Отговори
Здравейте,

Като треньор, работещ с хора в различни етапи от пътя им към по-добра форма, често се замислям по една и съща тема, доколко хранителните добавки и готовите diet системи (протеинови шейкове, заместители на хранене, готови планове тип Хербалайф и подобни) реално помагат, или просто опаковат нещо, което може да се постигне и без тях.

Забелязвам интересен модел сред хората, с които работя: тези, които виждат трайни резултати, почти никога не разчитат само на продукта самостоятелно. Комбинират го с реална промяна в навиците, повече движение, по-добър сън, структура в деня. Продуктът изглежда по-скоро помощно средство, не решение само по себе си.
Затова ми е интересно вашето мнение и опит:

Pushpin Пробвали ли сте подобни системи (Хербалайф, протеинови планове, или каквото и да е друго подобно)?

Pushpin Какво реално се промени, само храненето, или и други навици около него?

Pushpin Смятате ли, че подобни продукти работят по-добре като част от по-голяма промяна, или самостоятелно са достатъчни?

Pushpin Какво ви спира да пробвате нещо подобно, ако не сте, цена, скептицизъм, липса на насока?

Интересува ме повече общата картина, не конкретен бранд Nature Fire

# 1
  • София
Втора тема в същия стил.
Някаква статия ли ще пишете, очаквайки чуждите мнения така систематизирани?

# 2
Работят само ако имаш воля и дисциплина да влезеш в калориен дефицит и да увеличиш спорта. Ако имаш кила за сваляне и разчиташ на тях, без промяна, просто няма да стане. При мен варират периодично 5-6 кг. и замених вечерята с протеинов шейк. Свикнах, засища ме, макар че сега с бременността го спрях и минах на плодове.
На въпроса - самостоятелно са недостатъчни и сметката е проста - плюс 100-200 калории на ден ако продължиш със старите навици т.е. дори увеличаваш калориите.

# 3
Втора тема в същия стил.
Някаква статия ли ще пишете, очаквайки чуждите мнения така систематизирани?

Вие от колко профила коментирате, и защо изобщо го правите, след като темата явно не ви е интересна? Това е нещо, което най-вероятно засяга и вас лично, така че защо не потърсим заедно отговори, вместо да хвърляме реплики от тъмното? Аз лично работя с над 50 деца, бих искала да съм им полезна, и съм чела доста по темата, но един истински обмен на идеи с други хора никога не е излишен. Лек ден.

# 4
  • София
Къде видяхте друг мой коментар?
Темата е интересна, но е поднесена не като отворена за коментари, а е рамкирана като проучване.
Не виждам голям наплив на желаещи да пишат.
Споделете лично мнение, за да имате принос, а не задавайте въпроси.

Моят директен отговор на въпроса е, че добавките и режимите нямат никакъв ефект, освен да пълнят нечий джоб.
Самодисциплината, познаването на нуждите на собственото тяло, здравословното хранене и активният спорт са механизмите, които работят.

П.П. Във форума е прието да се пише неформално.

# 5
Къде видяхте друг мой коментар?
Темата е интересна, но е поднесена не като отворена за коментари, а е рамкирана като проучване.
Не виждам голям наплив на желаещи да пишат.
Споделете лично мнение, за да имате принос, а не задавайте въпроси.

Моят директен отговор на въпроса е, че добавките и режимите нямат никакъв ефект, освен да пълнят нечий джоб.
Самодисциплината, познаването на нуждите на собственото тяло, здравословното хранене и активният спорт са механизмите, които работят.

П.П. Във форума е прието да се пише неформално.

Аз имам личен опит с Хербалайф и мога да споделя как беше при мен, но ми е интересно какво е мнението и на други хора и не само за тази марка като цяло..

От няколко месеца  приемам чая и протеиновия шейк като заместител на закуската, храня се по 5 пъти на ден, пия над 3 литра вода дневно и се опитвам да правя по една-две седмици детокс в месеца.

Важно е обаче да отбележа, че през цялото време съм и много активна физически. Освен че водя тренировки, тренирам и за себе си поне 4-5 пъти седмично по минимум час, тоест не разчитам само на продукта.

Резултатите при мен са видими и дори бих казала, че ефектът е по-добър от това, което обикновено постигам само с хранене и тренировки. Именно това ме изненада и ме накара да се замисля и да пиша тук.

В същото време не мога да кажа със сигурност какъв би бил ефектът при човек, който е по-залежал и не прави останалите промени в начина си на живот. При мен продуктите бяха част от цялостен режим – движение, структура в храненето, достатъчно вода и дисциплина.

Затова и на мен ми е интересно да чуя повече мнения, особено от хора, които са разчитали основно на подобна система без толкова активен спорт.

Общи условия

Активация на акаунт