С бели зъбки или без, НОЕМВРИйчето е пак THE BEST

• 10 269
  • 291
  •   1
Отговори
# 255
А ние така:
06.00 - събуждане, тоалет и 150мл. Фризолак
07.30 - 08.00 - доспиване
10.00 - попара
11.30 - първа 40-минутна дрямка за деня
13.30 - пюре (зеленчуково или месно)
14.00 - следобедна дрямка около 1.30-2
17.00 - кисел или каша
18.30 - втора 40-минутна дрямка
20.30 - баня и 180мл. Фризолак, след което веднага отнася плувката Mr. Green
Забележка: за 40-минутните дрямки Тедката може да се конкурира с Анка-Калпазанка...на 40 минута може и да изглежда дълбоко заспал, но таймера казва "цък' и той е  Shocked

Два поредни дни като се приберем на обед да хапне Тедката веднага заспива и спи дълго...та вече няма да бързам да излизам след обед или да обядва навън, за да може да си поспива младежът... Simple Smile

Ох, и аз да се оплача...вече трети ден вратлето и гръбчето на Теди се обриват...предполагам, че е от жегите и по-скоро от потта...вечер като го къпя направо му е грапава кожата...сутрин са почти изчезнали...
Днес пък забелязах, че и кожата на пишето му е в пъпчици, та звъннах на педито...тя каза, че щом са само по кожата и няма по лигавицата е от претопляне или спарване...каза ми да взема Пеоктанин (незнам дали така беше, ей т'ва синьото, гадното) и да го мажа... Tired

Момичета, препоръчаха ми кремче от чаено дърво, което става за пъпчици, обриви, ранички, суха и загрубяла кожа...казва се "Чаевец" и аз вече го пробвах...Теди имаше загрубяла кожа на двете крачета...с три намазвания се оправиха...тази вечер му намазах и пишето с него...дано да има ефект Praynig

София, страхотна снимка! Peace
Вомитусхил-а се препоръчва и при повръщане yes

Спокойна нощ, мадамки! Дано утрешния ден е по-хубав от днешния и по-лош от вдругиден! Лека нощ smile3524

# 256
Момичета, много ми е мъчно за болнички дечица. Жени, стискам палци да намериш точния лекар за Даринка. Аз като една хомео-симпатица - не бъди предубедена, че хомео-то не помага.
 Мишенце, стискам палци да оздравяват бързо и двете съкровища на мама.  Гадамер, дано и вашия проблем отшуми... или го диагностицират правилно.
 Praynig  Praynig  Praynig  Praynig  Praynig
 Hug  Hug  Hug  Hug
Мерелин, и аз съм като Мина, с тази разлика 18.30  - ябълка (+ пюре от праскова от 2 дни)
Карил, голямо ядене му удряте ... а нкъде пишеше на 6 месеца - 4-5-кратно ядене... айде де, и ние ядем като новородени - на 3  часа.
Наде, аз пък съм на обратно със слънцето - по принцип съм леко мургавичка (с годините по скоро жълтичка), а миналата година ми излязоха едни пъпки по китките, от слънце. Сега съм пак така от вчера - със ситни пъпчици над китката към лакътя, но само на половината разстояние... не го обясних добре ама се разбира, нали?
Дени, благодаря за крема, ще го пробвам за Дарко, че му е суха кожата - на прасците и на вратлето...

Последна редакция: ср, 16 май 2007, 22:32 от Вени наДарИн

# 257
Аз да се включа пак, че забравих да Честитя на Роси кръстена Герганка сладуранка  Grinning Да е жива, здрава и Св.Георги да бди над нея!!!

Колкото до режима - Габи взе да прави нещо подобно на режим. Напоследък се събужда всяка сутрин около 4 часа, папа кърма и после се събужда пак след около 3-4 часа за следващото хранене. Следва пюре от картоф, после се оаква и удря малка дрямка. Най-интересното е, че след картофчето огладнява по-бързо, а си мислех, че ще я държи по-дълго ... Но пък може и да иска да суче, тъй като е много неспокойна тези дни ... казва ли ти някой, пък и смееш ли да питаш ....  newsm78

Ейнджи, отбила си Дари точно по време, когато си била болна, а това е предпоставка детето да покаже след това същите симптоми. Следя вашите перипетии с Дари и си го помислих това, но при вас е нямало друг начин. Затова сега си мисля, че детето има симптоми като твоите, че и отгоре ... може би ако се опиташ някак да й даваш по малко кърма, щом имаш ...

