С бели зъбки или без, НОЕМВРИйчето е пак THE BEST

• 10 425
  • 291
  •   1
Отговори
# 90
Привет, ние бяхме на село почивните дни, събрах ме парички за Гергана и сега имаме столче за хранене и вече го ползваме.
Повече плюва и се чупи, но пак си хапва!!!
Голям кеф...иначе само на кърма до 6 месец нададе8,5 кила, а аз съм 50-173 см.
Абе упорит овен съм...сега правим режим на 3.5 ч. да хапваме, ама вечер яде още един път-6 ти, и през ноща ако се събуди, неще вода. Пие пие и после плюва или повръща???
Нямам време да чета , но съм сигурна че и вие напредвате..Обичам ви всички...
ААА....накупих и много розови дрешки , че си намаме много коса и все питат момченце ли е! Тук на Лозен има доста момиченца със сини колички...Здраве да е...

# 91
Момичета, сигурно доста сте изписали за това ама аз да питам:
Като се захранва- как точно се намалява млекото и какво се прави хем да се захрани детето хем да имам кърма?Искам да кажа- сутрин и вечер да се кърми а през другото време да се въведат др. храни. Как се потдържа точното количество кърма?Търсих да прочета нещо?? newsm78

# 92
Пепипетя, не е нужно да намаляваш млякото. Така или иначе ти захранваш в началото само в обедното хранене - между 11 и 14. Дори и тогава даваш мляко, не прекъсваш веднага, щом детето почне да яде повечко пюренце. Препоръчва се първо пюре, после мляко. Другите хранения си остават. По-късно следобед ще започнеш да даваш плодови пюрета, но те са като лека следобедна закуска, даже десерт, те не хранят. И не заместват млякото. Peace Ето аз как правя: Михаил яде обикновено в 7.00 кърма, в 10.00 кърма, в 13.00 - зеленчуково пюре плюс кърма, вече и месо със зеленчуци, в16.00-17.00 кърма или АМ, в 20.00-21.00 кърма. Ако целият ден е бил на кърма и е намаляла, тогава му давам АМ и заспива към 22.00. Това му е в груби рамки режимът. Разбира се, понякога часовете варират. Може да се събуди в 6.00, а не в 7.00 и т.н. Peace

Последна редакция: пт, 11 май 2007, 23:18 от masha

# 93
Пепипетя, като казах зеленчуково пюре плюс кърма, нямах предвид заедно, а едно след друго. Аз не смесвам пюретата с мляко, щото все пак целта е детето да свикне да преглъща твърда храна, да усети различните вкусове.... Peace Не знам кога ще махна млякото от обедното хранене. Педито засега ми каза да не го замествам. Hug

# 94
Карил, благодаря !  bouquet

# 95
Това е супер, щото аз си имам кърма! От три четири дена и давам на обяд пюре + кърма,сутрин и дадох кайсия след млякото. Ще редувам сутрин плодове а на обед зеленчуци и др. месец пиле!

# 96
  • София
Фъстичка, страхотна е тази твоя хубавица. И как отчетливо ги изговаря. Направо ми скри шапката.

Ейнджи, много се радвам за вас. Hug Нагушкай и нацелувай малкото ангелче.

Златна, и вие сте отличници.Хайде да оздравява по-бързо малката душица.

Карил, това, което ти се е случило е просто ужасно. Как може да са такива нагли тези същества. Не мога да ги нарека хора. Дано поне дъщерите ти не се наплашат много и да ги е страх да си стоят у дома.

Момичета помогнете ми да кача снимка в аватара. Следвам всички инструкции. Намалявам снимката  до 160х120 пиксела. Качих я в yahoo не става, и в snimka не става. Какво да направя?

# 97
карил, много гадно това с крадеца.....направо ме побиха тръпки, като си представих.
добре, че щерка ти не се е засякла "очи в очи"  с него...

