С какво ви дразнят свекървите? - 174

• 25 904
  • 688
  •   2
Отговори
# 615
Добре, ма ко, предавам се. Ти знаеш всичко, защото авторката вече го е описала подробно. ОК. Явно четем различни теми.
Поясни тогава кога са се уговаряли, за какъв срок, кой плаща квартирата на свекърите, защото тя не благоволи да обясни. Ти обаче знаеш, сигурна съм.

# 616
Страшна драма.....изпращат бабата, дядото и почти тригодишното на морето за един месец, а младите си живеят като гаджета.

Последна редакция: чт, 30 юли 2026, 19:37 от Dincho

# 617
  • София
А, о, ужас! На бабата и дядото им дотежало да седят на квартира неопределено дълго време и да гледат внуче под 3 години, искат поне да са си у дома и да гледат пак внучето, че и снахата.

Така. Самата кашмир се държи в пъти по-адекватно от някои коментиращи. Продължавам да смятам, че не е неблагодарна и има пълно право да благодяри за новото предложение при новите обстоятелства и да избере да не си дели семейството.

# 618
  • при късмета
Добре, ма ко, предавам се. Ти знаеш всичко, защото авторката вече го е описала подробно. ОК. Явно четем различни теми.
Поясни тогава кога са се уговаряли, за какъв срок, кой плаща квартирата на свекърите, защото тя не благоволи да обясни. Ти обаче знаеш, сигурна съм.
Сроковете изобщо не са важни в казуса, друго е. Постъпката на свекърите да променят вече действаща уговорка, при положение, че инициативата е била тяхна. Това е казуса, срока тук изобщо не е фактор
А, ако срока е бил дълъг, както ти предполагаш и го гледат от преди да направи 2, пак да питам, какво точно им е пречело още напролет да уговорят по-дълъг срок на морето? Защо в последния момент, като остава месец до градина? Можеш ли да измислиш някакъв адекватен аргумент в тази посока и основание да не го направят? Защото аз не се сещам. Като ти знаеш всичко, дай адекватни отговори на тези въпроси, може да и пропускам

# 619
Сещам се за 100 неща, например някой от тях го заболява крака, по-удобно му е да си е у дома. В техния дом има животни, които ги наглеждат съседите, но за лятото не могат. Финансово са притиснати от нещо, случило се наскоро и не им се плаща повече квартира. И т.н. и т.н.

# 620
Случват се промени.
Майка ми също дойде преди две години да гледа детето, за да ходим на СПА с ММ и още в деня на пристигането си счупи ръката. Та в крайна сметка ние нея гледахме.

Възрастни хора са все пак. Може да са се надценили и да не се справят с гледането.

# 621
  • при късмета
Само, че ако причините да искат да се приберат бяха здравословни, авторката изобщо нямаше да постави казуса. Всеки щеше да разбере свекърите, предполагам и тя самата.
Ако имат животни, то са ги оставили или осигурили гледането още преди да дойдат. Няма как животни да се появят изведнъж и там, ако те са тук от дълго време, нали.
За по-удобно не е смислен аргумент, а именно хрумване и отмятане от уговорката

# 622
Ние не знаем нищо. А свекърите не са длъжни да обяснят всичко за себе си на децата. Искат на морето и това е.
И само да напомня, че с тръгването на градина детето не се закотвя вечно там. Почват се градинските сополи и вируси, отсъствия и т.н. Кой ще гледа тогава детето, ако сега за месец е цяло чудо?

# 623
  • при късмета
Ами тя и сега си го гледа, докато работи.

# 624
Свекърите от самото начало са си правили сметката да гледат внучето на морето, ама не са го казали, защото Кашмир е щяла да им откаже. А така я притискат в ъгъла, за да стане тяхното. А майката на Кашмир явно е от онези женици, за които думите на свекърите са закон и затова така вменява вина на дъщеря си.

# 625
Ами тя и сега си го гледа, докато работи.

Свекърите тогава какво правят, след като тя си гледа детето?

# 626
Сигурно си гледат морето. Simple Smile
Някой тук предложи свекърите да вземат сами детето на морето. За мен това няма да е удачен вариант при предстоящо тръгване на градина, без до сега детето да е било на ясла и да има вече привикване към промяната. Раздялата с мама и татко за пръв път за месец не е ясно как ще я възприеме.
Ще има и други лета пред тях. Това е гледната ми точка.
Иначе се изказах, че по цял ден 24/7 със свекър и свекърва за цял месец, ако ще златни да са, аз не бих прекарала.

Последна редакция: чт, 30 юли 2026, 19:54 от tetka_the_best

# 627
  • София
Може да не им понася големият град, може квартирата да е кофти, матракът да не е удобен, може са искат да си поливат градината.
Кашмир ще си реши какво да прави, без да чувства и без да набива вина.

# 628
Може да се е обострил хроничен здр проблем, за който не искат да говорят.И да са решили,че ще им е по-удобно да са до личния лекар в своя град .Може детето да се е променило драстично и на около 3г да е станало трудно за гледане.А може, както предполагам от началото,нещата да не са добре изговорени в началото  и всеки са е мислил нещо, което е различно от  мисленето на другия

# 629
Може всичко, но няма да разберем, защото авторката няма да пише повече. Така и не каза кой е плащал за квартирата.

Общи условия

Активация на акаунт