С бели зъбки или без, НОЕМВРИйчето е пак THE BEST

• 10 277
  • 291
  •   1
Отговори
# 240
Gadamer, спокойно, не мисля, че е проблем, че си пръснала Стеримар. То е като физиологичен разтвор. Няма страшно.
А за царевицата не знам. Като гледам в кашите също има царевичено нишесте.  Не си ли й давала досега?  Тя Карил се съмняваше да не би Дани да е получил алергична реакция към нея май. Ако бъркам ще прощавате.

Кашите на Беби май в Хит съм ги виждала. Има ги и при нас в едно магазинче на Красно село. Обаче още не съм давала от тях.

# 241
  • Отвъд алеята зад шкафа
Ох, момичета, ще пощурея вече!  Cry Cry Cry
Детето е с разстройство и нищо не помага - ни Ентерол, ни лечебна Хумана (която вече отказа да пие)! Снощи пак се мъкнахме по болниците, но според лекарката върлувал някакъв такъв вирус с повръщане, Т и диария. Страхувам се да не се обезводни.  Cry През цялото време сърцето ми беше свито на топка и сълзите капеха сами, колкото и да се опитвах да се сдържа, защото мислех, че ще ни  приемат пак в болница и то в Ентероколично отделение, където влизаш с 1 и лепваш 3-4 допълнителни диагнози.  Cry Добре, че днес нямаме Т, но разстройството стана непоносимо. На всичкото отгоре смених едни памперс, съдържащ бели топчета, приличаше на слуз. Имам подозрения, че може да е от кашата, която й дадох следобяд от лечебната Хумана, беше ужасно лепкава и с бучки.  Sick Преди малко смених още един, чиито акита вече бяха блатно зелени, почти сиви и на парцали.  Cry
Ако скоро положението при нас не се нормализира, имам чувството, че ще полудея и ще си тегля куршума. Не мога да гледам така детето .... постоянно го блъскаме с някакви лекарства. То антибиотици ли не бяха, сиропи, капки за нос, прахчета ...  Cry

Съжалявам, че сигурно с този пост ви развалям настроението. Няма начин вече да не ви е писнало от моите оплаквания, извинявам се на всички ...  но ако на вас не споделя, наистина ще изчаткам вече.  Confused

Ох, отивам пак да плача ...  Cry Cry Cry Cry Cry
Ние сме с този вирус, от днес ни правят инхалации и аспирации  Sick ужасно е! + това ни продължиха антибиотика, диария има, а и лечебната хумана вече я не ще  Rolling Eyes
Знаеш ли какво яде - има едни каши на слънчо - морковени, ето това се скъсва да яде с преварена вода, докъто има диария не трябва да се кърми, или да яде АМ  ooooh!
Та другото, което даваме са прахчета ентерол - 2 по 1/2 и май от тях спря разстройството  Thinking
А да не ти обяснявам как и аз съм болна и ходя с една маска като извънземно, направо сме картинка - аз ривах, ривах, сега вече се хиля  Peace
Всичко ще отмине ей, Господ е с нас  Hug

Доколкото знам при диария точно кърменето е най-добрият вариант, така както беше и с Ема, когато имаше този вирус Кърмата се усвоява най-добре от организма, дори по-добре от глюкозата. Препоръчва се често кърмене на малки дози, и освен това с една спринцовка от най малките да се дава Глюкоза от 5%. И в никакъв случай не трябва да се остави детето да се обезводни, защото тогава ще трябва да влезе в болница на системи. За едно малко бебе е много опасно да се обезводни. Ема за 2 дни смъкна 600 гр
.
Освен това препоръчвам за разтройство едни хомеопатични свещички - Вомитусхил. Много помагат!

Sigy мерси за отговора. А досега царевица не е яла Ема, само оризова и ябълкова каша.

# 242
Добър ден на всички!

Много жега бре! Ние цяла сутрин бяхме навън, в 13.00 се прибрахме да обядва малката. Яде броколи за първи път, първоначалната и физиономия беше на пълен отврат, но си хапна добре, после искаше още. А от вчера следобед яде плодово пюре - ябълка. Също много и хареса. Общо взето за сега само на тиквичката се мръщи. А млякото иначе си го пие, след пюре винаги и давам и с голям кеф си хваща шишето и пие.

Angel Eyes, много ви се струпа на вас, особено на малката. Карил добре ти е написала за Гентамицина, през устата взет не е толкова страшно. Наблюдавай беба и ако нещо те тревожи обади се на лекар или я заведи. И наиситна ми се струва уместно да я види УНГ, то на бебетата често от там идват проблемите. А разтройството наистина най-вероятно е от АБ, то толкова много са му давали на детето. Няма как да не му се объркат червата. Знам, че така да се говори от чуждата камбанария е лесно, но гледай да си по-спокойна. Нищо от тия странични ефекти, които са ти написали няма да се случи на твоето бебе!