Велинова, расмя ме много с постовете си  Mr. Green

# 258
Здравейте и от нас  Hug
Бързо оздравяване на всички  Praynig
Моят змей яде така:
сутрин - събуждане около 7,30 - 8 / последните няколко дни, преди това беше към 6,30- 7/
8,30 или 9-  170мл.  АМ/ не иска веднага да яде и тва си е Rolling Eyes
11 - 11,30 - зеленчуково пюре - около 90-100 г.     + 12 - 12,30 - 130 л. АМ
16 - 16,30 - плодово пюре / почти цяло на Хипп/
17 - 17, 30 - 170 мл. АМ с 1 и 1/2 лъжица каша / безмлечна оризова или елда/
8,30- 9 - 170 мл. АМ с 2 л. каша

През нощта не яде Wink, но пие вода напоследък Mr. Green. През деня също пие много вода Peace

Последна редакция: ср, 16 май 2007, 23:07 от sheherazada

# 259
Аз ще съм на пост няколко часа, за да проследя как ще се движи температурата на Ники. Днес цял ден се боря да я смъкна, но под 38 не е падала. Дано да поспим тая вечер, измъчихме се всички, че и това повръщане го мъчи детето много. Добре че Бобо е по-добре, да му се не види и гадния вирус.
Та нашия режим е следния :
7-8 - буди се и хапва кърма. После се кърмим през 2-3-4 часа - когато и колкото пожелае. Нощем имаме твърдо 2 кърмения, понякога 3. Вечер заспива към 10. Около обяд давам зеленчуково пюре колкото иска - от 50 до 130 грама - както дойде. Към 4-5 следобед давам малко плодово- 50-100 грама. Точни часове не спазвам на храненията. Например обедното пюре е в интервала 11.30 - 13.00 в зависимост кога съм успяла да нахраня баткото - неговия режим е по-твърд.
След 2-3 седмици ще вкарам месце - заешко, пуешко, пилешко, телешко, агнешко - в тоя ред.

# 260
Привет и от нас!  bowuu

Ето нашия режим:  animal085
1. Събуждане 7-7.30(в събота и неделя сме се разбрали за 8.00 и той го спазва, наистина Laughing)(иначе преди месец,като по часовник се будеше в 4.10 Shocked)Следва смяна на пампа и цокане от мене, ама е малко вече кърмата, та хапва 180мл АМ
2.Заспива сам от няколко дни Rolling Eyes kyllmg
3.Събужда се към 9.30-10.00, няма тая оная, часовника си върви Wink, смяна на памперс и от днес 1 лъжичка безмлечна оризова каша с 180мл АМ eat
4.Игри и танци на народите Wink, така 1 час-час и половина, после започва да надава вой за спане и се приспиваме, къде с четене, къде с  люшкане на легълцето му, спи до другото хранене(за разлика от мене, все върша нещо, будала newsm78sleepuu
5.13.00 смяна на пампа и зеленчуково пюре, около 220мл, различна комбинация, днес картоф, морков, тиква
6.Народите пак играят и след час и половина пак сън
7.16.00-Излизаме обикновено и го храня навън, а понякога папа и тогава хукваме, плодово пюре и АМ, не ще да ока от мене следобяд, бие гърдите и иска лесното кранче
8.19.00(абе тия нули не са това което са!)ама пак хапваме, лъжа го да цокне кърма и пак адапте в обичайата доза
9.къпане, леко хапване, слагане в чувалчето и се носи бебо в хола и се загасят лампите, намаля се тв-то и тати леко люшва бебчо до smile3524

Туй то, ама Ангелчо ми каза, че си запазва правото на промяна на програмата, и не няма вина по тази причина hahaha

Лека нощ мами, отивам и аз да отцепя Wink

# 261
Привет момичета!  Simple Smile

Охххх, моля се с цялата си душа за всички болни бебчета  Praynig Дано оздравеят бързо и да не се разболяват повече.

