАРНА И ДУХОВИТЕ, ОБИЧАНА МАМА И ЛЮБЯЩА СЪПРУГА!

dazzler1 С огромно удоволствие разгледах снимките на всички рожденичета от тези дни. Празниците ви изглеждат много весели и си личи , че мъниците са се чувствали чудесно  Hug.
 dazzler1 Олче, специални целувки  Heart Eyes за чаровника Вели, толкова е лъчезарен и щастлив на снимките от РД, а и подаръците си ги бива.
 dazzler1 Руми и на мен тортата ми се видя хубава на снимките, но като всяка майка и жена и ти искаш всичко да е изпипано и красиво за РД на твоето слънчице.
 dazzler1 Ладида, Краси е една красива принцеса, а снимките са приказни. Харесала съм като вашата торта , кажи хубава ли е на вкус, защото на вид изглежда много добре?
 Hug за Вели-къдрокоско и за Мариса-хибавица. Галюшана, направо благородно ти завидях, че си избрала тоалет за Мариса. Аз от вчера съм бясна , няма и няма нищо което да ми хареса да купя за празника на Тери, а остана само седмица...
 dazzler1 Катя, дано оздравееш по-бързо.
 dazzler1 Люба, надявам се като идват такива важни гости, да имаш и малко отмяна в гледането на палавите ти синковци  Laughing
 fingerscrossed Крейзи, стискаме палци за изпита да препишете успешно и после да се похвалиш какво е станало.
  Bulb Анна и аз поради подобни причини съм решила да сме на ресторант за рожденния ден и се надявам да нямам "неприятни случки".
 Clown За едрите частички в храната, аз също като Ладида давам пюрета за съответната възраст и те вече са с по-едри частички. Засега Тери се справя горе-долу добре.
 Rolling Eyes Да ви се оплача, че от няколко дни като я сложа в кошарата за игра и реве сякаш я дера и докато не я взема не спира. Но такъв рев не е ревала никога. Какво да правя? Сигурно е някакъв период. Руми, ако си чела нещо по въпроса в твоята книга кажи как стоят нещата? А и мамите с опит нека споделят как постъпват в такъв случай? Не искам да я оставям да реве, а и не искам да се налага. Опитвам с отвличане на вниманието й, но неуспешно. Ако не съм до нея и да си играем - не става.
Весел и слънчев уикенд! smile3531

# 102
Виф,честит рожден ден! Пожелавам ти промяната, за която копнееш, да ти донесе щастието, за което не смееш да мечтаеш! Наздраве!

Ух, и да не забравя: ама Ани, страшен талант! Как си ги измислила тези стихчета така хубавиии!?!?! Бравос!   bouquet  bouquet  bouquet
И аз не знам, идват ми някак си!  Grinning А тоалета на Краси е страхотен, все си мисля за него. От къде се сдобихте с този прекрасен тоалет. И обувките, чудни. Май ти ги бяха донесли от някъде имам някакви спомени, ако не се лъжа.  newsm78

Ладида, Кат, и аз да ви благодаря за инфото за кърмоспирането, макар че вчера и днес не прави никакви намеци да се отказва. От както купихме АМ, май го надуши и тази нощ си спа непробудно цяла нощ, само в 7.30 нещо се размърка, взех го при мен и си заспа и така откарахме до 9ч и чак тогава се събуди вече за да цоца.  Heart Eyes Така най си го харесвам.

Иночка, благодаря ти за чайчето! Пийвам си го! А на теб успехи на новата работа! Смени хотела, или се издигна в този!?

# 103
  • София
виф, весел празник и много усмивки от нас!   bouquet

поздравяваме празнуващите с това творенийце  Mr. Green

http://s100.photobucket.com/albums/m3/vaniliaice/Nova%20Zagora/? … nt=1178959775.pbw

Heart Eyes

# 104
  • София
Кате, една съседка ми обясни как се прави извара. Ако съм запомнила правилно - завираш млякото и слагаш една малка лъжичка лимонов сок, то се пресича и после прецеждаш. Това било Simple Smile
Люсил, защо не пробваш да не я слагаш в кошарата, а на пода, като преди това махнеш евентуални опасни неща. Радина също не си играе в кошарата, но като я оставя свободно да си щъка из къщи се занимава доста сама, ако разбира се не я мъчи зъб, примерно:)

Общи условия

Активация на акаунт