За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 21

• 6 050
  • 192
  •   2
Отговори
# 180
на Линхе  повече му отиват дългите коси и дрехите в костюмираните псевдо исторически сериали,а и погледът му в повечето от тях е доста по-изразителен и интензивен.
Напълно споделям това мнение- има нещо в устните и захапката, което може би трябва да се коригира. Погледнах кадри от Overdo- изглежда като обичаен не много привлекателен китаец. Нищо общо с нефрита. Прекрасна вечер желая!

Щом в Overdo не ти харесва, не знам какво ще кажеш за вида му в Our Generation Simple Smile

Явно режисьорът на POJ знае как да получи максимума от актьорите и да ги покаже в най-най-добрата им светлина, за разлика от този в Overdo - странни ъгли на заснемане, прекалено близки планове, лоша светлина, ужасен монтаж. От некадърност е превърнал драма с отличен потенциал - история, актьори, бюджет, да изглежда като евтина мини-драма.

И макар че много, много харесвам Линхъ-то, не мога да не се съглася с теб - и аз съм забелязала, че има някакъв проблем със зъбите/устните и оттам един ужасен навик да си държи устата полуотворена и физиономията му да придобива един леко глуповат вид. Освен това постоянно си облизва устните и това още повече задълбочава проблема. Без да съм специалист мисля, че зъбите му са прекалено големи за челюстта и оттам му идва проблема. Онагледявам какво имам предвид, още от детските му снимки си личи съвсем ясно този проблем:

И да не е съвсем спам, споделям какво гледам в момента:

Love for you е моя абсолютен фаворит. Красива и тежка на моменти история, великолепно заснета, невероятна актьорска игра, безумна химия и страхотен OST. Много от зрителите се оплакаха, че след 15 епизод става бавно и влачещо, но на мен за миг не ми доскуча. Хареса ми бавното действие, защото именно чрез него като зрител успях да вникна в отношенията, причините и мотивацията на героите за действията им в миналото и сега. Отдавна не бях гледала китайски или корейски сериал без хиляди филтри за красота, но тук Song Wei Long и Zhang Jing Yi се снимат почти без грим и филтри, особено в първите епизоди, когато героите им все още са деца/тинейджъри. Забравила бях какво е да видя пори, пъпки и петна по кожата на актьор, както и по-тъмно-жълтеникавия типичен техен тен. Но тук и двамата доста смело показват лицата си и печелят моето уважение, дори така ги намирам за още по-прекрасни. Горещо препоръчвам - 10/10.

Споделям и последните заглавия, които изгледах наскоро, ако някой се интересува за конкретен отзив, ще пиша дпълнително:
A Splendid Match (2026) 8/10
Ashes to Crown (2026) 8/10
Doctor on the Edge (2026) 8/10
Love Has Fireworks (2026) 10/10 - този го чаках 3 години и въпреки някои недостътъци,  нямам сърце за по-ниска оценка Simple Smile
My Royal Nemesis (2026) 9/10
Never-Ending Summer (2026) 10/10
Road to Success (2026) 9/10 - тук децата бяха големи сладури, качила съм малко оценката заради тях
The First Jasmine (2026) 9/10

# 181
За отношението към Линхе ми повлия нещо, което прочетох. Четири години са били двойка с Бау  Лу, но семейството му я отхвърлило като съпруга, защото била от много простоват произход... Някой чел ли е нещо?

# 182
Покрай тези исторически драми, които гледах напоследък, ми попаднаха някои клипове от Сън в алени покои. Не мисля да го гледам, но се чудя дали да не прочета книгата... Купих си томовете на Съдията Бао и Крайречно царство, тази не ми се купува, защото доколкото знам е трагедия и едва ли ще искам да я повторя, затова я свалих на английски. В темата има ли хора, които са я чели, дайте отзиви?
Според разни клипове в Ю туб, звездата на стария сериал, е легендарна красавица (изглежда много ретро) и до днес считана от много хора за най-красивата актриса.
Освен това, актьорите в сериала били прокълнати и имали нещастни съдби Flushed

# 183
  • България
За отношението към Линхе ми повлия нещо, което прочетох. Четири години са били двойка с Бау  Лу, но семейството му я отхвърлило като съпруга, защото била от много простоват произход... Някой чел ли е нещо?
Не съм чела, но ако е вярно Линхето съвсем ми пада в очите.
От богато семейство ли е? Ако е, значи правилно мисля, че изражението му обичайно е презрително към останалото човечество.

