Седмокласна изпитна тема - 22.06 - 28.06 - НВО приключи, адреналинът още не

• 48 544
  • 1 260
  •   13
Отговори
# 1 200
Аз стигнах само до пионер че. Тамън да стана комсомолка и дойдоха промените. Освободих се от матура по БЕЛ, така че не съм минавала през това чудо. Дори ходих на протести с искане на отмяна на матурите. И какво стана моето дете и в 4 клас, и в 7 и живот и здраве в 10 и 12. Това уби вярата ми в протестите.

# 1 201
  • София
Дори ходих на протести с искане на отмяна на матурите. И какво стана моето дете и в 4 клас, и в 7 и живот и здраве в 10 и 12. Това уби вярата ми в протестите.

Ох, бе! JoyJoyJoy

# 1 202
89 до 93 бях в гимназия. Най бедните, но най-готините години. Имах съученици със седмици не идваха на училище, бягахме от часове, протести, стачки. Ходех с едно колело на училище, когато беше транспортната стачка и през прозореца на класната стая видях как ми го крадат. Проклети да са крадците на милото ми колело.

# 1 203
Добре сте си вие, ние от далеч идвахме на протести. Аз не, мен ме беше яд, че $ не стигна 4000 в точно определен ден, за да си купя от Софията едни определени обувки.

# 1 204
  • София
Забележителното беше, че имаше изпит за прием в комсомола - история на БКП, на комсомола. Ако нищо друго не знаеш, те питаха колко са 5-мата от РМС. Но и да не отговориш - пак те приемаха. Joy

# 1 205
А, доларът 3000 лв беше през 1996.

# 1 206
Е, после в университета стана още по-весело

# 1 207
А аз отказах да бъда отряден председател.
Въобще не ми е минало през акъла, че това са предложения, на които не може да се отказва. Joy
Интересни времена си бяха.

# 1 208
  • София
Е, отряден председател можеше да откажеш, но членство в комсомола - не.

# 1 209
Аз не помня да съм ходила на училище в събота, а 1 клас съм започнала през 1984 г. 🤷
Ашче, аз през 1985 завърших математическа гимназия. Била си втори клас, даже всъщност първи клас се втория срок хи хи хи хи хи 🤣🤣🤣 пък аз бях пълнолетен. Точно бях направил 18, тогава беше до 11 клас. Бях на гости на баща ми във Варна, защото кандидатствах във ВМЕИ -Варна, нашите бяха разведени, не живеех с баща ми и той не ме познаваше, че съм примерен ученик и цигари и алкохол не бях помирисвал никога. Като си взех дипломата пълно шест, купих си една кутия Фемина, тогава 1 лев беше, и седнах на терасата на хотел Черно море, в кафе-сладкарницата, и си поръчах един малък коняк, 50 грама. Сервитьорката отказа - каза - на деца не сервираме алкохол. Много обиден си извадих паспорта да покажа, че имам 18, току-що ги бях навършил ха ха ха 😂. Донесе тя коняка и аз като дръпнах от цигарата, щях да падна, замая ми се главата веднага. Изпих и коняка и се кефя, да се чувствам голям. И като станах да си ходя - леле, земята се върти! Хванах се за масата да не падна, и масата се върти! Едвам се прибрах, баща ми вика - лягай сега веднага да спиш, утре ще се разправяме. На другия ден ми вика - как можа снощи така да се напиеш бе? Нищо няма да стане от тебе! Викам - баща ми, 50 г коняк изпих. Той вика - ти кого лъжеш бе?! Та ти беше кьоркютюк, сигурно една бутилка си опукал! Викам му - аз ако изпия една бутилка, ще умра бе! Така и не ми повярва ах ах ах 🤣🤣🤣🤣

# 1 210
Забележителното беше, че имаше изпит за прием в комсомола - история на БКП, на комсомола. Ако нищо друго не знаеш, те питаха колко са 5-мата от РМС. Но и да не отговориш - пак те приемаха. Joy
Олеле, още си спомням, мен ме бяха питали коя е единствената комунистическа държава в Южна Америка, аз не можах да се сетя Grinning ама на другите въпроси явно бях уцелила, та ме приеха. Но имах съученици, които ги скъсаха на изпита, голям рев беше.

# 1 211
Аз не помня да съм ходила на училище в събота, а 1 клас съм започнала през 1984 г. 🤷
Точно същото щях да напиша Simple Smile Започнах 84-та година първи клас, не сме учели в събота. Явно в различните училища е било различно…

# 1 212
Мецане, и моето първо напиване беше с коняк. Още в гимназията. Една съученичка сипа на всички в кафето, тя беше готина и много отворена. Едвам се прибрах. За щастие всичко се случи след училище – първа смяна. Заспах и чак вечерта майка съчувствено ме събуди, много уморено детето. Реших, че коняк повече няма да пия, е, наруших решението си, но някъде  30 години след случката.

# 1 213
  • Варна
Леле, мецане. Ти си почти, колкото майка ми.
Ох, да излизата резултатите вече....

# 1 214
  • София
Гледам 55 нови отговора и реших, че МОН са пуснали резултатите в неделя вечер😀😆😀
А то вие сте си отворили сладка раздумка за. младите години.

Общи условия

Активация на акаунт