Седмокласна изпитна тема - 22.06 - 28.06 - НВО приключи, адреналинът още не

• 43 844
  • 1 119
  •   56
Отговори
# 1 080
  • София
Но преди не беше ли 22 часа първият език.
Не че ми пука де, но на хората би трябвало да им пука
Не. 20-20+ часа става с часовете ИУЧ и ФУЧ, каквито поне в ЕГ винаги има, вероятно и в АК. Задължителните часове са 18.

# 1 081
  • Варна
Ние откакто минаха НВО въобще не говорим каквото и да било на тази тема, за добро или лошо не знам.
Съответно не знам какво точно иска девойката. В главата й са игри, море и т.н.
Смятах, че балът й ще й стигне за гимназиите с добра среда. Ние общо взето това искахме. А кое от тях ще избере, ще видим. От една страна се радвам, че не се е вторачила в нещо конкретно. Така не е под стрес.

# 1 082
  • sofia
Моля, посочете кои са гимназиите с добра среда в София (не броя смг и нпмг).
п.с. Не се заяждам, искам да се информирам.

# 1 083

Това е рисунка на детето отпреди 3 години ах ах ах 😂 познава ли се кого е нарисувал? С туш е. Това не е истинското качество на рисунката, защото беше над 5 Мб и не ми даваше да я кача тук, та я редактирах, да стане по-малко мегабайти, разбира се, за сметка на качеството. Всички щрихи и подробности е направил с ръката си.

Последна редакция: нд, 28 юни 2026, 01:53 от Татко Мецан

# 1 084
  • пустинята Гоби
Мецане, понякога оценките в училище се пишат за изучавания материал, не само за знанията по предмета. За рисуването също има значение дали детето има материали, дали рисува в час, при нас и контролни правят. По принцип те разбирам, при нас двама от бабите и дядовците са учители по рисуване и единият беше подготвял детето за контролно, на което изкара 5 и беше драма Joy . От страна на бабата, на детето не му дремеше.

# 1 085
На мен сега като се сетя ми е смешно, но последната година единственият предмет, по който дъщерята се притесняваше да не си напише домашната, беше изобразителното изкуство. Седяла е до 1 през нощта, защото не можела да отиде с незавършена рисунка.
А учителят им е едно младо, наскоро завършило момче, от километри си личи, че е артистична душа, дори малко на бохем бие. Как е успял така да ги респектира, нямам идея.

# 1 086
Аз да си помрънкам за нашите учители, добре си бях, като не си говорех с никого и живеех в илюзии Simple Smile. Разбрах, че по природните науки масово се е писало шестици на килограм -освен на преписвачи, и на такива, на които "им трябва", но цяла година един учебник не са отворили и на контролните оценките са ,меко казано, далеч от отлични. А това са 3 предмета (учителката е една). Отделно, докато на нас на проекти пишат 4 , щото не ползва платени програми , а и аз не помагам, на другите там са писали шестички. По някои предмети сме с еднакви оценки с други деца, накрая на щерка 5, на другото 6. И накрая излиза,че дъщеря ми,дето сигурно е единствената в класа,която отваря всеки ден учебници и учи, ще е с абсурдно нисък успех. По всичко са й взели по малко и са я закръглили надолу, единствено по бел и мат просто са и написали заслуженото. Ама ако някой беше посмял да не й пише отличен по тези предмети, щях да анулирам оценките. Криво ми стана, признавам.  Тя никак не е бележкарка и си е ок,  но просто не е честно. Като отидем на раздаването на дипломите, ако има такова, смятам сериозно да си поговоря с учителите, че да ми олекне. Когато имаш критерии, бъди обективен. Не може щото на някой майка му ти звъни всеки ден, да подаряваш оценки, а по други да плюеш. На последните родителски само мрън мрън, че била разпиляна щерката, а тези момчета,дето учебник не отварят и едвам изкарват с преписване 4 на тестове, накрая наградени с 6. Ей за това не ги харесвам учителите,защото клякат на всеки наглец с претенции , и си го изкарват на скромните деца. Не ми трябват тия оценки, но много ме заболя как сме с еднакъв успех като средняците. Ега ти и тъпотията. И най-голямата преписвачка ще е с плакет за пълен отличник , а тя плюе и псува всички учители зад гърба им, а моето глупаво хайванче и ги обича, на всичкото отгоре, и не дава една дума да издумам срещу тях .
Чакам с нетърпение резултатите от НВо и се моля да имам моралното право да си рекна,каквото ми е на сърце. Щото дори госпожата по бел, след пробно НВО, на което дъщерята имаше 90т, има наглостта да дойде да ми каже, че няма да успее накрая.
Нашата госпожа по рисуване не е специалист и оставяше децата да си правят, каквото искат. Предната беше изключителна и хем добра, хем ги научи много, но се премести. По изобразително, музика и физическо трябва да имат зачот просто. Нормативите по фвс са абсурдни . А оценката по фвс в 11 и 12 клас влиза в средния успех от дипломата и ако на някой му трябва този успех, е просто ... Надявам се да го променят това,докато нашите станат зрелостници. Фвс трябва да е за здраве , удоволствие и разтоварване.