The Legend of Rosy Clouds (2026)
7/10 от мен.
Първите 11 епизода ми харесаха, но после загубих интерес.
Не харесвам триъгълници, а тук май си подхвърлят и момичето. Не знам, не гледах.

Още едно разочарование King Is Not Easy (2017).
6/10.
Не помня защо, онзи ден го "изгледах" и вече забравих историята.
Много тъпо, тъпо...

# 184
Според най-актуалната налична информация „Tantara“ (известен преди с работното заглавие „Show Business“ или „Slowly, Intensely“) е планиран да излезе на 11 декември 2026 г. в Netflix.
В сериала участват:
•   Сонг Хе-кьо (Song Hye-kyo)
•   Гонг Ю (Gong Yoo)
•   Ким Сеол-хьон (Kim Seol-hyun)
•   Ча Сънг-вон (Cha Seung-won)
•   Лий Ха-ни (Lee Hanee)
Действието се развива в корейската музикална и развлекателна индустрия през 60-те до 80-те години на XX век и проследява хора, които мечтаят за успех въпреки трудните времена. За всеки случай да добавили Том Форд в плаката.

Разминаха се навремето в "Деца на слънцето", но не ми се връзват като романтична двойка. Сценаристка е Но Хи-кьон - автор на сериали като:
Our Blues
That Winter, the Wind Blows
Dear My Friends

Тя е известна с емоционални, зрели истории и силно изградени герои, а това кара много зрители да очакват сериал с дълбок сюжет, а не просто романтика.

# 185
  • България
Покрай тези исторически драми, които гледах напоследък, ми попаднаха някои клипове от Сън в алени покои. Не мисля да го гледам, но се чудя дали да не прочета книгата... Купих си томовете на Съдията Бао и Крайречно царство, тази не ми се купува, защото доколкото знам е трагедия и едва ли ще искам да я повторя, затова я свалих на английски. В темата има ли хора, които са я чели, дайте отзиви?
Според разни клипове в Ю туб, звездата на стария сериал, е легендарна красавица (изглежда много ретро) и до днес считана от много хора за най-красивата актриса.
Освен това, актьорите в сериала били прокълнати и имали нещастни съдби Flushed

Отдавна чака ред, но съм гледала сериала още преди да разбера, че е класика и вярно, трагедия е.
Ако знаех, че е по книга и то преведена, щях да гледам по-внимателно.
Стар сериал е, но пак ми направи впечатление.
Имаше и някой от известните актьори в една от главните роли.
Каня се скоро да подхвана и китайските поредици, но сигурно ще е с нещо леко и накрая тази.
Не знам, ще видим.
И  Съдията Бао, Крайречното царство, Един миг в Пекин, всички мен чакат. Grinning

# 186
Не е от богато семейство Линхъ-то и тези слухове се силно преувеличени. Покрай Story of the Kunning palace имаше слухове за двамата, че са двойка, дори имаше снимки с доказателства, че Бай Лу е преспивала в неговия апартамент. Бяха я снимали как прави сърчица на охранителните камери и как баща ѝ я вози до апартамента му и обратно.  Мисля, че наистина бяха двойка по това време за кратко. Тогава обаче Ю Джън, собственик на агенцията на Бай Лу, с която тя се раздели миналата седмица след 10-годишен договор, силно повлия на връзката им, защото Бай Лу по това време беше много по-известна и популярна от Линхъ-то и с цел да не го популяризира безплатно, отрече връзката им и май ѝ забраниха да се появява с него. Надявам се, че ако наистина са се харесвали, да са си запазили връзката тайно и до днес, защото има и такива конспирации в китайските социални мрежи.

# 187
Моарейн, красиви книги Simple Smile Моите са с меки корици. (но пък имам други на Изток-Запад, които са в този стил)

Крайречно царство беше интересна в началото, когато се разказваха отделните истории на разбойниците - като антология е. Историите са от типа на тези, които сме виждали в сериалите (не задължително при главните герои) - има трагични, някои от героите са онеправдани, но някои (много) са пълни идиоти или психопати. 
За съжаление, в последния том вече става дума предимно за военни кампании, които са по-скоро досадни (все едно и също - и доста неприятно). 

Съдията Бао ми хареса повече - типично приключенски истории.