Gadamer, това на Ема ми звучи като алергична реакция по принцип, но не на хранителна. По скоро от полени, от тия пухове дето летят навсякъде, от прах. Животни нямате, нали? Иначе може просто да се е наранила, да си е бръкнала в окото. Кати беше така преди 1 месец, но само с едното оченце. Промивах с отвара от лайка и за два дена спря да сълзи. Не разбрах от какво точно стана, но се оправи. Също не вярвам да е от Стеримара, на мене много пъти ми се е случвало да и пръскам малко в очето, понеже тя много шава като и чистя носа. Ама никога не е имало проблем, все пак това е морска вода и е пречистен разтвор, единствено ако е пръснато силно под налягане, т.е. директна струя в окото. Ама пак ще мине бързо. Така че наблюдавай я, може да вземеш лайка да направиш отвара и това е. А пък ако продължава я заведи на лекар.

МЕРЕЛИН, за морето предполагам, че имаш предвид Лозенец, до Бургас. Аз съм била 2 пъти и това лято ще ходим с беба и още 2 семейства. Ще бъдем в този хотел http://tarfabeach.hit.bg/index.htm, моята приятелка е направила резервацията. Това бил най-хубавия, както ми казаха познати, които имат къща там. Ние ще ходим през август, ако искаш обади се да видиш дали има места. Поне в сайта изглежда добре.

Отивам да дремна с малката. Лек ден на всички и бързо оздравяване на болничките! Heart Eyes

# 243
  • Отвъд алеята зад шкафа
....сетих се още нещо...
ИМА ЛИ БЕБЕ НА КОЕТО ОЩЕ ДА НЕ Е ПРАВЕНА ДТК, полио newsm78 newsm78 newsm78За Бу знам, за още кой... newsm78

Гадамер, вие приехте добре Инфанрикса\тримовакс ли беше newsm78\..А тогава имаше ли Бебита дерматит?

Карил, имаше Ема алергията, но нямаше никакви проблеми с ваксината. Пу-пу-пу, много добре я прие и трите пъти Инфанрикса + 3 пъти живо полио.

Гуги и на мен ми изглежда като алергия от полени, ама пък как така изведнъж - до вчера нищо й няма и хоп за 5 минути вече има. Пък и вкъщи не спира сълзенето  newsm78

# 244
Гадамер, не е от Стеримара, защото аз най-редовно , без да искам, пръскам към очите на Мишо и не са текли. Това е морска вода, пречистена, няма проблем. Но, макар че бях чела, че царевицата е алерген и се дава по-късно, не вярвам да е и от нея. Щото щеше да е обрив или нещо подобно, а не да й тече очето на Ема. По-скоро е от пухчетата на тополите и другите растения навън. Мисля си, че и нашият заден ринит може да е от полените. Те по това време са най-големите алергени, даже по-големи от храните. Hug

# 245
  • София
Как се борите с жегата, мацкии? Ние пробваме ТАКА

Гадамер, не ще да е от Стеримара това, но нямам идея... По принцип сега си е доста алергенен сезон - полени хвърчат от какво ли не, ама не ми се вярва и от царевицата да е.

Айде, вече всички болни дечица да се оправят, аман от лоши новини Naughty

# 246
Преди малко се връщам от лекар .. започваме с Глюкозата за всеки случай, предписа ни Неуробекс таблетки  Shocked , 1/3 стрита на прах ..  #Crazy и някакви хомеопатични гранулки. Ще взема и свещичките, които препоръча Мариянка  Hug Аз за жалост не мога да кърмя, защото малкото се отби отдавна, а мляко иначе още си имам.

bouquet

# 247
  • Отвъд алеята зад шкафа
Преди малко се връщам от лекар .. започваме с Глюкозата за всеки случай, предписа ни Неуробекс таблетки  Shocked , 1/3 стрита на прах ..  #Crazy и някакви хомеопатични гранулки. Ще взема и свещичките, които препоръча Мариянка  Hug Аз за жалост не мога да кърмя, защото малкото се отби отдавна, а мляко иначе още си имам.

bouquet

Peace и  Praynig

# 248
Адашке, супер снимка, браво!!! Ама сам ли стои седнал вече твоя юнак?

Както си и мислихме, "мърдането" в корема ми е черва, слава богу Simple Smile...
Данни видя доктора, който го извади и го оглеждаше любопитно... опита на вкус хартиените "дрехи" с които бях в кабинета и после заспа...

