ДВАНАДЕСЕТИ клас 2025/2026 - Тема 5

• 38 164
  • 756
  •   2
Отговори
# 705
И моята се записа, но не е имала късмета да попадне на мила служителка и на въпроса: "може ли да сме в една група" (с приятелката й), служителката се развикала, да не я занимават с глупости, разпределението по групи ставало на случаен принцип. И засега не си знае групата. Ако някой я запознат, кога се случва това разпределение и кога се разбира и групата, моля да сподели.
Освен това попълнила удостоверение за СКГТ, но не й го подпечатали. Естествено тя не сметнала за необходимо да помоли да го направят. Служителката и тя не я попитала нищо и утре отново ще се разходи да свърши тази работа, защото днес толкова много хора имало, че не й се занимавало отново да се връща. Все едно утре ще има по - малко.
В геодезическия факултет миналата година групите са сформирани по реда на записване. Никой не си е играл да ги меси. Ако и в архитектурния е така, ще са заедно. Освен ако не мине между тях чертата.

# 706
  • Пловдив
А записалите в УАСГ, подадохте ли и документи за общежитие, че искаме уж с едно ходене до Сф да се случи, но това с бележките за доход, уверения от сестра му, че е ученичка....Rolling EyesRolling EyesRolling Eyes

П.П.
Марти, като чета сега за ТУ - в УАСГ искат три снимки, нали? Моят е с униформената вратовръзка от средното училище на тях-надявам се да не е проблем.

Последна редакция: вт, 07 юли 2026, 16:31 от JiD

# 707
  • София
Към подалите в ТУ:
Колко снимки искат в крайна сметка при записване?
В сайта на университета пише 4,а на снимката,която някоя мама качи-3.
Ние имаме 3 и се чудя да го пращам ли да се снима🙄
4 ни взеха, добре, че имахме - снимахме я пътьом  (отделен е въпроса как изглежда на тях - бледа и подпухнала Joy )
Тъкмо до мислех, че не съм разбрала и че ще са 3, но като оформяха документите поискаха и 4тата.
При нас е ФаГИОПМ

Последна редакция: вт, 07 юли 2026, 16:59 от Desem

# 708
  • Бургас
4 снимки искат в ТУ, като ги пращате да се снимат, да си искат от фотографа да ги качи на флашка или имейл, че после и за в системата за общежитията ще трябва да си качи снимка. Че от тоалетните и партита не харесват.

# 709
  • Пловдив
За УАСГ архитектура,  нашите преди 2 години,  всички приети от Пловдив отидоха заедно да се запишат, за да са в една група. Разпределението е по реда на записване. За късмет края на едната група дошъл в средата на опашката, така 5 деца бяха в едната група, други 5 в следващата. Те са в два потока по 4 групи май, и първи с втори поток се засичат изключително рядко.
В канцелариите за съжаление са крайно нелюбезни, и извън тази кампания по записването, наистина работното време е от 10-12...

# 710
Момичета,един глупав въпрос,но да се сверя.
Девойката е приета по 2 желание, участва на второ класиране и ако не успее  за мине напред не губи мястото си,нали? УНСС е унито

# 711
  • София
Не, не губи, ако сте заявили, че участва на 2ро.

# 712
Много хубаво сте обяснили за записването в ТУ.
А някой да каже в СУ таксата на място ли се плаща кеш или с карта, на ПОС терминал да знам дали да тегля за петък

# 713
Много хубаво сте обяснили за записването в ТУ.
А някой да каже в СУ таксата на място ли се плаща кеш или с карта, на ПОС терминал да знам дали да тегля за петък
от сайта на СУ:
ПЛАЩАНЕ НА ТАКСИТЕ
Таксите за обучение за учебната 2025 /2026 г. могат да бъдат платени по един от следните начини:
I. Чрез информационната система СУСИ, с използване на системата за разплащане ePay/EasyPay (ръководство)
При такова плащане отпада необходимостта от получаване на печат за платена такса в студентската книжка. Следва записване в отдел "Студенти".

Възможността НЕ ВАЖИ ЗА СТУДЕНТИ, НОВОПРИЕТИ ОТ СЕМЕСТЪРА, ЗА КОЙТО СЕ ПЛАЩА - те трябва да заплатят семестриалната си такса по някой от останалите начини.
При този начин на плащане се използва системата на ePay с две възможности:
- Плащане "През Интернет"
- Плащане "В брой на каса" - генерира се код и е възможно да се плати на каса на EasyPay
в рамките на кампания с предварително обявен срок, достъпна от студентския профил.
За извършване на плащането операторът Ипей АД начислява съответни такси.

