Сполучливи имитации на маркови парфюми - 68

• 14 835
  • 214
  •   3
Отговори
# 195
  • София
Byredo Blanche също. В имитация на D&P го имам, мирише на сапун Dove.

# 196
  • Deutschland
Благодаря ви много.

# 197
.. Тютюн, примесен с ябълка. ..
За мен Veneno French Avenue е точно тютюн със зелена, свеж ябълка.Не знам той ли е,но ако го видиш - тествай Simple SmileСтрахотен е
https://www.fragrantica.com/perfume/French-Avenue/Veneno-105519.html

# 198
  • София
Често усещам такива миризми по улицата, според мен са разни реплики на Tobacco Vanille.

# 199
  • Стара Загора
Здравейте  и тук 😁 хич ме няма в парфюмите, знам само, че сега съм на вълна "да мирише на чисто" и си търся такива. Ако се сещате за някои имитации споделете. Досега съм ползвала само парфюми на рефан и на мартинез, но не съм запозната с аромати на морковите парфюми.

Освен Белия чай на Е.Арден, който вече е споменат, на мен на чисто ми мирише и Lazy Sunday Morning на M.Margiela.
Видях, че е в новите на Гиза. Някой дали го е пробвал вече. С радост бих си взела, ако са го докарали.

# 200
Здравейте  и тук 😁 хич ме няма в парфюмите, знам само, че сега съм на вълна "да мирише на чисто" и си търся такива. Ако се сещате за някои имитации споделете. Досега съм ползвала само парфюми на рефан и на мартинез, но не съм запозната с аромати на морковите парфюми.
На първо място е ето този спрей от ДМ.
~ спрей за тяло Perlier White Musk - мирише точно на чисто.
~ Noa /Cacharel - мирише подобно на крем Нивея ,но луксозен и ненатрапчив. Моя голяма любов.
~ Martin Lion F85 Narciso Rodriguez - Pure Musk for her - нежен ,чист ,свеж аромат.
~ Eyfel W257 Moschino - Toy 2 - чист ,лек ,нежен ,ненатрапчив ,много близък до кожата.
~ Eyfel W126 Britney Spears - Vip Private Show - женствен ,нежен ,лек.
~ Elizabeth Arden - Green Tea Lotus - изключително свеж ,лек ,летен аромат.
Лосиони за тяло също залагам на Nivea Soft ,Nivea Family ,Dove.
Както и серията на ДМ Perlier White musk.
https://www.dm-drogeriemarkt.bg/search?query=perlier%20white%20m … rType=dm-products
Няма начин да не се влюбиш в нея ,абсолютен чист аромат.

# 201
С mavina1380 явно имаме сходен вкус към чистите аромати, ето я моята скромна колекция от парфюми, ухаещи на чистота:

Above the clouds и Silk Stone са вдъхновени от Blanche на Byredo.

От много време търся добра имитация на Pure Musk. Martin Lion F85 добра имитация ли е на Pure Musk? Ползвах дълго време на Заг и ми беше любим, но не го предлагат вече, а е отдавна свършил при мен.

От чистите отдавна ми е свършил и 724 нa
Kurkdjian в имитация на Мартинез, но няма да го подновявам, прекалено остър беше при мен. И Лалето на Заг при мен беше подобно остър.

# 202
Лалето на Байредо ухае на чисто.

Сутринта се разминах с едно момиче и след нея се носи уникален шлейф от парфюм. Тютюн, примесен с ябълка. Мислех да се върна да питам, но бързах много. Някакви идеи кой може да е?
Иначе тренда с Ерба пура продължава. Всеки втори е с него.
Тютюн и ( по-скоро печени ) ябълки има в Smoking Hot / Killian.

Подкрепям мнението на RebelHeart. И при мен Smoking Hot ухае на малко тютюн и повече ябълки. Имам вариантите  на Zag и Giza. Много са хубави и двата с лек превес към аромата на Zag Zodiak.