Ивиче, абсолютно ти вярвам... подготвена бях май за почти всичко каквото ме очаква, само не очаквах, че трудно ще спя повече от 2 часа за толкова дълго време... неспането ме прави супер нервна и неприятна мамка...
А на майка ми една колежка, разхождайки двете си малки деца в градинката навремето- питала един чичко колко е часа посредством жест към китката и "тик-так" казано с въпросително изражение... та, абе голиам майтап!!!
Чао, че ревеме на "маммма"...
Целувки!!!!

# 249
Гадамер, според мен царевицата може да доведе до кожен проблем, Дано от нея се обрина,...абе, обрива се усили и вече не съм му давала. Беше на Нестле с морков и картоф ли newsm78не помня...А за очите, мисля, че е със запушен слъзен канал.
Стеримар и аз пръскам без да искам в очите чат-пат ,но няма проблем от него. Надявам се бързо да се оправите!

За пухчетата дето са от тополите...днес инцидентно реших \минах оттам\ да остана в парка Заимов. ЛЕЛЕЕЕЕЕ ПРОСТО БЕШЕ АД, ама нали Mr. Greenплатих за паркомясто...та... Sickостанах. ОТ дърветата се носеше такъв пух, ама направо ви казвам....УЖАС!!!! УЖАС!!! УЖАС!! Повече няма да ходя там ,докато не прецъфтят тополите. Ще си ходя на Герена в парка. Макар, че и там има, но по-малко. Tired Tired

Да се похваля, ПУ ПУ ПУ ...Дани седи самостоятелно, само лееееко отвреме на време се катурва подир някоя играчка. Иначе в количката си седи и не иска да се обляга назад  Shockedта му бутам тиквичката да ляга.. Stopама той НЕ та НЕ Naughty ooooh!.... ooooh!

ох в гърлото ми е заседнала топка космурлак тополен Sneaky

ЖЕлая на всички хубава вечер! и бързо да оздравяват бебоците ни!!!

# 250
Карил, това дето лети от тополите са семена, обвити в пух... полените са били по рано, туй го казва една дипломирана озеленителка...

# 251
искате ли да си споделим като едни видни майки дет само за деца,акита и пюрета говорят Mr. Green за дневният режим на дечковците-да си премерим пишоците де-да видим кой къде е  Joyние сме горе-долу-така

6.00-събуждане(най-гадната част Crazy) към 6.30-150 мл фризопеп

10.00-зеленчуково пюре(често смесено с плодово-за да й угодя на вкуса Sick)

14.00-150 мл фризопеп+лъжица оризова каша

17.00-половин плодово пюре и ак 150 фризопеп

тук към 19 имаме заспиване и следващото хранене е като я местя да спи да речем към

22.00-150 фризопеп + 50 каша

вие сте Wink Hug

# 252
Ние все още сме - събужда се - кърма, после пак, и пак, и пак и така по около 6-7-8 пъти дневно. Вода не пием още /много ми е мъчно, но не мога да го науча/. Живот и здраве след 10-на дни ще давам картоф.

# 253
  • у дома...
gadamer, каши на Беби КОлинска има във склад "Всичко за бебето" в борсата на слепите в Люлин /срещу Мосю Бриколаж/. Аз от там винаги си вземам щата Ачето много ги харесва. А и имат страхотен асортимент на пюрета.

Режима на Ани:
6.00-6.40 - събуждане, папане 120 мл до 150 мл АМ/кисело мляко около 100 - 120мл.
10.00-10.30 - плодово пюре / кисело мляко със бисквити
13.00-14.00 - зеленчуково или месно пюре - 180 мл
17.00 - 18.00 - каша - 150 - 180 мл
20.30 - 21.00 - АМ / кисело мляко

След 6.40 часовете са ориентировъчни, защото не се знае девойката кога ще реши да заспи и за колко време - тук е божа работа, а там знаете неможе да се месим. А буденето в 6.40 ни е сигурно - за това е глътнала будилник май...
Откакто се научи да се върти от гръб по корем не спира диването - като пумпал е. Че и нощем се обръща така да спи, а дупЕто и е вирнато като шамандура нагоре  Mr. Green

Лека и спокойна нощ на всички мамета и бебоци!

# 254
Ние сме ГОРЕ долу така..6.30 - 07 АМ  150 мл\ невинаги го изяжда цялото\
                                         09-9.30 плодово пюре
                                         12-12.30 АМ с оризова каша в него
                                         15-15-30 АМ или пюре \понякога не иска пюре и го давам по-късно\
                                         18-18.30 АМ \или пюрето дето не го е искал\
                                          21 - АМ
                                          към 24 АМ
                                          03-03.30 АМ
 Shocked количествата на АМ са обикновено под 150 мл. Често ВЪОБЩЕ НЕ ГИ ИЗЯЖДА....Пие вода малко, лигави се....

Общи условия

Активация на акаунт