Някой знае ли как е Ивко?  newsm78  Sad

Мариянка, не е от Стеримара.Най вероятно е алергия.През пролетта цъфтят много дървета и може би Емката  е реагирала на някое по този начин.Дано да е по-добре утре.
Рени, Мариянка двете гаджета са страхотни  Simple Smile Много са сладички и двамата, пу-пу-пу.Ама то не бе любов, не бе чудо  Wink

Пишете ни и нас към НЕядящите бебета вече.Едва изяжда по 100 мл. зеленчуково пюре на обяд, по същия начин е и със млякото.Вече 3-ти ден е така, не знам какво да я правя  newsm78 Дали е само от жегата  newsm78
Иначе режимът ни е :

Събуждане - 5.00-6.00ч.(понякога, и в 7.00) - кърма.После заспиваме до 8.30-9.00
9.30 - Нан 2- 160 мл.(тези дни 120)
Около 10.30-11.00 откъртваме за около 2 часа.
12.30 - зеленчуково/месно пюре - 160 мл.(по принцип)
Дремваме на разходката за около 30 мин.
16.00 - каша или каша+плодово пюре(кисел) - 160 мл.
19.30 - кърма или АМ ( според настроеноието на госпожицата да суче)
22.30 - АМ - 180 мл.(понякога изяжда и 210 мл.)
Понякога храненето в 19.30 го пропускаме, ако сме станали по-късно сутрин, което в тези жеги, май по-рядко се случва.Тогава се къпем по-рано и хапваме за "Лека нощ"
Снощи пак от 3.30 до 4.30 давах биба през 10 мин, а в 4.30 вече я взех при нас.Ама тя се върти като пумпал вече и в един момент усещам как ми вре едни крака в устата и викам си "това няма как да стане  newsm78" Да ама има, тя се извъртяла с крака към главите ни  Shocked Реши да я върна в леглото й и настана такъв рев, направо събудихме целия блок  #Crazy Пищя като изтървана.Та в 6.00 вече взех да й пея песнички и накрая взе, че заспа шушката.И мам с нея до 8.30, когато ме събуди с "ббббууууу, ааа ббббааааа" придружено с плюнки  Mr. Green
Тази вечер се изкъпахме рано в 20.00, че беше много крива и гладна и в 20.30 вече спеше наядена и доволна.Та сега очаквам включване към 3.30, ако не е и по-рано  Rolling Eyes

Ние вече излизаме сутрин към 10.00 ч, връщаме се за обяда в 12.30, спи и като се събуди след около 2 часа пк отиваме на разходка обикновено около 16.00 ч. Само че днес направих грешка, че не я прибрах на време и тя заспа по обяд навън.Като се прибрахме и хапна не заспа повече и аз съответно нищо не успях да свърша  Embarassed Иначе изведа ли я сутрин, няяяяма спане, кокори се и т'ва е.Ако сме в къщи по това време спи, но навън не.

Предлгам заглавие за темичка, докато не съм го забравила:

"Малки НОЕМВРИЙСКИ "хуни", чакат първия си "първи юни"

Жлая ви лека нощ и да оздравяват болничките бебоци, а здравичките да слушкат, папкат, спинкат и да не се разболяват !

Последна редакция: ср, 16 май 2007, 23:55 от lightblue

# 262
Струва ми се, че бебоците, които са на АМ имат по добър режим от кърмените... ето на 3 пъти се опитвам да опиша какво правим, ама и аз като Мишенце, ще го кажа горе-долу:
1. Нощем цокаме от 1 до 3 пъти, най- често 2, пробвам да го лъжа с биберон залъгалка и понякога минава номера, друг път не.
2. Сутрин се буди между 6 и 7, цока, ако не е ял скоро, иначе просто не ще да е сам и хленчи, аз го слагам до мене в леглото и той ме гледа кога ще стана и бръмчи с уста.
3. След кратки забавления, или разходка ако е киселяк, заспива за дневна дрямка- точно 45 минути, в това време готвя за всички или чистя... а ми се спиии... обикновено ака докато му чета...
4. Захранвам с разни пюрета след първата дрямка, а то си е почти обяд...
5. Данни скача в джъмперу-то, докато мама и тате лапат. (Татето има дълга обедна почивка и прескача до в къщи, да види домочадието). Понякога и Данни лапа пюре на масата с нас.
6. Забавления, снимане, четене, а дано се излъже да заспи, ама тука някъде почват да ми излизат нещата от контрол- я спи я не, вън е жега и го мотая с количката под дърветата пред къщи, докато не заспи, а аз се правя, че чета правилника... ако спи спи максимум 45 минути... пак ака докато му чета...
7. Докато татето си дойде, младежа е кисел като краставица, ама като го види и става весел, дружно се разхождаме някъде, дребничкия удря още един сънляк от 45 минути...
8. Упорито се опитвам да го слагам да ляга рано, та настане ли 7-7:30 се започва събличане, смяна на дайпер, ПОНЯКОГА къпане и мазане с мазила, ама магаренцето по- рано от 8 не заспива, а напоследък се инати и дори и докъм 10 изкара на 2 пъти.... уххх...

