За любителите на корейски и китайски сериали – Тема 21

• 17 025
  • 520
  •   1
Отговори
# 495
Tuon, нали си ми другарче Hug, заради теб се жертвах и прехвърлих някой и друг епизод, та видях, че дамите, най-вече кралицата или каквато беше там не е в типичния ханбок, който познаваме от чосонски времена. По-скоро ми напомня на дрехите от монголските периоди или от времето на Когурьо.
🤗🤗🤗
Благодаря.
Значи не мога да го пробутам като сериал с ханбок 🤣. Нищо,опитах се 🤣 Ама, виж, то е логично (ако се бях замислила) да не е стандартна чосонска дреха.☺️
Припомни ли си синия дракон???

Но пък си припомних "малкото Джи" какъв дечко е бил. Тъкмо завърших сериал с него, в който играе първата си отрицателн роля на психопат сериен убиец.
В кой сериал?

# 496
Flex x Cop 2
И двата сезона са готини. Нямат връзка помежду си освен главните полицайчета. Разглеждат различни криминални случаи в рамките на 1-2 епизода и тече някаква основна нишка, която се изяснява накрая. Няма романтики, няма лиготии, но от време на време включват някой комичен елемен. И двата сезона си имат логичен завършек. Дадоха нишан, че може да има и трети сезон.

# 497
  • пак на Рив Гош
Седя си аз тази вечер и си наваксвам с абонаментите в Ютуб - къде Любимият Ю приема гости в "кафенето" си, къде един корейски младеж готви, къде Усуи-сан ми показва микро-апартаменти в Токио... и във фийда ми излезе видео на един от сеулските канали, които следя, за международен танцов фестивал в Сеул, баш тия дни по празника Чусок. Пускам видеото и още в първите секунди ми направи впечатление, че в музиката има много нашенски ритми. Представянето на ансамблите започва и първото изпълнение е ... българско 😄. (има и второ малко по-късно).
Слагам долу цялото видео, ако ви се гледа (но е около час):

Последна редакция: сб, 26 сеп 2026, 23:55 от Роца

# 498
Привет, някой с впечатления от текущия китайски "С лек аромат на орхидея"? Заслужава ли си да го започвам?

# 499
  • пустинен пъпеш
Аз гледам текущия китайски "С лек аромат на орхидея".Костюмирана драма с обичайните изобличение/отмъщение, в 34 еп. (общо 47 еп.)започва и борба за власт .Харесвам изпълнението на главния Liu Xue Yi,главната е умна,образована и освен да се грижи за себе си,тя съумява с находчивост и добри познания да защити и жените от обкръжението си.В този сериал ми харесва и музиката,но не мога да напиша същото за  кратките моменти с китайска опера(необходимост заради сюжета) .Романтика все още почти няма.

# 500
  • Русе
Аз също гледам "Орхидеята", интересен ми е засега. Мисля, че  в предишен пост писах мнение за артистите - не харесвах Тан досега ( в "Път към дома" ролята й беше скучна и плоска, в "Семейство по избор" не можах да я изтърпя), тук прави невероятно зряла роля, в която ми хареса. Може и да има клишета, но някак си не ме дразнят. Сериалът не забива само в една посока - борба за власт, борба за живот, лицемерие, алчност - всичко върви бързо, последователно, понякога изненадват, друг път не. Тук романтиката е само загатната, не е основа.
Препоръчвам, Виктория Василева, поне да го започнеш. Ако не те грабне, значи не е твоята бира.
Сю Кай също върви добре в "Spring of the blade", и , мисля, че ще има повече възможности за еднорози, макар че за мен тонът е малко по-тегав от другия сериал.