IІ. С банков превод във всяка търговска банка по сметката на СУ “Свети Климент Охридски”
БНБ - централно управление – за всички студенти
IBAN: BG52 BNBG 9661 3100 1743 01
Банковият идентификационен код (BIC) на Българската народна банка е: BNBGBGSD

Студентите от Физически факултет могат да заплатят и по сметка:
БНБ - централно управление
IBAN: BG35 BNBG 9661 3100 1748 01 BIC: BNBGBGSD

Студентите от Факултета по химия и фармация могат да заплатят и по сметка:
IBAN: BG19 BNBG 9661 3100 1747 01 BIC: BNBGBGSD

Студентите от Факултета по математика и информатика могат да заплатят и по сметка:
IBAN: BG36 BNBG 9661 3100 1742 01 BIC: BNBGBGSD

Студентите от Медицински факултет могат да заплатят и по сметка:
IBAN: BG90 BNBG 9661 3100 1224 01 BIC: BNBGBGSD

При плащане по банков път задължително се вписват:

Трите имена ( на обучаващия се)

ЕГН (на обучаващия се)

специалност

факултет

форма на обучение (редовно или задочно)

степен на обучение (бакалавър, магистър, доктор)

Комисионната (таксата) на търговската банка за извършване на превода е за сметка на вносителя / наредителя.
Българската народна банка не приема суми в брой и не може да се внесе таксата за обучение директно в БНБ.

Имайте предвид , че :
1. Принципно комисионните за банков превод към БНБ са по-високи;
2. Не виждам къде в едно платежно ще въведеш цялата информация, която искат от СУ
3. Възможността за плащане чрез СУСИ доколкото разбрах не важи за новоприети студенти.

# 714
  • Варна
Погледнете в сайта на ТУ има образец на попълнено платежно нареждане за плащане от/към бюджета.

# 715
  • София
Ето го образеца на ТУ.

Ако се съкратят специалностите, ще може.

Ние електронно по банков път плащахме преди 3 г. за МФ на СУ и младежът ходи на другия ден с разпечатано ел.платежно.
После като се отписва просто посочи да върнат парите по същата сметка (на баща му)

MianaNia, как да не обясни човек, като знам какво ми беше днес - почти се почуствах 1ви курс Joy
Отправна точка, тръгнахме от общежитията на ТУ (старите пътечки ги няма, една огромна трева е превзела част от терена (Междудругото 4 блок (жилищен) е в основен ремонт, около него също кърпят улиците), а вече на територията на университета:
блок 2 => (през PN-прехода) блок 1 => (през PN-прехода) блок 2 => (покрай 3 и 4) блок 10 => блок 1 (покрай 3 и 4) => блок 10 => и отново покрай общежитията минахме на връщане... бях и малко като гид "това е...., онова е...." Joy

# 716
  • у дома
Моето е в 3 бл,но нищо не е казал-или не е забелязал или са започнали от 1 юни-сесията в ТУ завършва  края на май и започват края на септември,та имат тамън 4 месеца ваканция.

Дописвам,защото се сетих за нещо,което знаехме и ни беше много полезно миналата година-септември се избира спорт като видовете спорт са дадени предварително със съответните преподаватели и часовете като и програмата беше излязла и трябва да си избереш час,в който нямаш лекции.Нас ни бяха предупредили,че системата отваря в полунощ /ние даже пътувахме и полета закъсня,та кацнахме половин час след полунощ и имаше доста места-на сутринта към 8 и 30 бяха останали тук-там и малък избор.

Последна редакция: вт, 07 юли 2026, 20:49 от svetlaem

# 717
Дами, ще съм благодарна, когато опцията за спорт в ТУ се отвори ( казаха след две, три седмици) да сигнализирате, че имало планинарство, ако има и ски, моят е пръв.
За чуждите езици има английски, руски, немски, моят младеж се засили да се записва немски, аз обаче предпочитам английски и без това се страхувам дали ще си вземе изпитите, няма нужда и от изпита по език да се тревожа.
Има стол, 4 евро бил купонът ( три неща), на мен ми харесва. Бюджетно е, имаше едно кафе срещу 12 блок, 2 евро принцеси, 2.85 салата Цезар, не сме ги пробвали, но аз съм свикнала на ужасна скъпотия в центъра и ми се видя много разумно.

# 718
  • у дома
Абсолютно съм сигурна,че спортът се избира през септември след като излезе програмата...
Не помня да е имало ски-моето беше планинарство при Димитров първия семестър,беше доволен и втория записа пак при него,но приятелчето му беше гребане /на Панчарево/ и април и май ходеше и на гребане,защото му хареса/не са го връщали че не е записан/.

Последна редакция: ср, 08 юли 2026, 00:26 от svetlaem

# 719
  • София
И моят е записан днес в ТУ, вече е на морето. Ще му кажа за спортовете, ако вече не знае. Честито на всички приети набори и стиснати палчета на очакващите класиране!

Общи условия

Активация на акаунт