За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 21

• 14 926
  • 465
  •   1
Отговори
# 375
  • пак на Рив Гош
И той ми е в списъка, ама му се назландисвам, именно заради китайския финал Joy

# 376
И за The Story of Pearl Girl също има много добри отзиви, но и там финалът е китайски.

В тази връзка - това ме разсмя искрено и мисля, че трябва да бъде добавено към първия пост на темата с големи букви, за да са подготвени новите фенове какво да очакват

Все пак е китайски сериал, не може всички да са щастливи или живи.

# 377
И той ми е в списъка, ама му се назландисвам, именно заради китайския финал Joy
И на мен ми беше в списъка,но сега разбрах за китайския финал и изхвърча от там.

# 378
  • София
Аз скоро не съм гледала китайски финал. Вярно, че не всички са живи накрая, обаче поне главните са живи и заедно и има смисъл в мъртвите. Последно миналата година гледах един, в който тъкмо всичко щеше да завърши добре и за второстепенните и в последния епизод просто решиха да ги елиминират.

Аз мъча The First Frost. Но е буквално мъчение, обаче стискам зъби, защото навсякъде е много хвален и помня, че и тук го бяхте харесали. За момента най-интересно ми е като дават кадрите от Чунцин да си казвам “Ей тук съм била, това съм го виждала, това пък къде ли е”. Историята не може да ме грабне, а и никога не съм харесвала постоянното прехвърляне на разказ към ученическите години.

# 379
Four Hands, Two Sonatas
Преди да го пусна бях - “Искам да видя какво ще прави Song Kang след като стана свръх нов човек в Sweet Home 3”, но започна толкова интересно (явно с убийство) и кръв по клавишите на пиано (явно е метафора) и да….изгледах и двата епизода. И въпреки, че предполагам как ще се развият събитията, че това ще обхване болезнени теми и сигурно ще плача на финала… е за в момента смятам да го гледам.

# 380
  • София
Това първи сериал с Zhang Wan Yi ли ти е?
Да! завършен, много ми хареса. Започнах Si Jin с прав скок, обикновено гледам нещо различно за гаргара, но този път просто ми се иска още от същото. Напоследък някак много ми върви гледането Simple Smile, един след друг The Blood of Youth, Blossoms in Adversity, Are You the One. И само хепи енди!

# 381
The Rise of Ning - също с него, също много добър и пак с хепиенд. Гласът му си е такъв тих и шепнещ не само за роля, а по принцип, уникално секси е Heart Eyes

# 382
  • Русе
До тук с мненията за Zhang Wan Yi съм напълно съгласна!  В  "Lost You Forever-1 и 2, Are You the One , The Rise of Ning  и Si Jin" прави много добри роли. Костюмните определено му лежат, но бих искала да го видя в съвременен и не от революционните години. Може и в комедия.
А относно гласа му, наскоро забелязах колко много гласови дубльори има в китайските сериали. Джан Вани и Лео Уу са от малцината, които умеят да работят и с гласа си.
Сега искам да споделя малко първи впечатления от "Ранната пролет" с Боран и Сун Тиен.
Скрит текст:
Някои не издържат на бавното (типично китайско) темпо и се отказват да го гледат. Аз, обаче, след мъките от "The First Frost" ( Елза, не си сама!) реших, че този направо галопира. Joy И , за разлика от "Пътят към дома", намирам, че тази двойка се справя много добре! Боран обича и може да "носи" сериал на гърба си, но тук Сун Тиен не му отстъпва.
Според мнение на критици и снимачен екип, в сценария е заложен важен детайл от младежките разбирания на  съвременен Китай - кариера и парична независимост, за сметка на любовта и чистото човешко щастие, което носи тя. Девизът в сериала "Не питай за миналото, не гадай за бъдещето, наслаждавай се на настоящето!" ме остави замислена и веднага изстреля друга мисъл "Нагон за сметка на дълбоки искрени чувства" или "Повърхностен живот". Предполагам това ще бъде повода за разрива между двамата. Този момент чакам с нетърпение! Не, че имам нещо против рози и еднорози...неееее... Само очаквам и се надявам на смислено развитие. Пък и сдобряването после е толкова сладко?! Flushed Боран вече се "жалва" колко много е целувал...Joy

# 383
  • пак на Рив Гош
В тази връзка - това ме разсмя искрено и мисля, че трябва да бъде добавено към първия пост на темата с големи букви, за да са подготвени новите фенове какво да очакват

Все пак е китайски сериал, не може всички да са щастливи или живи.
Добавих го във файла за "следващия път" Joy

Four Hands, Two Sonatas
Преди да го пусна бях - “Искам да видя какво ще прави Song Kang след като стана свръх нов човек в Sweet Home 3”
Tuon, аз спрях след болднатото Joy, но и аз оставам зрител след първите 15 минути на първия епизод.

Аз съм от харесващите The First Frost, но сюжетът е като за мен - бавен, с много драма и мелодрама и изстрадана лИбоФФФФ Joy.

