С какво ви дразнят свекървите? - 174

• 2 785
  • 51
  •   9
Отговори
# 30
С моята свекърва (лека й пръст) не съм имала сериозни конфликти, но да й кажа"мамо" - не. Майко й казвах. От немай къде.

# 31
Моята свекърва беше страхотна и й казвах "майче". Съпругът ми и зет ми се обръщат по същия начин към майка ми, никой не ни е карал, дори намеквал за нещото такова.
   Съпругът на щерката и кандидат снахата се обръщат към нас по име, ние им казахме да не се притесняват .Да ни наричат както си искат. Интересно, че обръщението към мен по име беше лесно, но към ММ още им е притеснено. Отиват до него и му говорят.
    Гаджето на сина ми ни казваше леля и чичо в началото, ама мен ме дразни това.Тя и внучката ми казва по име, съседските деца също, приятелите на нашите деца също по име. Аз съм леля на един единствен любим племенник.

# 32
Синът се обръща по име повечето пъти, и  то не точното, а както когато си сърдит или ядосан ползваш  вариант, не че е сърдит. Аз да диря от друг  мамосване и подобни.
 Мина онова време. И аз като Лейди  казвай майко, пък като си заслужи името го ползвах директно накрая.  То си показва кое как и може да се променя - ето някои се усетили  обичани и минали на майко.
 Това с името е тема, дето се върти сто пъти. И все актуална.

# 33
Моите деца също се обръщат към мен по име, умалително, но по име.

# 34
С мърлявщина, с егоизъм и евтини манипулации (ама щом има кой да й се връзва ... )

# 35
Нямам никакви проблеми със свекървата, взаимно се харесваме и уважаваме, отношението към мен е прекрасно, но не бих й казала "майко". Някак не го приемам. Никой и не ме кара, де.

# 36
С мърлявщина, с егоизъм и евтини манипулации (ама щом има кой да й се връзва ... )
Да не говорим за един и същ човек?

# 37
Зло, на твоята не са и евтини манипулациите. И работят.

# 38
За мен са и плоски, ама да работят явно.

# 39
За мен са и плоски, ама да работят явно.

На мен ми е интересно, след като казваш, че майка му не го е гледала и не е присъствала особено в живота му, как е успяла да изгради толкова силно влияние над него? Как се стига до такава връзка, че да може да го манипулира и да оказва толкова голямо въздействие върху решенията му?

# 40
Велуна
 точно защото не е присъствала в живота на сина си е толкова желана. Рядкото и присъствие я прави толкова желана, детето е било съгласно на всичко само и само мама да идва при него. Всички знаем, че майката е най важният човек за детето.

# 41
  • София
Струва ми се, че свекървата влияе повече на Злодеида, отколкото на сина си.

# 42
На мен ми влияе на нервите когато се включва с поредните манипулации. На сина и не знам как му влияе ама пак става на нейната.

# 43
Не знам какво друго да ти кажа, освен че когато пак ви се натресе въпреки забраната онзи ден беше редно (според мен) ти да вдигнеш патърдия на мъжа ти. Крайно време е да сложи ред! Това вашето е безумно положение! Нали уж се беше разбрал с нея? Разбрал се на върба!

Последна редакция: ср, 17 юни 2026, 17:49 от tetka_the_best

# 44
Мен ме издразни още повече, че въпреки, че дойде в съботата звънеше и напираше и в неделя да идва. Така и бил казал - ела в неделя. Да, но думите му бяха "не идвай в събота, ела в неделя" само че първата част не я е чула. Аз смятам ако ми се тупне отново нежелана и непоканена да ме завари по долни гащи само и да и кажа " ти ли си, мислех че е мъжа ми и съм се съблякла". Специално заради това ще включа звънеца и като я видя на камерата че звъни тя, ще изляза ей така.
А ако моя е в нас ще кажа - влизай, нищо че е неудобно и пак ще съм гола.

Общи условия

Активация на акаунт