ДАВАМ МУ ДА ЦОЦКА ВИНАГИ, КОГАТО МИ СЕ СТРУВА ГЛАДЕН, КИСЕЛ... ама не е това номера май...
Ами, това е от нас...  Rolling Eyes Rolling Eyes

# 263
Лайтблу, предложението ти за заглавие е много хубаво, но е рано още. Предлагам да го запазим за по-следващата тема. А сега за 24 май нещо друго да измислим ... Ноемврийчетата много се вълнуват - празника на буквите ще празнуват! Hug
Нашият режим в груби рамки:
7.00-7.30 събуждане и кърма, след което пак спим
9.30-10.00 кърма
11.30-12.30 обикновено пак сън
13.00-14.00 зеленчуково и месно пюре, които редувам през ден, след което кърма
16.00-17.00 кърма и АМ, или само едното от двете
19.00-20.00 кърма или АМ
21.00-22.00 баня и кърмене, след което сън

Обикновено не се буди нощем, но напоследък нарушава правилото и може да се събуди между 3 и 4 часа, макар и рядко.... Давам вода, но не се успокоява и успива, затова следва кърма в такива случаи. Като стигна до плодовите пюрета, смятам да ги давам следобед в 16.00. По принцип от пюретата може да изяде и 50 г, и 100, и 190, ако му хареса, но винаги следва малко мляко. Когато сме навън, спи много повече - и по два-три часа, докато вкъщи за повече от 40-50 минути вече не се случва през деня.

Хора, четох за "задния ринит" една тема. Оказа се, че в повечето случаи е алергичен ринит , и ако не се лекува адекватно, води до астма. Ох, на нас още ни хърка нослето и отвреме-навреме кашляме. Та в тази тема Бърди пак компетентни съвети ръси, но ме впечатли с това, че сред храните посочва като най-големи алергени и елдата, овесените ядки, граха, шоколада, докато яйцето и млякото - не. Както самият той казва, въпреки широко разпространените мнения за обратното.... #Crazy

Последна редакция: чт, 17 май 2007, 01:17 от masha

# 264
  • София
Софко, Борис не седи още сам добре, но го подпирам чат-пат и не задълго.

Относно режима - Буди се между 3 и 4, взимам го при мен, дремем и го кърмя, и така докъм 11.

Между 12 и 13 хапва пюре, колкото иска, общо-взето, около 80-100гр., после за десерт - кърма, никога не отказва. След това спи 1-2 часа. Пак кърма и излизаме.  По време на разходката, ако огладнее, го кърмя, или давам АМ, ако не ми е удобно по някакви причини. Понякога му давам следобед плодово пюре.

Вечер баня, кърмене, и - в леглото към 21. Понякога кърменето е и преди банята, ако е много огладнял. В някои вечери давам и каша.

Буди се обикновено в 1, когато му давам шише, защото иначе се разсънва.

Тази вечер яде каша и още не се е събудил, а аз го чакам и се чудя, да го чакам ли още или да си лягам newsm78

Абе, режимът ни е мамата си трака...

# 265
Честит рожден ден, goris! newsm59
Току-що преведохме на банковата ти сметка 365 дни с късмет,здраве и щастие. Използвай ги с любов и оптимистично настроение!