От "костюмните" сериали на Zhang Wan Yi не съм гледала нито един, но като му погледнах филмографията, видях, че съм го гледала в I Know I Love You (2023), който е съвременен (и той е с много драма и мелодрама, но поне всички оцеляват... по спомен Joy)

Започнах да гледам и The Early Spring в обедната почивка, понеже епизодите му са с подходяща дължина Grinning. Първият ми задържа интереса, продължавам го.

# 384
Снощи приключих с Blossoms of Power и тази сутрин все още съм топка от емоции. Изключителен сериал, да, имаше нелогични моменти в сюжета, имаше неща, които не ми харесаха, но цялостно това за мен е най-интересният китайски сериал, който съм гледала изобщо. Вдигна летвата толкова високо, че не виждам какво друго би го надминало. Действието се движи невероятно бързо, няма пълнеж, няма нищо излишно, всяка реплика, поглед, жест имат своето значение. Изчетох много коментари, имам си моя теория какво точно се случи накрая, не претендирам, че съм разбрала всичко и със сигурност ще го гледам поне още веднъж, но след време. За известно време ще си почина от сериали, защото въздействието е прекалено силно. Разбрах и аз най-после какво значи да не можеш да продължиш след някой сериал.

# 385
Включвам се и аз да споделя емоция. Колко е хубаво човек да има избор! След напътствията от Ваша страна и изгледаното, нали така човек търси съмишленици, твърдо съм позиционирана в китайската зона, аз съм си фентъзи фен - там изненади нямам, сдобих се и с 1 фаворит като артист. Всички останали много ми харесват също, обаче са всички останали.

При корейците се разхождам за лирически отклонения и да се смея сама като лудите. Докато съм в темата на веселата част, приключих снощи A Good Day to Be a Dog. Майсторската изработка на трансформацията куче - човек и обратно е за сметка на грешки в сценария, орязани сцени и хаотично движение напред и назад във времето и между героите. Един въпрос обаче ме мъчи от снощи: как се побраха в този гардероб. Те нямат въздух да дишат, затова така стана… Спирам дотук, за да се насладя на 5 минути смях без прекъсване, сама съм в стаята.

Красив септември от мен! Август за мен беше чудесен и цветен, за което имат заслуга и всички, пишещи в тази група. БЛАГОДАРЯ!

# 386
  • София
Аз съм от харесващите The First Frost, но сюжетът е като за мен - бавен, с много драма и мелодрама и изстрадана лИбоФФФФ Joy.
А! Чудех се кое ми е проблемът в сериала, но ти много хубаво си го казала.
То, освен, че по принцип не са ми много интересни съвременните сериали, е тази бавна драма и мелодрама ми пречи когато няма какво да ме разсейва. И под "разсейва" имам предвид дълги коси, красиви мъже в рокли, летящи и размахващи мечове.
Grinning Но пък Чунцин е хубав. И без това ми е вторият любим китайски град след Пекин. (И няма общо с това, че Сяо Джан е оттам Joy)

inka, кой ти е китайският любимец?

# 387
inka, кой ти е китайският любимец?

Tan Jian Ci
Редактирам се, като добавям препоръка за филм. Да не стои така само 1 дума. Така и така днес за втори път се включвам. Това е:
https://www.imdb.com/title/tt10203982/

Последна редакция: вт, 01 сеп 2026, 14:50 от inka5

# 388
  • вятърничава
Това първото ти китайско ли е?
Ще гледам втори сезон, хареса ми пресъздаването на епохата в стил филмите от 70-те. Бини и Jung Woo Sung имат сметки за разчистване и да се надцакват. Малкият брат (Woo Do Hwan) имаше малко екранно време в първи сезон, но униформата добре му стои.
Много сладко отбелязване на 10-годишнината на Love In the Moonlight:
https://www.instagram.com/reel/DcnBpLNueNB/?utm_source=ig_web_co … =MzRlODBiNWFlZA==
Тези петимата са големи сладури, гледах ги в едно риалити, бяха в един отбор. Чудесни и като хора, не само като актьори.

The Affair was Just the Beginning много ме забавлява в стил Cheat On Me, if You Can (2020) и Mad Concrete Dreams (2026). Върви уверено към финала на 4 септември.

A Bona Fide Killer (2026) 7 и 8много романично, еднорози фъркат между снайперите.

# 389
търсих търсих
исках да гледам исторически китайски, добре направен, нещо като The Story of Ming Lan
но не ме грабнаха от 1ви епизод The rise of Phoenixes, Swords into plowshares ..., може би друг път
някак си попаднах на Born to be alive ... поне има красива природа ... ама направо са неразпознаваеми акт*орите, Hu Ge например
друга резерва ще ми бъде The Longest Day In Chang'an

жалко, че добре направените дълги сериали нямат превод на бг..
стрийминг платформите имат преводи дори на гръцки, румънски и други съседки, но на бг нямат ... разчитаме само на доброволчески труд за бг превод ..

Последна редакция: вт, 01 сеп 2026, 17:59 от s0-00snow

Общи условия

Активация на акаунт