С какво ви дразнят свекървите? - 174

• 26 214
  • 689
  •   2
Отговори
# 510
  • София
Споделеното отглеждане може да е много ефективно, а може да се превърне в семейна трагедия.Ако млади и стари не се разбират като цяло, няма да се разберат и за децата.Поемането на такъв ангажимент е по- сложно от трудов договор. Отглеждането не е само да има някой при детето, докато родителите работят.

# 511
Щом става думата за по-ранно връщане на работа, то майката е още в майчинство и детето е под 2 години.
Ми не, не бих си дала детето на толкова километри. Освен това детето има повече нужда от други деца, не от баби и дядовци. Бабите и дядовците са за да се порадват колкото имат сили, да дадат някой лев и това е. Те техните деца са ги отгледали. Бих си пратила детето на ясла, дори и частна. Щом искам да се върна на работа, значи е втората година мизерното 380 евро майчинство. Ще вземам заплата и 1/2 майчинство и ще плащам яслата, ще ми остава някой лев, а и детето ще играе с деца.

# 512
Не бих си дала детето за отглеждане в друг град. По никакъв повод. Е, освен заболяване и съм сам родител.

# 513
Да поясня, защото явно не съм била достатъно ясна - да оставя само детето там с тях никога не е било на дневен ред. Те по принцип го гледат само докато съм на работа и много рядко в почивен ден за 2-3 часа, ако се наложи. Идеята беше аз и детето временно за лятото да живеем там, за да го гледат те там и за да е на много близко разстояние до другата си баба.

Детето е малко, да, на 2 години и 9 месеца.

# 514
  • София
Тоест, ти какво точно искаш от тях?

# 515
А мъжа ти къде ще е през това време?

# 516
  • при късмета
Условия за такова нещо се коментират и приемат или отхвърлят предварително. Някой да започне да гледа детето при едни условия и после да ги променя, когато родителите са се съобразили и нагласили нещата по първоначалния план е подло. Със сигурност са знаели, че ще искат да са си в града, да са го казали предварително.  Потърсете си друг вариант, защото сега е това, утре един господ знае за какво ще започнат да ви притискат.
Аз лично нито детето бих хвърлила в друг град, нито нещо би ми било по-важно от него, включително работа. И от таткото бих изисквала, решението да е най-доброто за детето, не да угажда на баби и дядовци

# 517
  • София
Тоест, ти какво точно искаш от тях?
Да стоят в София, за да гледат детето.

Труден избор, защото детето е още малко, а от друга страна София не е на 2 часа от морето, има си път.

Последна редакция: ср, 29 юли 2026, 18:19 от Cuckoo

# 518
Майката да си е с детето на морето не е "хвърляне в друг град".

За мен е прекалено да се очаква възрастните хора да живеят в друг град, за да гледат внуци.

# 519
Ако се пренесете с таткото и детето на морето за един месец, работейки хоум, може да бъде много хубаво и приятно. Таткото сам, а ти с детето при свекърите - на мен от тази мисъл започва да ми се повдига. Сори.

# 520
Да, ти си на сигурно място с детето, а таткото ако ще е ерген в столицата, не те съветвам да се съгласяваш.

# 521
  • София
Може другите баба и дядо да дойдат да гледат детето.

# 522
Точно за това попитан къде ще е таткото.
Ако сте всички заедно не виждам проблем, но да се делите не ми се струва ок.

# 523
Reunion, към момента нищо не искам. Казах,че детето ще си го гледам докато работя и така и правя. Аз ги разбирам по принцип, не ми е идеята да ги обвинявам, но ме хвана яд, че не беше поставено като условие в самото начало, защото тогава можех да преценя изначално дали да се съглася да я гледат при тези условия, дали да не търся частна ясла или да си остана в майчинство.

Пак казвам - те предложиха да дойдат да я гледат.

Злодеида, таткото работи от място и няма как да дойде извън уикендите и летния отпуск, но е съгласен с поставената ситуация.

Друг дядо в картинката няма, а другата баба все още работи.

# 524
  • София
Таткото може да си вземе по-дълга отпуска и да си гледа детето.

Общи условия

Активация на акаунт