Ради, masha страхотни предложения! Предлагам едно след друго да са! Peace

Жега е от сутринта sweating и Теди от игра и топлото вече е потен Sad

Изпълнен с положителни емоции и усмивки ден! Flowers Bouquet

# 266
  • у дома...
Ха добро ви утро!

Честит рожден ден на goris! Много любов, късмет и щастие!   bouquet

Дени, през деня и Ани спи не повече от 40 мин. Как го правят с Теди този номер идея си нямам, ама цепи и тя секундата! И винаги се чудя как прави номера със събуждането - поглеждаш и си казва - ахааа, спи и на 40-та минута къде отиваш може би... А то било за заблуда на врага /демек мамата/.  Laughing Laughing Laughing

Мацки, как го правите този номер със спането??? newsm78 Аз като чета май само Ани, Теди и Данни се дърпат на спането нещо... Какви 2 часа или заспиване сутрин веднага като хапне??? Тази сутрин в 6 ч. беше будна  Shocked Айде папане, после люшване, уговорки, игра... Ей, в 8 благоволи да заспи  #Crazy Ама към 8,40 сме на линия  Laughing Пък с тате и не сме я правили в часовникарско ателие, или пък на гарата...

# 267
Наде, и Тедката току заспа Simple Smile...ама той сутрин си доспива и сега към 10 сигурно ще се събуди, ама докато заспи заедно с него играем и правим гимнастика newsm44
Аз междувременно успях и да  1ironing щото после ще ме домързи и сега смятам една тенджера таратор да направя и да я сложа да се изстудява в  newsm55

# 268
  Здравейте,мили мами Hug
  ГОРИС- newsm59-ДА СИ ЖИВА И ЗДРАВА,МИЛА,И МНОООГО ЩАСТЛИВА!!!ВСИЧКО НАЙ-НАЙ-ХУБАВО ТИ ПОЖЕЛАВАМ!!!
  Benighted,страхотни снимки Peace
  Като ви чета,явно София е от малкото бебета,които продължават да "тачат" повече АМ WinkЕто ви и доказателство Wink
     http://www.snimka.bg/photo.php?photo_id=2880890
     Най-много се насландисва на зеленчуковото пюре-докато й го дам,има въртене,сумтене,давам АМ по малко,после пак с пюрето и така.... Grinning
   Нашият режим/вече в продължение на 4 месеца/ е следният:
   7.00-АМ/и после към 8.00-8.30-една 30-40 мин. дрямка-това е моето време пред компютъра Wink
   9.00-1/2 плодово пюре
   11.00-зеленчуково пюре-125 гр.+50 мл.АМ
   15.00-каша/давам 3 пъти в седмицата,през останалото време-АМ
   19.00-АМ
    От няколко дни това е последното й хранене Grinning,освен това вече спи и в отделна стая...абе,голяма мома стана вече Laughing
    Напоследък много я мъчат зъбите/дето още не щат да изникнат Confused/,моята зъболекарка ми предписа гел за венците-PANSORAL-вчера го купих,още не съм я мазала,някоя от вас ползвала ли го е Thinking
     Ох,да ви се оплача-голяяям зор с тия разходки Sad-аз съм със сенна хрема и като изляза навън,се почва едно кихане,кашляне,очите ми сълзят и се зачервяват.....а бебка си свикна с ежедневното излизане,и хич и не знае,че за майка й е цяло мъчение Cry
     Моля се всички бебчета да оздравяват Praynig

Последна редакция: чт, 17 май 2007, 09:13 от Sophi

# 269
здравейте, мами сладурани Simple Smile БЪРЗО ОЗДРАВЯВАНЕ НА ВСИЧКИ БЕБОЦИ!!! Ейнджи, на твое място НЕЗАБАВНО  щях да си сменя педиатърката и щях да спра да мъкна детето по тия болници- аз го бях написала, но явно си го пропуснала често приемат децата без нужда, за да си вземат пари от здравната каса това с пълна сила важи за софийската инфекциозна болница- наистина върлува вирус с повръщане и разстроство- нашата кака го изкара- надявам се моите да не го прихванат- Ран се опитва да покашля, но веднага му дадох проспан- за пореден път ще отложим реимунизацията на ДТ. В този ред на мисли Карил, Неда също няма ДТК и полио- нито един прием- сега ще я вояд да й правят реимунизация на херпатитната ваксина- нашата педиатърка реши, че щом така  така сме закъснели- поне с хепатита да приключим на време

Аз купих Пансорал, но не виждам особен ефект- Калгела действа повече

Последна редакция: чт, 17 май 2007, 09:20 от Цветина

Общи условия

Активация на акаунт