# 1 087

Това е рисунка на детето отпреди 3 години ах ах ах 😂 познава ли се кого е нарисувал? С туш е. Това не е истинското качество на рисунката, защото беше над 5 Мб и не ми даваше да я кача тук, та я редактирах, да стане по-малко мегабайти, разбира се, за сметка на качеството. Всички щрихи и подробности е направил с ръката си.
Браво на детето! Чудесен портрет!  Нарисувало е Ботйов с толкова гъсти вежди, че дори комитите биха му завидели.
Каква е драмата? Не са му писали отлична оценка ли?

MimiRose, в кое училище правят контролни по ИИ? Ако е към МК, контролните там са рутина и не са с цел да се пише някаква оценка, по-скоро са проверка доколко е усвоена теорията.
Ако говорим за училище към МОН контролно по рисуване си е издевателство. Би трябвало предмети като рисуване/музика/физическо да са за удоволствие и разтоварване...

# 1 088
И при нас правят като замаяни контролни по рисуване, музика и технологии, че веднъж и по физическо. Размахват се разни оценки - тройки, четворки и прочее.
Абсурдно ми е.

# 1 089
  • Варна
Моля, посочете кои са гимназиите с добра среда в София (не броя смг и нпмг).
п.с. Не се заяждам, искам да се информирам.
Не сме в София.

# 1 090
Мишленце, май тази госпожа по рисуване преподаваше и на голямата ми дъщеря - наистина е уникално момичето.
Наборката учи в училище, в което най-трудно в града пишат високи оценки. Доста деца се преместиха заради това. Ние останахме и съответно ще е с много нисък успех. Дори по музика има 5.

# 1 091
  • София

Прекрасна е! ❤

Мецане, защо не помислите и за някоя гимназия с език, различен от АЕ? Да научи още един език на много високо ниво и да може да общува с по-голям кръг от артисти 😊😊😊

# 1 092

Наборката учи в училище, в което най-трудно в града пишат високи оценки. Доста деца се преместиха заради това. Ние останахме и съответно ще е с много нисък успех. Дори по музика има 5.
Кое е това училище?

# 1 093
  • пустинята Гоби
В училище към МОН правят контролни и по рисуване, и по музика, и по трудово обучение, пардон технологии. Само по физическо са пожалени.

# 1 094
До каква степен ще оставите децата сами да редят желанията си?

Вчера нареди желанията като училища и долу-горе паралелките във всяко. Днес мисля да ги прегледам и да обсъдим. Но тя ще е водеща със сигурност.
В общи линии, знаем на 1, 2 и 3-то място кои училища да са, имаме консенсус и се надявам да влезе в едно от тях. Накарах я да напише още 3-4 училища, защото първите са със сравнително високи балове и да има резерви, ако нещо се издъни в резултатите.

Общи условия

Активация на акаунт