# 203
Ambre Narguile беше ябълков пай с тютюн за мен, версията на The Moon

# 204
Ambre Narguile беше ябълков пай с тютюн за мен, версията на The Moon
Mммм, да точно така го усещам и аз - топъл ароматен ябълков пай с карамелена коричка, намек за фин, лек сладък тютюн, много луксозен и чувствен аромат, подходящ за хладни есенни дни и вечери. На Тhe Moon версията ползвам и аз. Бях я забравила тази красота! Heart Eyes

# 205
  • Sofia
Дивайн са пуснали Lumière d’Issey Issey Miyake 1116 с пистакио. Някой случайно да го е душкал?

Иначе това са им другите нови:
Oro e Miele Giardini Di Toscana 1117
Parfums de Marly   Athénaïs   divain.1115
Rabanne   1 Million Night Elixir   divain.1324
Nishane   Meant To Be Seen   divain.1114
Miu Miu   Miutine   divain.1113
Kayali   Eden Sweet Peach | 35   divain.1112
Kayali   Eden Plush Pear | 23   divain.1111
Lancôme   Idôle Peach ‘N Roses   divain.1110
Calvin Klein   Euphoria Bold Elixir   divain.1109
Calvin Klein   Euphoria Solar Elixir   divain.1108
Calvin Klein   Euphoria Magnetic Elixir   divain.1107

Последна редакция: вт, 28 юли 2026, 12:18 от semelyna

# 206
С mavina1380 явно имаме сходен вкус към чистите аромати, ето я моята скромна колекция от парфюми, ухаещи на чистота:

Above the clouds и Silk Stone са вдъхновени от Blanche на Byredo.

От много време търся добра имитация на Pure Musk. Martin Lion F85 добра имитация ли е на Pure Musk? Ползвах дълго време на Заг и ми беше любим, но не го предлагат вече, а е отдавна свършил при мен.

От чистите отдавна ми е свършил и 724 нa
Kurkdjian в имитация на Мартинез, но няма да го подновявам, прекалено остър беше при мен. И Лалето на Заг при мен беше подобно остър.
Да ,определено имаме сходен вкус като аромати. Можем да си обменяме идеи за парфюми.
Не мога да дам мнение дали Martin Lion F85 Narciso Rodriguez - Pure Musk for her е 1:1 с оригинала ,защото не съм го имала.
Но за мен парфюмът на Martin Lion е прекрасен.

# 207
  • Варна
Здравейте хора,
Ако случайно се озовете в гр. Левски(макар че изобщо нямам идея, каква работа бихте имали точно там. Мен не ме мислете, моето село е в непосредствена близост и бях на покупки на провизии), а нали съм парфюмен гид за малките кътчета в страната ни, можете да посетите магазинче PARADOX за парфюмерия и козметика. Значи Фащате главната пешеходна улица в посока север, снимате се на паметник-пейката с Парцалев, Григор Вачков и Дончо Цончев, пиете едно чудно голямо и вкусно бяло фрапе за 2 евро(по-хубаво в живота си не съм вкусвал) и драпате по десния ръкав на разклонението, когато пешеходната част свършва. И гледате вдясно обектите, то аптеки, то сладкарници, то дрехи и стигате до Paradox-a. Иа изобилие на Martin Lion, на Aristea, на Roxanne по 8.00-8.50 евро, но най вече на наливни Gardeny, цяла витрина, над 2 метра висока. Ама единствения от мъжка и унисекс секцията, която нямах и исках, бе YSL Y Elixir. Нахаках едни 50мл със 100 капки в тяхно шише и излезе 10.80 еврове. Ароматът някаква смесица между YSL Y EDP или Parfum с нещо сладникаво балсамово като Roja Enigna или Mancera Tonka Cola. А как трае и излъчва, мамата си джаса.
Така че хващайте влака за гара Левски и щурмувайте!

# 208
Pure Musk днес си го взех на тестерче от магазина на Заг на Възкресение 13. Гледах списъка, който е публикуван предходните страници.

# 209
За да стои с мен цял ден парфюма ми, пръскам и по косата и по дрехите си. И моята кожа е суха и бързо попива парфюмите. Пръскам сериозно /10-12 спрея/, независимо дали оригинален парфюм или имитация. Сред най - трайните ми  парфюми са: Euphoria Calvin Klein, Versace Pour Femme Dylan Turquoise, I Want Choo Jimmy Choo, Wanted Girl Azzaro, Libre Yves Saint Laurent, Idôle Lancôme, Nomade Chloé, Dolce Garden Dolce&Gabbana, Aura Mugler Mugler, Honey Aoud Montale, Virgin Island Water 2007 Creed, UFO Jenny Glow.
/Умишлено избрах само имитации в списъка, който изброих./
За Бакара руж и подобните и, не ми се и говори, защото от "харесва ми" се стигна до "повдига ми се" заради прекалено масовата и употреба от всяка втора жена в София.

Чия имитация ти е Аурата? ☺️

Общи условия

Активация на акаунт