# 501
Ще ми помогнете ли за името на китайския костюмиран сериал, в който Tan Jian Ci е с дълга бяла коса Simple Smile ?

# 502
  • пустинен пъпеш
Само в погледите на главния за момента е романтиката в С лек аромат на орхидея,като тя се заражда бавно,докато той постепенно открива додтойнствата в характера на главната.
Гледам и другия китайски костюмен "Spring of the blade" със Сю Кай,там симпатиите ми печели  главната Zhou Ye ,гледам  и A Prophet[,действието е по време на републиканската ера с Li Xian,там пък секта,която освен че мами,за да измъква пари,е замесена и с пренасяне на калъпчета  опиумна смола,общо взето бъркотия.За момента си търся корейски сериал.
Queen L не е ли Lost You Forever (2023)

Последна редакция: нд, 27 сеп 2026, 13:48 от rududu

# 503
  • България
Не изневерявам на принципа си да изчаквам финалните епизоди и превод на руски,
но пък започнах да гледам онлайн, защото китайските сериали за теглене са предимно с руско аудио.
Липсва ми озвучаването на китайски, а и за шест години научих около шест думи. Laughing

7,5/10 за Dream Detective (2020).
Първите епизоди гледах с интерес, хареса ми идеята, а декори, актьори както почти винаги са на ниво.
Но много забиха в сънищата, омръзна ми да се питам, това сега наяве ли е или насън.

# 504
Ще ми помогнете ли за името на китайския костюмиран сериал, в който Tan Jian Ci е с дълга бяла коса Simple Smile ?
Lost You Forever

# 505
https://www.facebook.com/share/r/1BxoVQ4XFm/
Изненадана съм колко висок изглежда Ли Мин Хо на фона на обкръжаващите го.

# 506
  • Русе
https://www.facebook.com/share/r/1BxoVQ4XFm/
Изненадана съм колко висок изглежда Ли Мин Хо на фона на обкръжаващите го.
1.87м

# 507
  • вятърничава
Made in Korea 2
Мила, Роца, не съм забравила, че чакаш вест от мен дали Woo Dо Hwan участва във всички епизоди на Made in Korea 2 😄 Вече мога да доложа, че се появява във всички епизоди и е все така хубав в униформа 🫡 Сезон 2 ми се стори по-хард от първи и макар, че ми хареса, май се надявам да няма продължение. Сериалът се базира на реални исторически събития и личности от 1979г от по-новата история на Южна Корея. Прочетох, запознах се, не е повод за гордост, мрачен период. Самите главни герои предполагам са измислени персонажи, продължение на историята от първи сезон след 9г, все така мръсни игрички. Има сцени на насилие и изтезания. (Вие след толкова китайски сериали вече не се плашите). Woo Dо Hwan и Бини са двама много красиви "братя". Много добре играят и тримата.

Бини имаше рожден ден на 25 септември, да здрав и все така харизматичен.
Толкова бе хубав в костюм, че му простих всички гадости.
https://www.instagram.com/hyunbin_only/reel/DdzO1udzrH2/
https://www.instagram.com/hyunbin_only/reel/DdzCiozT4WY/

# 508
https://www.koreatimes.co.kr/amp/entertainment/k-pop/20260922/li … ource=chatgpt.com

Не мога да си намеря сериал и се зачетох в клюки- за щастливо начало на понеделника с Лиса от Блекпинк.

Другата клюка е за „Нефрита“. Покрай всичките истории за Тянь Сивей и Джан Линхъ попаднах на един клип зад кадър. За „скандала“ между тях и за споровете около хонорарите се пише какво ли не, но доколкото разбирам, реално става дума преди всичко за напрежение между мениджърските им екипи и за позиционирането на двамата, а не за доказана лична вражда между актьорите.

https://youtube.com/shorts/ld8Wb7kkSHM?si=lXlZHvjgayepUaC0

Но друго ме изуми в клипа — краката на Тянь Сивей! 😳 На екрана човек някак не го забелязва толкова, но в този кадър са направо невероятно слаби и фини. Толкова, че за момент си помислих, че камерата или ракурсът ме подвеждат. 😂 Някой друг забелязал ли го е?

Последна редакция: пн, 28 сеп 2026, 17:00 от victoria vassileva

# 509
  • България
А аз най-после изгледах нещо за 10 и списъка ми.
The Road to Splendor (2026).
Разбира се, няма как китайски сериал без драми, интриги и скъпи жертви.
И разбира се, видяхме как императорът си играе с живота на хората, това не се пропуска.
Обаче ми хареса динамиката, имаше промени, нещата се развиваха с години, но не ни показваха кой как и кога ходи до 00.

Общи условия

Активация на акаунт