AngelEyes, браво на Дарето, радвам се за вас. Peace

ZLATNA, супер че сте се разминали с болницата. Peace

# 98
Не съм си водила записки, а трябваше..
Почвам отзад напред, пък колкото се сетя.
За дечицата и болниците - браво на Златинка, че се е разминало Simple Smile Браво на Дари, че си е вече при мама Simple Smile
За Карил и Мерелин Sad Много криво ми стана, а и при нас влизаха крадци и то съседите - наркомани!!!!! На третия етаж сме..от балкона са влезли, ама нали няма доказателства.. #Cussing out #2gunfire
Гуги, змиите в Южния, в коя част са били?
Маша, а ти къде прочете че се препоръчва да се дава първо пюре, а после кърма? И защо? Говорихме за това и с Рени и Марианка и те така казаха, че правят, просто се чудя защо? newsm78
Аз специално за това много четох и такова нещо не видях. Като ходихме на гастро и той /тя/ така каза, че е хубаво да се дава първо кърма, после пюре или каквото даваш. А пък за пюретата - обрезателно трябвало да има мляко, защото иначе не нахранват.
Пепипетя, мойта схема за кърмене и после пюре е: кърмиш и след 30-40 мин. даваш пюрето, колкото изяде детето толкова. Иначе кърмата намалява в един момент и може би става недостатъчна, не знам.. така четох. Така и ще направя. Мисля че Роня беше споделила същото преди 2-3 страници и напъъълно одобрявам:) Даже все едно аз съм го писала.. Погледни в библиотеката на кърмаческия, има много статии по темата. И за поддържането на кърмата.
Карил, а случайно и риванол с нещо да се чисти?Simple Smile Вчера си омазах тениската навън и сега ме е яд..
Веси 1, голямо БРАААВО на твоя юнак за килцата:)

# 99
[Роня, по правило педиатрите казват първо да се дава храната за захранване, а после кърмене или АМ. Щото и без това им е нов вкусът, който ще опознават тепърва, ами, ако са и сити, нищо няма да се получи. Трябва да са гладни. И изобщо не е задължително да заместват храненето. Ние се захранваме от 24 април, но педи каза винаги да давам мляко, дори и да е малко. А бебоците обикновено и след пюрето си го пийват млекцето. А картофите на пазара наистина са нитратни. Ако им обелиш кората, не съм сигурна доколко ги намалява. Само от селска градина, и то, ако са ти сигурни хората, си вземи. Иначе моят съвет е на ХИП картофите с тиква. Аз захраних с такава комбинация. Май нямат чист картоф, но имат чиста тиква. И това е вариант, а бебоците я обожават повечето. По принцип това са зеленчуци, които не дават алергия. Hug
Ейнджи, бъдете здрави и се радвайте на бебо! Hug
Сега видях, че си писала всъщност точно за това.
Поне при нас не е така, че е сит и не иска нов вкус. Защото яде ориза 30-40 мин. след кърмата и реве за още. А кърма имам още и след това. Та дали е навик или друго - днес пак го направи същия номер, кърма, ориз, вода 150 мл., пак кърма. И като казах това, изпи днес вода 650 мл. Сашко. Направо не мога д аповярвам. Ако имах още щеше сигурно 1 л. да изпие.. Най-многото беше 200 на един път. Ама щото толкова побира шишето.. Вярно че цял ден бяхме навън, но не е стоял нито на слънце нито нищо. По коло вода пият вашите бебета, ако пият? И сега в жегите искат ли повече?

# 100
Добро утро!   bouquet

Много ви благодаря, момичета!  Hug

Дарито обаче още не е особено добре.  Sad Цяла нощ хъркаше и издаваше звучи на задушаване, не може да диша през нослето и докато се сети, че може и през устата, косата ми настръхваше, та бях караул.  Tired

Жени, аз не съм съгласна, че зеленчуковото пюре не нахранва, ако не е смесено с мляко. Дари наобяд си хапва 125 мл зеленчуково, след което половин (или по-малко) плодово за десерт на Хип и това я държи минимум 3 часа, не показва признаци на глад. Водичката също е много на почит при нас. Аз й правя чайче де, храносмилатено и тя си го цока с удоволствие, дори понякога така се приспиваме.  Simple Smile Не съм засичала, но сигурно около 500 мл й се събират за деня.