# 188
  • България
За красиви, красиви са.
Сега погледнах актьорите в сериала.
Не само един известен, много са.
Но беше един от първите ми сериали, всички бяха непознати за мен.
Гледах тази адаптация The Dream of Red Mansions (2010)

# 189
  • пак на Рив Гош
Нещо за пийване
--------------------------
Такеру също ще се снима в предстоящ южнокорейско-японски филм
https://www.facebook.com/photo/?fbid=1004047752600625&set=a.110914578580618

Нещо за хапване Just Eating a Meal Together /Issho ni Gohan wo Taberu Dake по манга.
Яяяяя, какъв е усмихнат на това пийване, от Асахи-то ще е 😂😂😂
Нещо напоследък има голяма вълна яп-кор продукции, какво им става? 🤔
Видя ли, че и Видричката има такава, която излиза след 2-3 дни: https://mydramalist.com/808592-kyuka-kisoku ?
(при това с нуна-та от Eye Love You)
Нещото за хапване ми хареса, сега остава да видя и къде ще го гледам 😄

Според най-актуалната налична информация „Tantara“ (известен преди с работното заглавие „Show Business“ или „Slowly, Intensely“) е планиран да излезе на 11 декември 2026 г. в Netflix.
Докато четох разни неща за сериала, ми попадна и любопитния факт, че навремето (когато се развива действието на сериала), "tantara" било презрително определение за актьори, музиканти и певци. Като звучене се доближава до звука на фанфарите и ги е принизявало като улични и странстващи изпълнители.

Аз си напредвам с текущите сериали (които са повече, от свободното ми време) и засега не мога да се похваля с нищо ново доизгледано.

# 190
  • Русе
За евентуалните минали отношения между Линхе и БайЛу разбрах от руски клип. Дали е фенски фейк или нещо, като "щял съм  бил, ама не съм" не смея и да гадая!  В "Overdo" намирам Линхе за изключително слаб, даже и  дрехите не могат да го скрият , затова на това отдавам леко променения му вид. В "Нефрита" беше заложено по съдържание да е много красив. И беше!!! Simple Smile
Завърши "Key to the Phoenix heard" , но все още не съм му сложила оценка. Следях АйМи и Мин Хао, и , признавам, че ми харесаха като двойка. То бяха големи хули - била непълнолетна и не трябвало да има интимни сцени, тя нямала опит с главни роли и нямало да се справи, имали 11 години разлика и т.н.
Имаше как да покажат  близост и топлина, и го направиха! АйМи показа целия чувствен спектър, който ролята изискваше,доволна съм от представянето й. Въпреки това голямата тежест  беше върху Главния мъжки образ - Мин Хао, който, по традиция, обра точките.
Леко ме дразни, че и в двата големи китайски сериала си "крадат" част от сценария. Надеждата ми е, че щом единия свърши хепи, така да свърши и другия. Hands V
Макар да е с призраци, започнах корейския "Spooky in love" и много се забавлявах! Дано така да продължи, а защо не и да завърши забавно?! ( противно на корейския навик "Силно начало - слаб финал)
Наближава края на месеца, когато корейците ще ме "хвърлят на огъня" с 3 очаквани заглавия "FlexXcop 2", "Love on the menu", "Married woman killer" - направо се виждам като лудото емотиконче...Joy

Последна редакция: чт, 23 юли 2026, 22:03 от winona

# 191
Действието се развива в корейската музикална и развлекателна индустрия през 60-те до 80-те години на XX век и проследява хора, които мечтаят за успех въпреки трудните времена. За всеки случай да добавили Том Форд в плаката.

Тя е с Guerlain
https://www.fragrantica.fr/parfum/Guerlain/Eau-de-Coton-128416.html
Мисля,че това е фенски постер, защото няма никакъв смисъл да ползват рекламни снимки с парфюми,които дори не са бели създадени когато се развива действието на сериала.

Гледах излезлите епизоди на A Shop for Killers сезон2
Започна добре,надявам се и така да завърши.

# 192
Мисля,че това е фенски постер, защото няма никакъв смисъл да ползват рекламни снимки с парфюми,които дори не са бели създадени когато се развива действието на сериала.
На плаката долу в дясно си пише, че май автори са турски фенове... ИИ е вече толкова навсякъде, че ми е трудно да разпознавам кое откъде идва. Но наистина е странен избор с тези флакони... Няма да повярвате, но заради разнообразните "помощни средства" твърде много хора вече са убедени, че рекламата е тяхното нещо...

Общи условия

Активация на акаунт