Сега прочетох по-обстойно и видях, че сте писали за проходилките. Аз не съм фен на крайните методи в нито едно отношение. Съгласна съм, че целодневната употреба може да навреди, но пък си мисля, че за час на ден на детето няма да му стане нищо. Освен това, Дари много се кефи като е вътре. Не се е научила целенасочено да върви с нея, но се придвижва на къси разстояния и прави бели - дърпа покривки, кабели на телефони и разни такива.  Mr. Green

Тук в грейнало едно слънчице още от 6 без 10, дано днес денят да е хубав и безветровит, за да мога да я изведа малко на чист въздух, че с тия мърляви болници.  Sick

Само да се пооплача и лекарите в болницата, след 5 дневно лечение с антибиотик венозно, изписаха детето без да му направят каквито и да е било контролни изследвания - нито снимка, нито кръв, нито урина. Как са преценили, че вече може да се прибера удома, не зная, след като на слушалките не се чуваше нищо и в дена на приемането й в болница.  #Cussing out

Целувки на всички малчовци!  Heart Eyes

# 101
  • София
Мами,

Клюки и Ивко са в болница, бебко имал лека форма на бронхотпневмония...

Нека им изпратим положителна енергия, да се оправи бързо малкият герой... Praynig Praynig Praynig

# 102
 Cry Cry Cry

Дано малкото мишле скоро се оправи!  Praynig Миленче, дръж се, имате цялата ми положителна енергия!  Praynig И целувка за Ивчо от Дари!  Flutter

# 103
Добро утро, мадамки! lovekiss
Пак от 6ч. сме на крак, а Тедката даже пак заспа току-що smile3524, а аз преди да съм се разшетала реших да понамина тук...

ZLATNA, AngelEyes радвам се за малките сладурани Злати и Дари! Дано не преминавате пак през такива изпитания! Hug
клюки, стискам палци и се моля за Ивко Praynig
Ама какво става?!? Тези гадни болести и вируси не разбраха ли, че трябва да ни подминават...много се омъчнявам като прочета, че някое сладурче се е разболяло Sad и напоследък все по-често се случва май Cry

Фъстъчка, твоята Йоанка е малка сладка бърборанка...и като те погледне с тези големи очи...направо потъваш в тях... Simple Smile
Изабела, аз против уроки съм му вързала на Теди червен конец на ръката...имам светена вода и понякога като се прибирем му измивам очичките зад врата...незнам внушение ли е  33uu, но е имало случаи, в които много е плакал и като го измия се успокоява Peace
За зеленчуковото пюре - аз също не съм съгласна, че не засища...моя син като си хапне в 13ч. САМО пюре го държи до следващото хранене в 17ч. ...не ми се е случило нито веднъж да го храня по рано...по-късно - да, но по-късно - никога...

Имам въпросче - Как спинкат вашите сладури? Т.е. как ги обличате?!? newsm78 Тедката две нощи спи без завивка...просто защото в момента, в който го завия той се развива Crazy
Айде аз отивам да се развихрям и от време на време ще хвърлям по едно око тук Mr. Green

Слънчев ден!  bouquet

# 104
Клюки, мислим за теб и за Ивко! Дано по-скоро да се върнете в къщи здрави!
Дени, и аз щях да питам за нощните дрехи, защото откакто се стопли рязко Мартин се изпотява доста вечерта и от два дена спи само по боди и ританки - без чорапи, без пижамка и мисля че така е ОК. Да ви питам - като видите, че детето е изпотено по време на сън - будите ли го да го преоблечете или го оставяте?

Общи условия

Активация на акаунт